Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Kasım 2019 Cuma

Sinema: İnsan Lekesi - The Human Stain - İki Acılı Hayat Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

İnsan Lekesi - The Human Stain

Oyuncular; Nicole Kidman, Anthony Hopkins, Gary Sinise
Yönetmen; Robert Benton
Tür; Dram

Konusu; Film, Colomen Silk isminde bir klasik tarih profesörünün hayat hikayesini anlatmaktadır.

Özeti; Dr. Colomen Silk, dekan olarak görev yaptığı üniversiteyi yenilikçi anlayışı ile baştan yaratmış ancak tüm bunlara rağmen bir sınıfta ders verirken hayaletleri ifade etmek için öcü kelimesini kullanınca hakkında ırkçılık ile ilgili şikayetler gelmiştir. Şikayetler üzerine Dr. Colomen'ı ırkçılık yapmak ile suçlayacaklar ve bunun üzerine Colomen, istifa edecektir. Bu olay yaşanırken kendisine destek çıkan eşi ise olayın verdiği üzüntü nedeni ile kollarında ölecektir. Bu ölümden kendisini suçlayanları sorumlu tutan Colomen, aylar sonrasında Nathan Zackerman isimli bir yazar ile tanışacak ve O'ndan bu olayı yazmasını isteyecektir. Nathan, bunu kendisinin yazmasını söyleyecek ancak Colomen, denemeleri sonrasında başarılı bir yazar olmadığına karar vererek yazmayı bırakacaktır.



Kısa bir zaman öncesinde ise Colomen, Faunia Farley isminde kendi yaşının yarısında olan bir kadın ile tanışmış ve birlikte geçirdikleri bir gece sonrasında O'na aşık olmuştur. Faunia ise, geçmişte bir kaza ile çıkan yangın sonucunda çocuklarını kaybetmiş, bu yüzden eski kocası ile sorunlar yaşayan, ailesi ile çocukluk yıllarından bu yana görüşmeyen psikolojik sorunları olan yalnız bir kadındır.

Colomen, Faunia'yı son aşkı olarak tanımlayacak ancak Faunia, Colomen'dan uzak durmaya çalışacaktır. Birlikte oldukları bir gün Faunia'nın eski eşi Lester'ın da saldırılarına maruz kalan çiftin, gün geçtikçe Faunia'ın sorunları yüzünden aralarında problemler çıkmaya başlayacaklardır. Faunia ile görüştüğü zamanlarda hem Faunia'nın eski kocası tarafından rahatsız edilmektedirler, hemde Colomen'in yakın çevresi bu ilişkiyi onaylamamaktadırlar. 

Ancak Colomen'ın da zor bir geçmişi olmuştur. Ailesi siyahi bir ırk olmasına rağmen kendisi beyaz bir tene sahip olmuş, ancak ırkçılığın yaygın olduğu dönemlerde bu konu hayatını olumsuz etkilemiştir. İlk aşkı O'nun ırkını öğrenince O'nu terk etmiş, Colomen'da bu ve bunun gibi sorunlar nedeniyle ailesini artık çevresinden gizlemek zorunda kalmıştır. Evlendiği eşine ailesinden bahsetmeden bir hayat süren Colomen, ailesi siyahi olmasına rağmen ırkçı olarak suçlanmıştır ancak buna rağmen kendisi hakkındaki gerçekleri açıklamamıştır.




Ancak Colomen, Faunia'yı son aşkı olarak görmektedir ve O'nun için mücadele etmeye hazırdır. Colomen, aynı zamanda gençlik yıllarından bir çok anıyı yazar Nathan ile paylaşmıştır ve O'nunla bu süre zarfında iki yakın dost olmuşlardır.

Hayatı ile ilgili herkesten sır gibi sakladığı gerçekleri Faunia'ya da açıkladığı bir gün araba ile iki sevgili yan yana seyahat ederlerken, onları bekleyen Faunia'nın eski eşi Lester, bulundukları karlı yolda arabası ile onların önüne geçecek ve çarpmamak için direksiyonu çeviren Colomen, yanında Faunia ile birlikte yolun kenarındaki donmuş gölün içine düşeceklerdir. 

Bu kaza sonucu Colomen ve Faunia ölecek, ikisininde cenazesi düzenlenecektir. Colomen'in cenazesine yıllardır sır gibi sakladığı kız kardeşi gelecek ve hakkındaki bütün gerçekleri yazar Nathan'a anlatacaktır. Lester ise kanıt bulunamadığı için suçsuz sayılacak ancak yazar Nathan, bu kazayı gerçekleştirenin Lester olduğunu anlayacaktır. Tüm bunların üzerine Colomen'ın Nathan'dan yazmasını istediği kitabı yazmaya karar veren Nathan, kitabın ismini ''İnsan Lekesi'' koyacaktır ve film, kitabın yazılması sırasında son bulacaktır.

Durağan temposunun içinde acılı iki hayat hikayesine tanık olacağınız ve ırkçılığın yaşandığı dönemlerde insanların yaşadığı zorlukların vurgulandığı filmde birde tutkulu bir aşk yaşanmaktadır. Nicole Kidman ve Anthony Hopkins'in baş rolünde yer aldığı bir dram filmidir.