Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Kasım 2019 Salı

Sinema: Zaman Tuzağı - Time Trap - Zamanın Farklı Bir Şekilde İlerlediği Bir Mağaranın İçinde Yaşanan Gizem ve Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Zaman Tuzağı - Time Trap

Oyuncular; Andrew Wilson, Brianne Howey, Cassidy Gifford, Reiley McClendon
Yönetmen; Ben Foster, Mark Dennis
Tür; Gizem, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir mağaranın içine giren bir grup insanın mağaranın içinde zamanın farklı bir şekilde ilerlemesine tanık olmalarından sonra gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Hopper isimli bir araştırmacı, kız kardeşinin kaybolması üzerine kaybolduğu alandaki bir mağaraya girmeye karar verecektir ve bunun üzerine yakınlarına mağarada araştırma yapmaya gittiğini söyleyecektir. Mağaraya daha önce geldiğinde girişinde bulunan bir adamla karşılaşmıştır ancak adam hareket etmemektedir ve belinde silah bulunmaktadır. Yeniden geldiğinde ise bu adamın aynı yerde aynı şekilde durduğunu görecek, mağaraya doğru girmeye çalıştığında şeffaf bir sınır alanı görecektir ve bu sınırdan içeri geçtiğinde az önce durmuş olarak gördüğü adamın yürüyerek ilerlediğini fark edecektir.




Bu olay sonrasında Hopper'ın yakınları olan bir grup genç, O'nu uzun zamandır görmedikleri için aramaya çıkacaklar ve arabasının olduğu dağlık alanı bulup, içeri girdiğini düşündükleri mağaraya gireceklerdir.

5 kişilik arkadaş grubundan en küçük olanları Furby, dışarıda onları bekleyecek, ancak bu sefer içeri giren bu genç grup başka bir girişten girmeyi deneyecekler ve dışarı ip bağlayarak yüksek bir çukurdan mağaraya ineceklerdir. Mağaradan içeri giren dört arkadaş, etrafı incelemeye başlayacaklar, bu sırada garip sesler duyunca korkacaklar, mağaradan ayrılmak isteyecekler ancak tekrar çıkmaya çalıştıkları ip kopacaktır. Bunun üzerine çıkmaları için bir şansları kalmayacak, dışarıdaki Furby ile telsiz sayesinde iletişime geçmeye çalışacaklar ancak Furby, onlara cevap vermeyecektir. 

Ne yapacaklarını düşünen arkadaşlar sonrasında telsizden Furby'nin yardım isteyen sesini duyacaklar ve içlerinde Cara'nın bir çıkış yolu bulup tırmanmasını sağladıkları sırada Fruby'nin cansız bedeni ile karşılaşacaklardır. Furby'nin yanındaki el kamerasından son kayıtlarını izleyen arkadaşlar, Furby'nin kayıtlarında dışarıda bir kaç günün geçtiğini göreceklerdir. Oysaki mağaraya gireli en çok yarım saat olmuştur. Onlar çıkmadığı ve Furby, onlardan haber alamadığı için içeri girmiştir, girerken de ipi kopmuştur ve düşünce yaralanmıştır. Yaralandıktan sonra Furby'nin yanına biri gelerek O'nu öldürmüştür.



Ne yapacakları bilemeyen Cara, Jackie, Veeves ve Taylor, Cara'nın buldukları çıkışa tırmanarak yardım getirmesine karar vereceklerdir. Bunun üzerine yukarı çıkan Cara, gördükleri karşında şaşkınlık geçirecektir. Yukarıda zaman çok ilerlemiştir, yüzlerce yıl geçmiştir ve içeri girdiklerinde gökyüzünden gördükleri yanıp sönen ışıkların anlamı da her yanıp sönmesinde bir yılın geçtiğidir.

Dışarısının yüz yıllar sonraki haline tanık olan Cara, geldiklerinde yem yeşil olan alanının tamamen kayalıklarla dolu olduğunu ve dev bir toz fırtınasının kendisine doğru yaklaştığını, aynı zamanda gökyüzündeki Ark isimli yapıyı görecektir. Solumakta çok zorluk çektiği havaya dayanamayan Cara, yeniden mağaraya gidecek ve çektiği video kayıtlarını arkadaşlarına gösterecek, arkadaşları olanlara inanamayacaktır. 

Biraz düşündükten sonra içerisinde bulundukları mağarada zamanın farklı geçtiğini anlayacaklar ve kısa bir süre sonra Cara'nın yukarı çıktığı mağaradan aşağı doğru inen bir merdiven ile karşılaşacaklardır. İnen kişi ise üzerinde maskesi ve özel koruma elbisesi olan bir insandır ve bu sırada O'na mağarada yaşayan ilkel insanlar saldırmaya başlayacaktır. 4 arkadaş, bu görüntüler sonrasında kaçmaya başlayacaklar, kaçarken karşılarına insanları yiyen yamyam ilkel insanlar çıkacak, Taylor, arkadaşlarını korumak için onlarla mücadele ederken ölecektir. Bu sırada içeride tanıdıkları ölmüş insanlar görecekler ve onlarında çocuklarını aramak için geldiğini anlayacaklardır. Mağaranın içinde dışarıdan gelmiş bir çok insan vardır ve onlar için her şey henüz yeni yaşanmaktadır, oysaki dışarıda yüz yıllar geçmiştir.


Aynı zamanda bu mağarayı özel kılan birde gençlik çeşmesi denilen su vardır, içerisine giren ölü insanlar hayata gelmekte, yaralılar iyileşmektedir. Dışarıdan gelen kasketli adam bu sudan almak isteyecek, bu sırada Taylor'un cesedini görerek O'nu suyun içine sokacak ve kısa bir süre sonra Taylor, canlanacaktır. Sonrasında ilkel insanlar O'na saldıracak ve yer yüzünde olup bitenleri Cara ile Taylor'a hologram sistemi ile gösterdikten sonra ölecektir.


Ardından mağaradan çıkış arayan Taylor, Hopper ile karşılaşacak, Hopper'ın kız kardeşini bulduğunu ancak bir zaman aralığında yanında bir çok tarihi zamanlardan gelmiş insanlarla birlikte sıkıştığını görecek, sonra arkadaşlarının yanına geri dönecektir. Bu sırada ilkel insanların saldırılarına uğrayacaklar, ama öncesinde yaşama gelmesi için Furby'nin cesedini suya koymuşlardır ve O'nu almadan kaçmak zorunda kalacaklar, kaçtıkları sırada açılabilen ve dışarı çıkmalarını sağlayan merdiveni kullanacaklar ve dışarısının tamamen sular altında kaldığını göreceklerdir.


Bulundukları yer okyanusun dibi olmuştur ve Cara, suya elini soktuğunda bir şey O'nu çekecek ve sonrasında Cara, bambaşka bir kılık ile geri gelip arkadaşlarını ilkel insanların arasına düşmeden saniyeler içinde kurtaracaktır. Onları kurtaranlar Ark isimli dünyanın çevresinde uçan bir yaşam alanı kurmuş olan zamanının insanlarıdır. Yani evrimleşmiş yeni insan türüdür. İçerideki kalanları da kurtararak Ark'ın içinde hepsinin bir araya gelmesinden sonra film son bulur.

Oldukça etkileyici bir bilim kurgu filmi ile karşı karşıya kalacağınız, heyecanın, aksiyonun hiç durmadığı, izlemekten zevk alacağınızı düşündüğümüz, sürükleyici konusu ile gizem, gerilim ve bilim kurgu filmidir.