Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Kasım 2019 Perşembe

Sinema: Sahara - Sahra Çölü - Sahra Çölünde Yaşayan Yılanların Macera Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Sahara - Sahra Çölü

Oyuncular; Vincent Lacoste, Louane Emera, Omar Sy
Yönetmen; Pierre Coré
Tür; Aile, Komedi, Macera, Romantik, Animasyon

Konusu; Film, Sahra çölünde yaşayan yılanların içinden Acar isimli bir yılanın Eva isimli bir yılana duyduğu aşk sonucu yaşanan macera ve aksiyon dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Acar isimli kobra cinsinden olan bir çöl yılanı ve yine çöllerde yaşayan iğnesi ile herkesi uyutabilen akrep Pitt, çok yakın arkadaştırlar. Çölde yılanlarla birlikte yaşadıkları alanda mutlu olmayan bu iki arkadaş, çöl yılanlarının gitmesi yasaklanmış vaha denilen su yılanlarının bulunduğu bölgeye gitmeye karar verirler. Vaha alanını izlerken çöl yılanları ile su yılanlarının arasındaki alanda koruma görevi yapan leyleklerin, vahanın kralının kızını çöl alanına geçerken yakalayıp götürdüğünü gören Acar, O'ndan çok hoşlanacak ve arkadaşı Pitt ile vaha alanına geçeceklerdir. Vahadaki yılanların renkleri farklı olduğu için çamurda rengini değiştiren Acar, vaha alanına geçmeyi başaracak ve burada vahadan kaçmaya çalışan kralın kızı olan Eva ile karşılaşacaktır.





Bu sırada vaha olarak adlandırılan bahçe alanının sahibi olan insanın kürekle onları kovalaması sonucu kaçmak zorunda kalacaklar ve akan suya girdiklerinde Acar'ın bir çöl yılanı olduğu ortaya çıkacaktır.

Acar, hem yüzme bilmemekte, hemde üzerindeki çamur gitmiştir. Sonrasında aralarında duygusal bir yakınlaşma olan Eva ve Acar, çölde özgürlüklerine doğru yol alacakları sırada Eva'yı, yılanları kavalı ile dans ettiren bir çöl gezgini insan yakalayacaktır. Eva'yı sepetine koyarak develerle bulunduğu yerden ayrılan gezginin peşinden Acar gitmek isteyecek ama O'nu da leylekler yakalayacak, bu sırada Eva'nın kardeşi olan Gary ile karşılaşan Acar, leyleklerin birinin üzerine binerek ve yanına Pitt ve Gary'i de alarak, hep birlikte Eva'yı kurtarmak için uçsuz bucaksız çöl alanında bir maceraya çıkacaklardır. 

Yolda Pitt, yanlışlıkla iğnesi ile leyleği sokunca uykuya dalan leylek yere düşecek ve yollarına karada devam etmek zorunda kalacaklardır. Eva ise, içine girdiği sepette kendisi gibi oraya tutsak edilmiş bir çok yılan ile tanışacak, onlardan dans dersleri alacak ve çöl gezginin çaldığı kaval sonrasında dans etmeye başlayacaktır. Eva ve diğer yılanlar belirli aralıklarla dans edecekler, çöl gezgini bu işten para kazanacaktır. Ancak kaçmaya çalışan Eva, yine yakalanacak ve gezgin O'nu bir dans düellosuna tabi tutarak yenileni cezalandırmaya karar verecektir.






Diğer tarafta Acar, Pitt ve Gary çölde ilerlerken karşılarına çıkan labirent şeklindeki yolun içinde ve kapalı bir alanda olan, ışıktan yapılmış böceklerle karşılaşacaklar ve bu böcekler onları yemeğe çalışırken son anda kurtulup kaçmayı başaracaklardır.

Bu sırada gezi turuna çıkmış arabalı insanları bulacaklar, arabaya binmeyi başaracaklar ama polen bağımlısı olan Gary'nin sayesinde arabadan atılacaklardır. Ancak Pitt, arabada kalacak, sonrasında Pitt kendi gibi akrep ailelerle tanışacaktır. 

Acar ve Gary ise uzun süren çöl yolculuğu sonunda bir vaha bulup dinlenecekler ve bu vahanın altından giden su kanalını fark edeceklerdir. Bu kanal sayesinde Eva'ya ulaşmayı ümit eden Acar ve Gary, aksiyon dolu su yolculuğundan sonra Eva'nın bulunduğu evi bulacaklar ve Eva ile birlikte olan diğer yılanları da kurtarmayı başaracaklardır. Ancak yılanlar kaçarken gezgin onları kavalı ile yeniden geri getirmeyi planlayacak, bu durumu öğrenen Acar, kavalı alıp kaçacak ve çıkan kum fırtınası içinde gezgin ile aralarında aksiyon dolu bir kovalamaca yaşanacaktır. Sonrasında Acar, gezgini alt etmeyi başaracak, bu sırada deri değiştirecek ve kendine geldiğinde yanında Eva'yı görecektir. Acar ve Eva, yeniden birlikte olmalarına sevinirken arkalarındaki gezgini fark edecekler ancak O'nun da arkasından gelen Pitt, iğnesi ile gezgini sokunca olduğu yere bayılacaktır.







Bunun üzerine Pitt ve Gary, kendilerine yeni bir sevgili bulmuş olacaklar, Acar ile Eva'da birlikteliklerinin tadını çıkaracaklardır. Bu mutlu görüntülerden sonra da filmde son bulacaktır.

Oldukça eğlenceli, komik ve aksiyon dolu görüntülerin olduğu, yılanların birbirinden güzel hallerini izleyeceğiniz, her yaştan insana hitap eden, netflix yapımı aile, komedi, macera ve romantik animasyon filmidir.