Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

10 Şubat 2020 Pazartesi

Sinema: Mezar Buluşmaları - Grave Encounters - Tarihi ve Terkedilmiş Akıl Hastanesinde Yaşanan Paranormal Olaylar... / Konusu, Özeti, Afişler

Mezar Buluşmaları - Grave Encounters

Oyuncular; Sean Rogerson, Ashleigh Gryzko, Merwin Mondesir
Yönetmen; Colin Minihan, Stuart Ortiz
Tür; Gerilim, Korku

Konusu; Film, paranormal olaylarla ilgili bir televizyon programı hazırlamak isteyen 5 kişilik ekibin, tarihi ve terk edilmiş bir akıl hastanesine giderek bir gece boyunca kendilerini buraya kapatmaları ile gelişen gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Mezar Buluşmaları adı altında düzenlenen bir televizyon programı için tarihi ve terk edilmiş, oldukça büyük bir akıl hastanesinde paranormal olayları gözlemlemek ve bunları kayda almak üzere 5 kişilik ekip çalışmalara başlarlar. Hastaneye geldiklerinde bekçileri ve diğer çalışanları ile kısa röportajlar yaparak içeride olan paranormal olaylar ile ilgili bilgiler alırlar.





Yanlarında aynı zamanda birde medyum vardır ve O'nunda görüşlerine baş vururlar. Aslında hiç biri paranormal olaylara inanmamaktadır ancak sırf reyting için inanıyormuş gibi yaparak sahte açıklamalar ile video çekmenin derdindedirler.

Bu görüntüler için bir gece boyunca kendilerini hastaneye kapatmaya ve içeride çekim yapmaya karar veren ekip, hastanenin bekçisinden kendilerini dışarıdan kilitlemelerini isteyecekler ve gece olunca tamamen karanlık çökmüş hastane odalarında programları için video çekmeye başlayacaklardır. 

Öncelikle belli başlı yerlere 10 tane ayrı kamera yerleştirecekler ve her hangi bir kıpırdanmayı kayda almaya çalışacaklardır. Aynı zamanda yanlarında elektro manyetik etkileri ölçen cihazlar ve ruhlarla iletişim için kullanılan ses kayıt aletleri bulunmaktadır. Hastanenin içinde dolaşmaya başladıklarında önce uzaklardan gelen sesler duymaya başlayacaklar ve sonrasında aralarında tek kız olan Sasha'nın saçları durduk yere havalanacaktır ve bu olay hepsinin korkmasına neden olacaktır. Bu korku sonrasında kimileri merkez olarak belirledikleri yere gidecek, ekibin lideri Lance, yanında kameraman ile çekim yapmaya devam edecek ve eğer varsa hayaletlere seslenecektir. Aradığını bulamayan Lance, bu durumdan sıkılmaya başlayacak ve bütün ekibi toplayarak hastaneden gitmeye karar vereceklerdir.




Ancak kapıyı açamayacaklar ve telefonları da çekmediği için bekçi ile iletişime geçemeyeceklerdir. Başka bir şekilde dışarı çıkmanın yollarını ararlarken hastanenin özel bölümlerine yerleştirilmiş kameraları çıkarmak için Matt, aralarından ayrılacaktır ve kameraları sökerken yaşadığı paranormal olaylar sonrasında bir daha Matt'e ulaşamayacaklardır.

Matt'i aramaya ve aynı zamanda başka bir çıkış yolu bulmaya çalışan ekibin geri kalanı paranormal varlıkları görmeye başlayacaklar ve hastanenin içinde kaybolacaklardır. Oldukça büyük olan hastanenin içinde ürkütücü akıl hastanesi malzemeleri vardır ve artık hastanedeki hayaletler görünür olmaya ve ekiptekilere zarar vermeye başlamıştır. Sasha'nın sırtına çizikler atarak yazılar yazılmıştır ve gördükleri bir akıl hastası tarafından saldırıya uğradıklarında aralarından medyum, onlardan ayrı kalmıştır ve sonrasında varlıkların saldırısına uğrayarak ölmüştür.

Geriye kalanlar nereye kaçacaklarını bilmeden hastanenin odalarının içinde yaşam mücadelesi verirlerken daha önceden kaybolan arkadaşları Matt'i akıl hastası kıyafeti giymiş ve aklını yitirmiş şekilde bulacaklardır. Hep birlikte karanlık hastane odalarında çıkışı arayan ekip, bu sırada yine ürkütücü varlıkların saldırısına uğrayacaklar ve ekipten birini daha kaybedeceklerdir. Sürekli saldırıya uğrayan ekip, mücadele ettikleri sırada Matt, kendini asansör boşluğundan atacak ve geriye sadece Sasha ve Lance kalacaktır.  Artık çaresizce ne yapacaklarını bilemeyen iki arkadaş hastanenin bodrum katındaki tünellerden çıkışı bulmaya çalışacaklar ancak bu tünellerde mahsur kalacaklar ve bu sırada Sasha'da kaybolacaktır.




Sasha'nın kaybolmasından sonra aklını yitirmeye başlayan Lance, günler geçmiş olduğu için bulduğu bir fareyi yiyecek ve sonrasında hastanenin doktor olan hayaletleri tarafından bulunacak ve üzerinde işlem yapıldıktan sonra tamamen aklını yitirecektir. Böylelikle film son bulacaktır.

Bir televizyon programı çekmek için oldukça ürkütücü anlar yaşamak zorunda kalan bir ekibin paranormal varlıklarla yaşadıkları sıra dışı anlara tanık olacağınız, ani korku efektleri ile oldukça başarılı ve devam filmi de olan gerilim ve korku filmidir.