Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Eylül 2019 Pazar

Sinema: Terminatör 2: Mahşer Günü - Judgement Day - Terminatör John Connor'ın Peşinde... / Konusu, Özeti, Afişler

Terminatör 2, Mahşer Günü - Judgement Day

Oyuncular; Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong
Yönetmen; James Cameron
Tür; Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Terminatör 1'den sonra oğlu John Connor ile Sarah Connor'ın, yine gelecekten gelen bir terminatörün ve bu sefer robot olan koruyucularının peşlerine düşmesi sonucu yaşadığı aksiyon dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; John Connor, artık büyümüştür ve bir bakıcı ailenin yanında yaşamaktadır. Annesi Sarah, yaşanan olaylardan sonra Skynet'in merkezi olduğunu düşündüğü bilgisayar şirketini bombalamaya çalışmış ve bu sebeple inandıkları yüzünden akıl hastanesine yatırılmıştır.





Hükumet, ilk bölümdeki terminatörden arta kalan delilleri saklamaktadır ve Sarah'ı yalancı durumuna düşürmüşlerdir. Sarah'a kimse inanmamaktadır ama Sarah, kötü günlerin geleceğini bilmektedir.

Bu sırada dışarıda isyankar bir hayat yaşayan oğlu John, arkadaşı ile bir oyun salonunda iken, yine elektrikler içinde gelmiş olan ve daha öncekinden çok daha yeni özellikleri bulunan, sıvı metalden yapılmış, istediği her insanın kılığına girebilen ve geldiği sırada olay yerinde bulunan bir polisin kılığına girmiş, yeni
terminatör ile karşılaşır. 

Burada terminatör, O'nu kovalarken, yine elektrikler içinde gelmiş ve gelecekten John'un kendisinin gönderdiği ama bu sefer, önceki terminatöre benzeyen bir robotun koruyucu olması durumunun söz konusu olduğu, yeni koruyucusu olan robot, John'u, terminatörün elinden kurtaracaktır ve aksiyon dolu bir kovalamacadan sonra motoruna alıp uzaklaşacaklardır. Terminatöre izlerini kaybettiren John ve Koruyucu, sonrasında konuşurlar ve John, aslında annesinin söylediklerinde haklı olduğunu, geçmişte yaşananların ve gelecekte yaşanacak olanlarında gerçek olacağını öğrenir.





Bunun üzerine akıl hastanesinden annesini almaya karar verirler ve hastaneye giderler.

Bu sırada annesi de bir gece önce rüyasında Kylie'i görmesi sonucunda çok etkilenmiş, kendisini dışarı çıkarmayan doktorların olması sonucu, kaçma girişiminde bulunacak ve tam kaçarken O'nu oğlu John ve Koruyucu robot bulacak, Koruyucu'yu gören Sarah ilk başta O'nu terminatör sanacaktır ama sonrasında gerçek terminatörü görecekler ve hastaneden hep beraber kaçacaklardır.

Ardından kendilerine güvenli bir alan bulan Sarah ve John, burada yeni silahlar bulacaklardır ve Sarah, bütün bu olayların sebebinin Miles Dyson isminde bir bilgisayarcının olduğunu düşündüğü için O'nu öldürmeye gidecektir. John'dan habersiz Miles'ın evine giden Sarah, burada Miles'i vuracak ama öldüremeyecektir. Sonrasında Miles'a her şeyi anlatacaklar ve onlara inanan Miles ile bir plan yapıp, bütün çalışmalarını yok edeceklerdir. Bunun için Miles'ın iş yerine giderler ve buradaki her şeyi yok etmek için şirkete patlayıcıları yerleştirip, sakladıkları eski terminatörün kolunu ve çipini de alarak, çevrelerini sarmış olan polis topluluğundan aksiyon dolu bir mücadele sonrasında kaçarlar.




Bu sırada şirkette yaralı kalan Miles, bombaları patlatacak, şirketteki bütün bilgiler yok olacak ama olay yerine gelen yeni terminatör, Sarah ile John'u kovalamaya başlayacaktır.

Tırların ve arabaların havaya uçtuğu bu aksiyon dolu kovalamaca sonunda Sarah, John ve Koruyucu, bir fabrikanın içinde sıkışacak, içeri giren terminatör ile çok zorlu bir mücadele içine girecekler ve terminatörü sonunda içerisinde kızgın lavların olduğu bir kazana düşüreceklerdir. Ve sıvı metal hali ile eriyen terminatör yok olacaktır. 

Sonrasında Koruyucu robot kendisinde de bir çip olduğunu düşündüğü ve insanlığın bu bilgiyi ele geçirmemesini istediği için kendisini de yok edecektir. Ardından her şeyin ve bütün delillerin, bilgilerin yok edilmesinden sonra yıllar geçecek ve 1997 yılında olması beklenen patlama olmayacak ve insanlar ölmeyecektir. Bu yaşanan olaylar geleceği değiştirmiştir ve Sarah'ın torunu ile olan görüntüsünden sonra film son bulur.

Terminatör serilerinin ikincisi olan filmde Arnold Schwarzenegger, bu seferde Koruyucu robot görevindedir. 90'larda çekilmiş bir film olmasına rağmen hala zevkle izlenebilecek heyecan dolu görüntüleri ile aksiyon ve bilim kurgu filmidir.