Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Kasım 2019 Çarşamba

Sinema: Görünmez Çocuk 2: İkinci Nesil - The Invisible Boy: Second Generation - Görünmez Çocuğun Aksiyon Dolu Maceraları Devam Ediyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Görünmez Çocuk 2: İkinci Nesil - The Invisible Boy: Second Generation

Oyuncular; Galatéa Bellugi, Ivan Franek, Kseniya Rappoport, Ludovico Girardello
Yönetmen; Gabriele Salvatores
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Serinin birincisinde kaldığı yerden devam edilen filmde 16 yaşına gelen Michele, kız kardeşi Natasha ve annesi Yelena ile tanışacaktır ve bu tanışma sonrasında aksiyon dolu olaylar yaşanmaya başlayacaktır.

Özeti; Michele'yi büyüten annesi bu bölümde bir trafik kazası geçirerek ölmüştür ve Michele, bu kazanın sorumlusunu kendisi sanarak depresyona girmiştir. Aklından bu acı olayı çıkaramamakta ve okulda terapiler görmektedir. Diğer tarafta ise Michele'nin kardeşi Natasha, 16 yaşında gelene kadar çok zor şartlarda yaşadığı yerde yine bir işkence göreceği sırada özel gücünün farkına varacak ve O'na zarar vermek isteyen kişiyi yakacaktır. Sonrasında bulunduğu yerdeki insanlar Natasha'yı kovalayacak, yakalayacakları sırada O'na görünmez olarak annesi Yelena gelip yardım edecektir ve Natasha'yı götürecektir.




Annesini bulan Natasha, sonrasında Michele'ye ulaşmak için O'nun okuluna kayıt yaptıracak ve bir okul partisinde Michele'nin sarhoş olup özel güçlerini insanlara açıklayacağı bir sırada etrafta yangın çıkaracak ve Michele'yi annesinin yanına getirecektir.

Sabah kendine gelen Michele, 16 yılın sonunda annesi ile tanışacaktır. Yaşananları birde annesinden dinleyen Michele, sonrasında babasının İgor Zavarov isimli biri tarafından kaçırıldığını ve tutsak edildiğini öğrenecektir. Annesi Yelena ise, Natasha ve Michele'den babalarını kurtarmak için yardım isteyecek, bunun için İgor'u kaçırmaları gerektiğini söyleyecektir. Buna göre İgor'un katılacağı bir açılışın güvenlik bilgilerini ele geçirmeye çalışacaklar ve bu işi Michele, görünmez olarak yapacaktır. 

Annesi, bundan önceki nesil olan özel insanlardan olduğu ve hastalandığı için artık görünmez olmakta zorluk çekmektedir ancak sadık dostu olan Dr.K, bu sorunu için çareler aramaktadır. Aynı zamanda Yelena, çocuklarına İgor'un bütün özel güçleri olan insanları kaçırdığını ve babalarını kurtarırken hepsini kurtaracaklarını söylemiştir. Annelerinin söylediklerine inanan çocuklar, Yelena ile uzun bir zamandır ayrı kalmalarının acısını çıkarıp eğlenecekler ve sonrasında Michele, görünmez olarak eve geldiği bir sırada annesinin başka özel güçleri olan insanlarla yaptığı toplantısını izlemek durumunda kalacaktır. Yelena'nın asıl amacı İgor'u ve açılışa katılan bütün normal insanları öldürerek, normal insanlara bir ders vermektir. Bunun sebebi ise geçmişte İgor'un içlerinde Yelena'nın da olduğu bir çok özel insanı toplayıp, üzerilerinde deneyler yaparak acılar çektirmesidir. 




Bazı arkadaşları bu sırada ölmüştür ve Yelena, İgor'dan bu yaşananların intikamını alarak aynı zamanda dünya insanlığına da bir ders vermek istemektedir. Bu sırada ise Michele'nin ve Natasha'nın DNA'ları sayesinde Dr. K, Yelena'nın hastalığına çare bulmuştur ve artık eski gücüne kavuşmuştur. Aynı zamanda İgor'un kaçırdığını söylediği özel insanları da kaçıran Yelena'dır ve bu planı için hepsini kullanmak istemektedir. Michele'nin babası ise, bir hücrede Yelena'nın bu planına karşı çıktığı için tutulmaktadır, çünkü masum insanların öldürülmesini kabul etmemiştir.

Tüm bunları öğrenen Michele, Natasha'nın zihin okuma özelliği sayesinde kendini ele vermek zorunda kalacak ve O'da babası gibi annesine katılmayacak, bunun üzerine hücreye atılacaktır. Yelena ise kaçırdığı ve planında O'na destek olmayı kabul eden kendi gibi özel güçleri olan 3 kişi ile anlaşmıştır ve Natasha'da olmak üzere 5 özel güçleri olan bu insanlar, planı uygulamaya geçireceklerdir. 

Morfeo, gözlerinden yaydığı enerji ile insanları uyutabilmekte ve bayıltabilmektedir. Cinetica ise, uzaktan cisimleri hareket ettirebilmektedir, telekinetik güçlere sahiptir. Roccia ise, 10 insan gücüne sahip, çok güçlü biridir. Yelena görünmez olabilmekte, Natasha ise ateşe hükmetmekte ve zihin okuyabilmektedir. Bu beş kişi, açılışın olduğu gün bir çok masum ile İgor'u öldürmeye çalışacak, ancak hücrede olan Michele, yan hücresindeki babası ile konuşunca Yelena'nın diğer annesi Giovanna'yı öldürdüğünü öğrenecek, bunun üzerine çok sinirlenecek ve elektro manyetik bir dalga ortaya çıkararak, ilk bölümde denizaltını batırması gibi, hücrenin duvarlarını yıkacaktır ve babası ile Yelena'ya engel olmaya gideceklerdir. Yelena, henüz planını uygulayamamışken O'nu bulacaklar, Michele'nin manyetik dalga gücü diğerlerini durdurmaya yetecek ve Natasha'da annesinin zihnini okuyunca, içinde intikamdan başka bir şey göremeyecek ve Michele'ye katılacaktır.




Bu sırada annesi planının son aşaması olan boruyu ateşlemeyi yapmaya çalışırken babaları Andreij, Yelena'yı durdurmaya çalışacak ve kavga sırasında ikisi de birbirine sarılmışken bir kazığın üzerine düşerek öleceklerdir. Bu ölüm üzerine diğer özel güçleri olanlar İgor'dan intikam almak için ayrılacaklar ve Michele ile Natasha'da yine yetim kaldıklarını düşünerek macera dolu bir hayatı yaşamaya başlayacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Serinin ikincisi olan filmde görünmezlik dışında başka özel güçleri olan insanların yaşadıklarını izleyeceğiniz, oldukça sürükleyici ve aksiyon dolu görüntüleri ile izleyicisine heyecan dolu anlar yaşatmayı başaran, yer yer dram ve gerilim sahnelerinin de olduğu fantastik bilim kurgu filmidir.