Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Kasım 2019 Pazartesi

Sinema: Bir Nefes Ötede - Dans la brume - Tous publics - Paris'i Kaplayan Ölümcül Bir Sis... / Konusu, Özeti, Afişler

Bir Nefes Ötede - Dans la brume - Tous publics

Oyuncular; Fantine Harduin, Michel Robin, Olga Kurylenko, Romain Duris
Yönetmen; Daniel Roby
Tür; Dram, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, yerin altından geldiği düşünülen öldürücü etkiye sahip bir sis bulutunun Paris'i kaplaması sonrasında gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Mathieu ve Anna, Paris'te yaşayan evli bir çifttir ve Sarah isminde Stimülan ( Graves ) hastası olan, bu yüzden evin içinde bir oda büyüklüğündeki kapsülde yaşayan kızları vardır. Sarah'ın hastalığı için çareler aradıkları bir dönemde birden bire Paris'in caddelerini bir sis kaplamaya başlayacak ve bu sırada dışarı olan Mathieu, sisin insanları öldürdüğüne tanık olup kaçmaya başlayacaktır. Biran önce evine gelen Mathieu, eşi Anna'yı da alarak en üst kattaki yaşlı çift olan Lucien ve Colette isimli komşularına çıkacaklardır.




Evin içinde kapsülde yaşayan kızları için sis bir tehlike oluşturmamaktadır, çünkü kapsülün içine giren hava dezenfekte edilmektedir. Sisin içinde kalan insanlar ise ölmeye başlamışlardır.

Ne yapacaklarını şaşıran aile, aynı zamanda elektriklerin kesilmesi ile kızlarının içinde bulunduğu kapsülün şarjının bitmesi tehlikesi ile karşı karşıya kalırlar. Kendilerinden bir
kaç kat aşağıda olan kızlarının bulunduğu bütün bina, sadece en üst kat hariç sis altında kalmıştır ve ancak sis solunduğu zaman öldürmektedir. Bunu anlayan aile, alt kattaki komşularının evine pencereden nefesini tutarak girmeye çalışacak ve hava maskesini alarak sisin içinde kalabilme imkanı yaratacaklardır. Amaçları kızları Sarah'ı da alıp dağ evinde yaşayan dostlarının evine gitmektir, çünkü sis yüksek yerlerde yoktur. 

Bunun üzerine dışarı çıkan Mathieu, dışarıda bazı insan grupları ile karşılaşacak ve onlardan iki tane oksijen tüpü ve maskesi alıp, sisin yerin altından geldiğini öğrenecektir. Bu maske ile evine gelip Anna ile birlikte kızları için Stimülan hastalığına karşı hava geçirmez ve koruyan tulum bulmaya gideceklerdir. Oksijen maskeleri ile dışarı çıkan çift, her yerde cesetler görecekler, bu sırada dışarıda bir köpeğin saldırısına uğrayacaklar ve Mathieu, kaçarken sisten önünü göremeyince bir nehre düşecektir. Sonrasında nehirden sağ salim çıkmayı başaran Mathieu, elbisesini değiştirirken bir arabanın içinde ölmüş olan bir adamın üzerinde aradıkları tulumdan görecek ancak Anna ile buluşunca bildikleri yerdeki kullanılmamış tulumu almaya gideceklerdir.




Gittikleri yerde tulum olan çantayı alacaklar ancak bir patlama olacak ve Mathieu, yaralanacaktır. Sonrasında bulundukları binanın en üst katına çıkacaklar, yeterli oksijen olmadığı için Anna, tulum olan çanta ile eve geçecektir, bu sırada Mathieu ise çatılardan eve gelmenin yolunu arayacaktır.

Eve gelen Anna, çantanın patlamada zarar gördüğünü ve tulumun kullanılamaz hale geldiğini görecektir. Bu sırada ise Anna'da bulunan ve kızının kapsülü ile ilgili bilgiler veren cihaz, şarjın bitmek üzere olduğunu söyleyince, oksijen maskesi olmadan alt katlara inmek zorunda olan Anna, bu sürede nefesini tutarak kapsülün bataryasını değiştirmek zorunda kalacaktır. Kızı için bu fedakarlığı gözünü kırmadan yapan Anna, aşağı inecek, bataryayı değiştirecek ve yukarı çıkarken nefesi yetmediği için ölecektir. 

Bu sırada dışarıda çatılarda gezen Mathieu, bir oksijen maskesi bulacak, ve bu maskenin sahibi olan polis ile kavga edince O'nu öldürmek durumunda kalacaktır. Sonrasında eve gelen Mathieu, eşinin öldüğünü görecek, bunun üzerine pes etmeyip kızı için tulum bulmaya gidecek, bu sırada ise yükselen sis çatı katına girmeye başlayacak ve evdeki yaşlı çift, isteyerek kendilerini sisin içine bırakacaklardır. Dışarı çıkan Mathieu, daha önce gördüğü ölü bir adamın üzerine olan tulumu çıkarıp kızına doğru gelmeye çalışırken yolda baygınlık geçirecek ve bu sırada kızı gibi hasta olan bir çocuk ile Sarah'ın maskesiz sisin içinde dolaştığını görecektir.






Stimülan hastası olanları etkilemeyen sis, hasta olmayanları öldürmektedir ve bunun üzerine Sarah, babasını kapsülün içine yerleştirecek ve kapsülün içinden eskisi gibi telsizle kızı ile konuşan Mathieu'in görüntülerinden sonra film son bulacaktır.

Bir anne ve babanın çocuklarına zarar gelmemesi için verdiği fedakarca mücadelelere tanık olacağınız, annenin çocuğu için kendi canını hiçe sayan davranışını görüp dramı derinden hissedeceğiniz, dram, gerilim ve bilim kurgu filmidir.