Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Kasım 2019 Cumartesi

Sinema: Vatansever - The Patriot - Ailesini ve Ulusunu Korumak İsteyen Benjamin Martin İsimli Bir Vatanseverin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Vatansever - The Patriot

Oyuncular; Mel Gibson, Heath Ledger, Tchéky Karyo
Yönetmen; Roland Emmerich
Tür; Tarihi, Dram, Gerilim, Savaş

Konusu; Film, 1776 ile 1781 yılları arasında İngilizler ile Amerikanlar arasında geçen savaşta ailesini ve ulusunu korumak isteyen Benjamin Martin isimli bir vatanseverin hikayesini konu almaktadır.

Özeti; 1776 yılının Güney Carolina eyaletinde 7 çocuğu ile birlikte yaşayan Benjamin Martin isimli eski savaş gazisi şimdilerde çiftlik işi ile uğraşmaktadır. Eşinin ölümü nedeni ile çocukları ile yalnız yaşayan Benjamin, ülkede İngilizler tarafından çıkarılacak olan savaş ile ilgili tedirginlik yaşamaktadır ve eyalet meclisi toplandığında, bu meclise katılan Benjamin, artık bir baba olduğu için savaşa katılamayacağını söyleyecektir. Ancak büyük oğlu Gabriel, savaşa katılmak konusunda oldukça isteklidir ve babasının sözünü dinlemeden ismini katılacaklar listesine yazdıracaktır. Bunun üzerine çatışmalara katılacak olan Gabriel, bir gün yaralı olarak ve kendisinde bulunan askeri bir mesaj ile ailesinin evine gelecektir.




O'nun bu halini gören Benjamin ve ailesi, hemen tedavi edecekler ve kısa bir süre sonra evlerinin önündeki tarlada Amerikan ordusu ile İngiliz ordularının başa baş savaştıklarını göreceklerdir. Savaş sona erdikten sonra Benjamin, yanında çalışan işçilerle savaşta yaralanan Amerikanları ve İngilizleri evine getirerek tedavi edecek ancak bu sırada olay yerine gelen İngiliz albayı William Tavington, Benjamin'e kendi askerlerini tedavi ettikleri için teşekkür edip, Amerikanları tedavi ettiği için cezalandıracaktır.

Bu sırada evin içinde Gabriel'in getirdiği askeri mesajı bulacaklar ve kimsenin suçu üzerine almaması için Gabriel, kendini ifşa edecek ve İngilizler Gabriel'i asmak için götüreceklerdir. Sonrasında Benjamin'in evini yakacaklar, diğer oğlu Thomas ise abisini kurtarmak için askerlere saldırdığında Albay William, Thomas'a ateş ederek öldürecektir ve Gabriel'i de alıp gideceklerdir.

Thomas'ın ölümüne dayanamayan Benjamin, evinden bütün silahları alacak, diğer iki oğlu Nathan ve William'ı da yanına alarak, giden İngiliz birliklerine pusu kuracak, bütün askerleri öldürmeyi başaracaklar ve Gabriel'i kurtaracaklardır. Sonrasında bütün çocuklarını toplayan Benjamin, onları ölen eşinin kız kardeşi Charlotte'nin yanına götürecektir. Gabriel, buradan da ayrılıp savaşa katılacak, peşinden babası Benjamin'de gidecek ve arkadaşı olan Amerikan Albay'ı Harry, general kaçtığı için yeni general olarak Benjamin'i Albay yapacaktır ve Benjamin, oğlu Gabriel'i yanına alacaktır. Sonraki görevleri milis birlikleri bularak İngilizlere pusu kurup mücadele etmektir ve halktan bir çok kişiye ulaşıp, acemi bir milis birliği kurarak İngiliz subayları başta olmak üzere bir çok askerini öldüreceklerdir.



İngilizler tarafından artık hayalet olarak anılan Benjamin, milis birlikleri ile oldukça başarı göstermiştir ve İngilizlerin kendilerine bir pusu kurarak adamlarını yakalaması sonrasında İngiliz elbiseli korkuluklar yaparak ve onları çok uzaktan dürbünle izleterek, ellerinde İngiliz subayları olduğuna dair bilgi verip, kendi tutsak olan adamları ile değiş tokuş yapmışlardır.

Artık bu oyunlara çok sinirlenen İngilizler, Benjamin'in ailesine ulaşmaya çalışacak, bu sırada kiliseleri yakacaklar, masum insanları öldürecekler ve bunlar genellikle acımasızlığı ile tanınan Albay William tarafından yapılacaktır. Gabriel'in henüz yeni evlenmiş olduğu kızda İngilizlerin yaktığı bir kilisenin içinde can vermiştir ve bu olaya çok üzülen Gabriel, bu üzüntü ile atına atlayarak İngiliz birliklerini ve albay William'ı bulacak, bütün askerleri öldürüp albayı yaralamayı başaracak ancak tam öldürmek üzere iken albay William, Gabriel'i öldürecektir. 

Ardından olay yerine gelen Benjamin, bir oğlunu daha kaybetmiş olacak, onların ölümünün anlamının olması için savaşa devam edecek ve İngiliz birlikleri ile açık bir alanda karşı karşıya yapılan savaşta, tepenin arkasına saklanan Amerikan askerlerinin avantajı sayesinde bir çok İngiliz birliğini öldürmeyi başaracaklar ve bu savaş sırasında Benjamin, iki oğlunu da öldüren albay William'ı öldürecektir. Sonrasında Amerikanların beklediği Fransız birliği yardımı da gelecek ve bir kaç sene içinde bütün İngilizleri topraklarından göndereceklerdir.



Böylelikle yeniden özgür günlerine geri dönecekler ve kendi evlerini yeniden inşa etmeye başlayacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Özgürlükleri, aileleri ve kendi ulusları için mücadele eden insanları izleyeceğiniz, 1700'lü yılların imkanları ile yapılan savaş sahnelerinin olduğu, tarihi bir gezintiye çıkmanızı sağlayan görüntüleri ile tarihi dram, gerilim ve savaş filmidir.