Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Şubat 2020 Salı

Sinema: Seni Hala Görüyorum - I Still See You - Post Apokaliptik Bir Zamanda Ölü İnsanlardan Geriye Kalan Anıların Canlanması İle Gelişen Olaylar... / Konusu, Özeti, Afişler

Seni Hala Görüyorum - I Still See You

Oyuncular; Amy Price-Francis, Bella Thorne, Dermot Mulroney, Richard Harmon
Yönetmen; Scott Speer
Tür; Gizem, Dram, Fantastik, Gerilim

Konusu; Film, bir bilim araştırma tesisinde yapılan çalışmanın çok büyük çapta bir patlamaya neden olması sonrasında ölen insanların kalıntı olarak adlandırdıkları hologramik görüntüleri ile yaşanan bir dünyada gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Bilim insanları öte alem ile dünya arasında bir kapı aralığı açmak tanımına uygun bir çalışma yürüttükleri sırada bu çalışma bir delik açmış gibi ortaya çıkınca etkili bir şekilde patlamaya neden olacak ve parlama olarak adlandırdıkları bu patlama sonrasında yaşam değişecek, herkes ölen yakınlarının hologramik şekilde görüntülerini kısa aralıklarla görmeye başlayacaklardır ve onlarla yaşamaya alışacaklardır. 





Bu patlama sonrasından 10 yıl geçecek ve insanlar Dünya'da artık kalıntılar olarak adlandırdıkları bu görüntüler üzerine dersler verilerek incelemeler yapılmış hale gelecektirler. 

Bir tanıdığı olan yada olmayan herkes ölü insanların hayatlarından bazı anların yeniden yeniden yaşandığı ve sonrasında bu görüntülerin kaybolduğu şekilde kalıntıların arasında yaşamaktadır ve bu kalıntılar hiç bir şekilde
düşünmeden, çevresine etki etmeden kendi konusu ile ilgili hareketleri yaptıktan sonra yok olmaktadır. Aslında bu ilk başta sanılandır, sonrasında olayların bu şekilde olmadığı anlaşılacak, kalıntılarında kendi iradelerinin olduğu ortaya çıkacaktır.

Roni, parlama olduğu sırada babasını kaybetmiş genç bir kızdır. Annesi ile yaşadığı evde her gün aynı saatte babasının kalıntısı da yemek masasında görünmektedir. Okulda diğer öğrencilerden daha dikkatli olan Roni, sınıflarına yeni gelen Kirk'in de bu konuda tecrübeli olduğunu fark edecek ve Roni'in kendi evinde banyo yaparken bir kalıntı ile yaşadığı tecrübe sonrasında bunun ne anlama geldiğini öğrenmek için Kirk ile tanışacaktır ve birlikte bu kalıntı hakkında bilgiler toplamaya başlayacaklardır. Roni'nin banyosunda gördüğü kalıntı diğerlerin farklıdır, kendisine bir mesaj vermeye çalışmaktadır. 





Gerekli ekipmanları oluşturarak kalıntının resmini çekmeyi başaran Roni ve Kirk, bu kalıntının resmi ile araştırmalar yaparak isminin Brian ve kendisininde bir katil olduğunu düşüneceklerdir. Bu cinayetleri neden ve nasıl işlediğini araştırmak için öldürülen kızların yakınları ile görüşecekler ve ölen kızlardan birinin kalıntılarını incelediklerinde hiç bilmedikleri gerçeklerle karşılaşacaklar ve kalıntılar hakkında toplum içinde söylenmiş belli başlı ilkelerin hepsinin yalan olduğunu öğreneceklerdir. 

Peşlerindeki Brian isimli kalıntının Roni'den ne istediğini anlamaya çalışırken Kirk, okulda silah bulundurmak ile suçlanacak ve Roni ile bu sebepten araları açılacaktır. Bu sırada okuldaki öğretmeni olan ve kalıntılar ile ilgili bilgili August'a sorununu anlatan Roni, bu konuda August'un kendisine inandığını fark edecek ve birlikte herkesin evinde olan panik odalarını daha güvenli hale getirmeye çalışıp içeride saklanmaya karar vereceklerdir. 

Ancak diğer tarafta suçsuz yere uzaklaştırılan Kirk, August hakkında çarpıcı gerçeklere ulaşmıştır ve parlamaya neden olan bilim adamlarından birininde August olduğunu öğrenmiştir. Bu parlama sırasında kızını kaybeden August, kızının kalıntısını sürekli izlemekten dolayı ruhsal bunalıma girmiştir ve kalıntı transferi yaparak kızını hayata döndürmeyi amaçlamaktadır. Bunun için kalıntıya uygun bir fiziksel beden bulması gerekmektedir ve Roni'nin peşindeki kalıntının işlediğini düşündükleri cinayetleri de aslında August işlemiştir ve sebebi de kendi kızının kalıntısına uygun bir beden bulmak içindir. Ve diğer öldürdüğü kızların doğum tarihleri uygun olmadığı için transfer gerçekleşmemiştir ancak Roni'nin doğum tarihi August'un kızınınki ile aynıdır ve August, şimdide Roni'yi öldürmek istemektedir. 



Peşlerindeki Brian'ın kalıntısı ise Roni'yi bu konuda uyarmak istemiştir. Yaşarken August'un yaptıklarına tanık olduğu ve engel olmaya çalıştığı için öldürülmüştür. 

Roni, tam bu sırada August ile özel panik odasında iken katilin aslında August olduğunu anlayacak ve kaçmaya çalıştığında aksiyon dolu bir mücadele sonunda kendilerini üzeri buzlarla kaplanmış bir gölde bulacaklardır. 

Burada mücadele ederlerken buz kırılacak ve ikisi de suyun içine düşecektir. Suyun içinde bile Roni'yi öldürme derdinde olan August'u suyun içinden gelen kalıntılar alacak ve Roni'yi kurtaracaklardır. Bu olay öncesinde August'un canlı canlı toprağa gömdüğü Kirk'i de kalıntı olan babası kurtarmıştır ve Kirk, sonrasında gelerek Roni'yi suyun içinden çıkaracak ve bütün tehlikenin bitmesi, gerçeklerin ortaya çıkmasından sonra film son bulacaktır.

Farklı bir post apokaliptik senaryosu olan filmde ölmüş olan insanların anılarından oluşan bazı görüntülerin hologramik şekilde ortaya çıkması ile oluşan varlık tiplerinin insanlarla olan ilişkilerinin konu edildiği, merakla izleyebileceğiniz post apokaliptik gizem, dram ve fantastik gerilim filmidir.