Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

10 Şubat 2020 Pazartesi

Sinema: Mezar Buluşmaları 2 - Grave Encounters 2 - 10 Yıl Sonra Yeniden Tarihi Akıl Hastanesine Giden Film Ekibi... / Konusu, Özeti, Afişler

Mezar Buluşmaları 2 - Grave Encounters 2

Oyuncular; Richard Harmon, Ben Wilkinson,  Leanne Lapp
Yönetmen; John Poliquin
Tür; Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Bir devam filmi olan Mezar Buluşmaları 2'de yaşanan ilk olaylar üzerinden 10 yıl geçmiştir ve şimdide Alex Wright isminde bir yönetmen, ekibi ile birlikte filmin geçtiği akıl hastanesine gideceklerdir.

Özeti; Mezar Buluşmaları filmi insanlar arasında oldukça popüler olunca bu durum yönetmen ve sinema eleştirmeni olan Alex'in dikkatini çekecek ve filmin prodüksiyonu hakkında bilgi edinmeye başlayacaktır. Bu sıralarda kendisine kimliği belirli olmayan biri tarafından akıl hastanesi ile ilgili video görüntüleri gelmeye başlayacaktır ve Alex'i filmin konusunun geçtiği bu akıl hastanesinde buluşmaya çağıracaktır. Alex, artık iyice bu konunun peşine düşecektir ve filmin başrol oyuncusu olan Sean Rogerson'a ulaşmak isteyecek ancak ailesi O'nun 10 yıldır gelmediğini söyleyecektir. 





Bunun üzerine kendi 5 kişilik ekibini kuran Alex, yanlarına gerekli eşyaları da alarak Kanada'da ki bu tarihi ve terk edilmiş akıl hastanesine giderek kendisine mesaj gönderen kişi ile buluşacaktır. 

2 kız 3 erkek kişiden oluşan ekibi ile hastanenin yakınlarında bir otel kiralayacaklar ve gecesinde hastaneye girmeyi denerlerken karşılarına çıkan güvenlik görevlileri onların içeri girmesine engel olacak, bu olay üzerine güvenlik görevlilerinden gizlice içeri girmenin bir yolunu bulacaklardır. 

İçeri girdikten sonra çekim yapmaya başlayan ekip, filmde gösterilen yerleri dolaşacaklar ve belirli yerlere kamera yerleştirdikten sonra olduğuna inanmadıkları hayaletlerle iletişime girmeye çalışacaklardır. Alex, elde ettiği görüntülerle yeni bir film oluşturmayı düşünmektedir ancak işler hiç tahmin ettiği gibi gitmeyecektir. Bu sırada bir ruh tahtası bulacaklar ve onu kullanarak varlıklarla iletişime geçmeye çalışacaklar ancak ruh tahtası kendi kendine hareket etmeye ve odadaki eşyalar yerlerini değiştirmeye başlayınca korkacaklar ve binadan ayrılmaya karar vereceklerdir. Ancak artık peşlerinde kendilerini kovalayan varlıklar vardır ve bu sırada içeriye dışarıda kendilerine engel olmaya çalışan güvenlik görevlisi gelecek ve onları çıkarmaya çalışırken duyduğu bir sesin peşinden gittikten sonra ortalıklardan kaybolacaktır.





Bu olay üzerine hastanenin içindeki kameraları toplayıp gitmeye karar veren ekipten biri varlıklar tarafından camdan itilerek öldürülecek ve diğerleri çıkışı bulmak için kaçmaya başlayacaklardır. 

Ancak kaybolmuşlardır ve hastanenin içi yine çok karanlıktır. Artık varlıklarda ortaya çıkmaya başlamıştır ve geride kalan ekibe buldukları her fırsatta saldırmaktadırlar. Bu kaçış sırasında hastanenin çocuk bölümüne giren arkadaşlar burada çocuk bir hasta varlık ile karşılaşacaklar ve ondan kaçarlarken içlerinden Tessa, diğerlerinden ayrı düşecektir ve bunun sonucunda varlıklar tarafından öldürülecektir.

Diğer taraftakiler ise başka bir odada kaybolan güvenlik görevlisini üzerinde deneyler yapıldığı bir sedyede görecekler ve akabinde güvenlik görevlisi yanarak ölecektir. Bu olay sonrasında kaçan 3 arkadaş birden kendilerini hastanenin çıkışında bulacaklardır ve arabalarına binerek otellerine gidecekler, burada eşyalarını toplayıp biran önce gitmeyi planladıkları sırada asansöre binecekler ve asansör aşağı indiğinde kendilerini yine hastanenin içerisinde bulacaklardır ve önlerindeki yol hastanenin tünellerine çıkacaktır. Asansörden çıkarak tünele girmek zorunda kalan üç arkadaş nereye kaçtıklarını bilmeden ilerledikleri hastane tünellerinde ilk filmin baş rol oyuncusu olan Sean ile karşılaşacaklardır. Sean, aklını yitirmiştir ve hala yaşamaktadır. 





Ve Sean, onları kendi yaşadığı bir havalandırma odasına götürecek ve buradan çıkış yolunun olduğunu düşündüğü bir kırmızı kapının olduğu alana gideceklerdir. Sean'ın söylediğine göre Dr. Friedkin, metafizik konularla ilgilenen bir doktordur ve bu hastaneyi özel olarak tasarlamıştır. Yer değiştiren odalar, arkası değişen kapılar ve çıkışın olmadığı bir hastane olacak şekilde büyülerle özel olarak hazırlamıştır. 

Bu durumu bilen Sean, geride kalan ekiple bir keski bulup hiç açamadığı kırmızı kapıyı açmanın yollarını arayacaklar, bu sırada Sean, hastanenin hayaleti olan Dr. Friedkin ile zihinsel olarak iletişime geçerek O'nun istediklerini yapacak ve ekipten Trevor'u öldürecektir. 

Ardı arkası kesilmeyen varlıkların saldırısı altında hastaneden çıkmanın yollarını arayan ve yalnız kalmış olan Alex ve Jennifer, bu sırada Dr. Friedkin'in odasına girecekler ve burada korkunç bir ayine tanık olacaklardır. Kendilerini fark eden hayalet doktorlardan kaçan Alex ve Jennifer, bu sırada Sean ile karşılaşacaklar ve Dr. Friedkin'in asıl derdinin Mezar Buluşmaları filminin devamının çekilmesi ve bu sayede hastaneye yeni insanların gelmesi olduğunu anlayacaklardır. Bu duruma göre hastaneden bir kişi kaset kayıtları ile çıkabilecektir ve bunun için Alex seçilmiştir. Bu yüzden hastanenin içinde her şeyi içine çeken bir kuyu açılacak ve Sean'ı içine alacaktır. Bunun üzerine kendisini dışarı çıkacak olan kişi olarak gören Alex ise Jennifer'ı öldürecek ve topladığı kasetlerle birlikte hastanenin içindeki kırmızı kapıdan geçecek ve kendisini Los Angeles'da bulacaktır. 




Bu olay üzerine bir kaç yıl geçecek ve Alex, Mezar Buluşmaları filminin yapımcısı olan Jerry ile bir araya gelecek ve ikincisi olan bu filmi hazırlayıp gösterime sunacaklardır. Böylelikle film son bulur.

İlk filmindeki aynı mekanın ve aynı varlıkların arasında yaşanan olayların konu edildiği, ilk filmine nazaran daha çok fantastik öğelerin bulunduğu serinin ikincisi olan film gizem, gerilim ve korku filmidir.