Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Şubat 2020 Salı

Sinema: Davet - The Invitation - Sapkın Bir Tarikatın Üyesi Olan İnsanların Ölümcül Planları... / Konusu, Özeti, Afişler

Davet - The Invitation

Oyuncular; Michiel Huisman, Logan Marshall-Green, John Carroll Lynch
Yönetmen; Karyn Kusama
Tür; Dram, Psikoloji, Gerilim, Korku

Konusu; Film, bir davete katılan eski dostların katıldıkları bu davetteki ev sahiplerinin bir tarikata üye olduklarını anlamaları ile gelişen gerilim yüklü olayları konu almaktadır.

Özeti; Will ve Eden çifti uzun süren evlilikleri sonucunda bir çocukları olmuştur ve bir kaza sonucunda çocuklarını kaybetmişlerdir. Bu olay sonrasında ayrılan çift, başka kişilerle birlikte olmaya başlamışlardır ve görüşmedikleri uzun bir zaman sonrasında Will, Eden'dan eski dostları ile buluşmak için bir yemek daveti alır. Will, yeni sevgilisi Kira ile bu davete katılır ve geldikleri ev, Will'in ölen çocuğu ile anılarının olduğu evdir. Evde eski dostlarından bir çok kişi vardır ve aynı zamanda tanımadığı Pruitt ve Sadie isminde yeni iki kişi daha vardır. 





Davetin ev sahibi olan Eden'da yeni sevgilisi David ile birliktedir ve uzun zamandır görüşmeyen eski dostlar birlikteliklerinin tadını çıkararak görüşmedikleri zamanlarda neler yaptıkları hakkında sohbetler etmeye başlarlar. 

Ancak Will, evde olumsuz bir hava hissetmektedir, ev sahiplerinin davranışlarını sahte bulmaktadır ve bu yüzden sürekli gözlem yapmaktadır. Aynı zamanda ölen çocuğu ile
anılarının olduğu evde bulunduğu için duygu yüklü anlar yaşamaktadır ve davette bulunan diğer kişilerden ayrı, yalnız zaman geçirmektedir. Ancak bu durum herkesin dikkatini çekecek ve sürekli Will'in bu tutumu yargılanacaktır.

Belirli bir zaman sonra herkes bir arada iken David ve Eden, yanlarında Pruitt ve Sadie ile birlikte diğer arkadaşlarına katıldıkları bir organizasyondan, yani tarikattan bahsedecekler ve bu oluşumun video görüntülerini izleteceklerdir. Video, kişisel gelişim grupları gibi başlayan görüntülerin sonunda bir kadının ölüm esnasında yaşadıklarının gösterilmesi ile son bulmaktadır. Bu tarikata katıldıktan sonra çok mutlu olduklarını ve bütün acılarını unuttuklarını söyleyen David ve Eden, davette bulunanlarında kendilerine katılmalarını isteyecekler ve bunun için ikna edici sözler sarf edeceklerdir. Ardından herkesin kendi söylemek ve yapmak istediklerine dair bir oyun oynamaya başlayacaklar ve aralarından Annie, bu oyundan rahatsız olacak ve evden ayrılacaktır. 







Sonrasında gördükleri ve hissettikleri karşısında çok daha şüphelenen Will, evin içindeki odalarda tarikat liderinin bir videosunu izleyecek ve arkadaşlarının arasına katıldığında
doğum günü bahanesi ile herkese ikram edilen şarapların içinde zehir olduğunu anlayacak ve insanlara içmemeleri için tepki gösterecektir.

Bu tepki sonrasında ise Sadie, bu olaya sinirlenecek ve Will'e saldıracak, bu saldırı sonrasında Sadie'e yaralanacak ve David, kendindeki silahı çıkarıp grubun içindeki insanlara ateş etmeye başlayacaktır. Ve bu saatten sonra kimileri içtiği şarabın içindeki zehir nedeni ile ölecek, kimileri de silah ile yada bıçaklanarak öldürülecek ve evin içinde bir kedi fare kovalamacası başlayacaktır. 

Tarikatın üyesi olan David, Eden, Pruitt ve Sadie, davete gelen herkesi öldürerek bir arınma yaşayacaklarını düşünmüşlerdir ve bunun üzerine bir plan yaparak içkilerine zehir koymuşlardır. Ancak işler tahmin ettikleri gibi gitmeyince sağ kalanları teker teker öldürmeye çalışmışlardır ve herkes öldükten sonra geriye Will, Kira ve Tommy kalarak David, Eden, Pruitt ve Sadie'nin
ölümüne neden olup hayatlarını kurtarmayı başaracaklardır. Her şey bittikten sonra Will ve Kira, evin bahçesinde asılı olan kırmızı lambanın çevredeki bütün evlerde de asılı olduğunu fark edecekler ve çevredeki kırmızı lamba asılı olan evlerden gelen çığlık ve siren seslerinden sonra bütün evlerde de aynı olayların yaşandığını anlayacaklar ve film böylelikle son bulacaktır.

Masum bir davete katılan eski dostların kendilerini onları öldürmek için planlar yapmış olan bir tarikatın içinde bulmaları ile gelişen olayların sahnelendiği dram, psikolojik gerilim ve korku filmidir.