Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Eylül 2019 Cumartesi

Sinema: Abraham Lincoln: Vampir Avcısı - Abraham Lincoln: Vampire Hunter - Köleliği Kaldırıp Vampirleri Yok Eden Abraham Lincoln'un Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Abraham Lincoln: Vampir Avcısı - Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Oyuncular; Benjamin Walker, Dominic Cooper, Anthony Mackie
Yönetmen; Timur Bekmambetov
Tür; Gerilim, Fantastik, Aksiyon

Konusu; Film, 19yy.'da yaşamış olan eski ABD başkanı Abraham Lincoln'un bu dönemde vampirlere ve köleliğe karşı verdiği mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Abraham, küçük bir çocukken annesi bir vampir tarafından öldürülmüştür ve bu yüzden vampirlere karşı büyük bir öfke duymaktadır. Zamanla büyüyen Abraham, annesini öldüren vampiri öldürmek için planlar yaptığı bir sırada O'nu aslında kendisi de vampir olan Henry bulacak ve kendisine vampirleri öldürmek ve onlarla savaşmak için özel dersler verip eğitecektir.





Henry'de zamanında vampirler tarafından dönüştürülmüş ve vampirler tarafından sevdiği kadın öldürülmüş, vampirlerden nefret eden başka bir vampirdir ancak ne var ki vampirler vampirleri öldürememektedirler. 

Ve Henry'nin verdiği bu eğitimden sonra artık vampirlerle mücadele etmek konusunda ustalaşan Abraham, Amerika'ya gidecek ve burada Henry'nin kendisine öldürmesini söylediği vampirleri teker teker öldürmeye başlayacaktır.

Henry'nin verdiği derslerin içinde her hangi bir şekilde aile kurmasının doğru olmaması, arkadaş ve dost edinmemesi gibi kurallar olmasına rağmen Abraham, burada Mary ile tanışacak ve birbirlerinden hoşlanıp evleneceklerdir. Aynı zamanda Abraham, Joshua isminde bir marketçinin yanında çalışmaktadır ve geceleri vampir avlamaktadır. Bulunduğu bölgede vampirlerin teker teker ölmesi üzerine, bu durum Adam isminde vampirlerin liderinin dikkatini çeker ve Abraham'a karşı önlemler almaya karar verirler. Son olarak Abraham, annesini öldüren vampiri de öldürdükten sonra Adam, Abraham'ın en yakın arkadaşı Will'i kaçıracak ve Abraham'ı içeride Will ile bir çok kölenin bulunduğu ve insanların kanlarını içtikleri bir partiye davet edecektir.





Bu partiye iş arkadaşı Joshua ile giden Abraham, vampirlerle mücadele edecek ve Will'i de kurtarıp kaçacaklardır.

Bu dönemde aynı zamanda siyahi insanları köle olarak kullanmaktadırlar ve vampirler için bu durum bulunmaz bir fırsattır. Bütün kölelerin kanlarını içmek için öldürmektedirler ve Abraham, köleliğe son derece karşıdır. Bunun için siyasete atılarak kölelerin özgürlüğünü savunmayı ve bu şekilde vampirlerle de mücadele etmeyi amaçlamaktadır. Zamanla Abraham, siyasette başarılı bir yol alacak ve Amerika Birleşik Devletleri'nin başkanı olacaktır. Başkan olduktan sonra vampirlerle savaşmaya başlayan Abraham, ülkede iç savaşın çıkmasına neden olacak, vampirler, köleler ve diğer insanlar arasında kıyasıya bir savaş yaşanacak, bir çok insan ölecektir. 

Bunun üzerine vampirler, Abraham'ın yaşadığı eve gizlice hizmetçi kılığında girecek ve henüz çocuk olan oğullarını öldüreceklerdir. Bu durumun üzüntüsü ile onları tamamen yok etmeyi amaçlayan Abraham'ın aklına vampirlerin gümüş ile yok edilebildiği fikri gelecek ve bütün silahları, kurşunları, topları ülkede topladıkları gümüşler ile yeniden düzenleyecekler ve savaşa böyle devam edeceklerdir.





Bu sırada Abraham bir plan yapacak, savaş alanına tren ile gönderilen gümüşlerin haberini Joshua ile vampirlere bildirecek, Joshua, Abraham'a ihanet etmiş gibi gözükecek ve bu şekilde vampirleri kandırıp, içinde gümüş olmayan trene onları yönlendireceklerdir. 

Oysaki iki tren kalkmıştır ve bunların birinde taşlar, diğerinde gümüşler vardır. İçinde taş olan trene Abraham ve arkadaşları binecek, vampirler bu trende gümüş olduğunu düşünüp, trene saldıracaklar, trenin içinde aksiyon dolu bir mücadele yaşanacak ve sonrasında vampirlerin lideri Adam'da dahil olmak üzere, trene saldıran bütün vampirler öldürülecektir.

Savaş alanına giden diğer trenden çıkarılan gümüşler ile askerlerde vampir ordusu ile savaşıp hepsini öldüreceklerdir. Böylece Amerika, vampir tehlikesinden kurtulmuş ve kölelik, Abraham Lincoln tarafından kaldırılmış bir şekilde huzurlu günlerini yaşamaya başlayacaktır. Böylelikle film son bulur.

Vampirlerle mücadele konusunun işlendiği filmde aynı zamanda Abraham Lincoln'un köleliği yok ettiği zamanlara da değinilmiştir. Yer yer siyasi, yer yer savaş sahnelerinin de olduğu, gerilim ve fantastik aksiyon filmidir.