Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Eylül 2019 Pazar

Sinema: Galaksinin Koruyucuları 2 - Guardians of the Galaxy Vol. 2 - Star Lord'un Babasının Hain Planları İle Karşı Karşıya Kalan Koruyucular... / Konusu, Özeti, Afişler

Galaksinin Koruyucuları 2 - Guardians of the Galaxy Vol. 2

Oyuncular; Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista
Yönetmen; James Gunn
Tür; Aksiyon, Macera, Komedi, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Bu seferde Galaksinin koruyucuları ekibinin içindeki Star Lord'un gerçek babası ile sorunlar yaşayan koruyucular, babasının evrendeki bütün gezegenleri istila etmesi amacının önünde duracaklardır. Film, Star Lord'un babası ile yaşanan bu mücadeleyi konu almaktadır.

Özeti; Galaksinin koruyucularının dev bir canavar ile mücadeleleri sırasında başlayan film, bu mücadele sırasında ilk filminin sonunda saksıda olan Groot'un büyümüş ve bir çocuk olarak gözükmesi ile devam etmektedir.






Bu canavarı etkisiz hale getiren koruyucular, Sovereign halkından bunun karşılığında Gamora'nın kardeşi olan Nebula'yı almaya giderler.

Bu sırada, Sovereign halkından batarya çalan Rocket yüzünden Sovereing'liler peşlerine takılacak ve uzay gemisi filoları ile koruyuculara saldıracaklardır. Bu saldırı sırasında en yakın gezegen olan Berhert gezenine gitmeyi planlarlarken, onları hiç tanımadıkları bir yabancı peşindeki uzay filosundan kurtaracaktır.

Ardından acil iniş ile gemilerinin hasar alacağı şekilde Berhert gezegenine inen koruyucuların peşinden, kendilerini kurtaran bu adam gelecektir ve bu kişinin aslında Star Lord'un gerçek babası olduğunu öğreneceklerdir. Filmin başında gösterildiği üzere, Star Lord'un babası Ego, yıllar öncesinde dünyaya gelmiş, annesi ile tanışmış, uzun bir süre birlikte olmuşlardır. Sonrasında annesinden ayrılmak zorunda kalmış ve bu süre zarfında Star Lord'u arayan Ego, sonunda O'nu bulmuştur. Bu hasret dolu sözlerin ve davranışların ardından Star Lord, Gamora, Yok Edici Drax ve Ego'nun yanında olan Mantis ile Ego'nun gezegenine giderler. Star Lord, ailesini bulduğu için sevinmektedir ama durum hiçte sandığı kadar masum değildir. Geride kalan Rocket, Groot ve Nebula'yı, onları takip etmiş olan yağmacı gruplar bulacak ve bu grupların başındaki Yondu, Rocket'i esir alacakları sırada kendi grubu içinde kavga çıktığı için Rocket, Groot ile birlikte kendisi de esir olarak gemiye alınacaktır.







Nebula, bu sırada yağmacıların yanında yer almış ve sonrasında Groot'un yardımları ile Rocket ve Yundu, kaçmayı başarmışlardır. Yundu, sihirli oku sayesinde herkesi yok etmiştir ve sonrasında Rocket, Groot ve Yundu, hepsi Ego'nun gezegenine gitmek için yola çıkmışlardır.

Bu sırada Nebula'da ayrı bir gemi ile Ego'nun gezenine gitmiştir ve amacı Gamora'yı öldürmektir.  Ego'nun gezegeninde ise her şey çok güzeldir ama bu görünüş sahtedir. Bu durumu Mantis, Yok Edici Drax'e anlatacak, Ego'nun aslında kötü niyetli ve kötü amaçları olan, bütün gezegenlerde birlikte olduğu varlıklardan çocuklarının olduğunu ve sonrasında bu çocukları bulup, kendi amacını uygulaması için teker teker öldürdüğünü anlatacaktır.

Star Lord'da dünyada birlikte olduğu kadının oğludur ve Star Lord'un genleri ile ilgili olan bir uyuşma sebebiyle O'nu kullanarak, evrendeki bütün gezegenleri istila edebilecek güce kavuşacaktır. Bunu tek başına yapamamaktadır, kendi geninden biri daha lazımdır ve Star Lord, bu duruma çok uygundur. Hatta Star Lord'un annesini de Ego öldürmüştür ve Ego, anlayışla karşılayacağını umarak bunu Star Lord'a söylediğinde, çok büyük bir tepki alacak ve aralarında kavga başlayacaktır. Bu sırada bütün gerçekleri öğrenen diğer koruyucular, gezegene gelen Rocket ve diğerleri, sonrasında Gamora'yı öldürmekten vazgeçen ve birlikte mücadele etmeye başlayan Nebula ile birlikte hepsi beraber Ego ile mücadele edecekler ve gezegenin merkezindeki beyin bölümünü patlatarak Ego'yu yok etmeyi başaracaklardır.







Bu sırada herkes gezegenden kaçmış geriye bir tek Star Lord ve Yondu kalmıştır. Yondu, yıllardır Star Lord'a babalık yapan bir yağmacıdır ve bu yıllar boyunca O'na kötü davrandığını düşündüğü için, kendisi için ilk kez doğru bir şey yaptığını düşünerek Star Lord'un hayatını kurtarıp, kendi hayatını feda eder ve sonucunda ölür.

Bu ölüm üzerine Ego tehlikesi bitmiştir ve Yondu'nun bedenini yakıp, küllerini uzay boşluğuna attıkları bir sırada, Yondu'nun diğer dostları gelecek ve ışıklar içinde bir cenaze töreni yapacaklardır. Rocket'in bu olayın verdiği üzüntü ile gözlerinin yaşarması ile filmde son bulur.

Yine her zamanki gibi komik görüntülerin olduğu, esprilerin bitmek bilmediği, uzay alanı içinde bolca yaşanan aksiyon sahneleri, oldukça sürükleyici konusu ve izlemekten zevk alacağınız görselleri ile serinin ikincisi olan aksiyon, macera, komedi ve fantastik bilim kurgu filmidir.