Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Eylül 2019 Pazartesi

Sinema: Yenilmezler 4: Son Oyun - Avengers 4: Endgame - Yenilmezler'in Thanos İle Yarım Kalan Hesapları... / Konusu, Özeti, Afişler

Yenilmezler 4 Son Oyun - Avengers 4 Endgame

Oyuncular; Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo
Yönetmen; Joe Russo, Anthony Russo
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Serinin 3. filmine kaldığı yerden devam edilen filmde Yenilmezler, Thanos ile yarım kalan hesaplarından sonra yarısını yok ettiği nüfusu geri getirmek için mücadele edeceklerdir.

Özeti; Film, Şahin Göz'ün çocukları ile birlikteyken, Thanos'un yaptığı soykırım yüzünden ailesini biranda kaybetmesi ile başlamaktadır. Ve Thanos ile verilen mücadele sırasında Titan gezegeninde çaresizce kalan Demir Adam ve Nebula,Titan'da bir uzay gemisi bulmuşlardır ve bu gemi ile uzayda sürüklenmeye başlamışlardır. Tam oksijenleri bitmek üzere iken yardımlarına Kaptan Marvel yetişecek ve onları kurtarıp dünyaya götürecektir.





Dünyaya gelen kaptan Marvel ve diğer geride kalan Yenilmezler, Thanos'un yaptıkları üzerine konuşacaklar, giden insanları geri getirme yolları arayacaklar ama bulamayacaklardır.

Çünkü Marvel ile birlikte Thanos'un yaşadığı gezegene giderler ve burada Thanos'u bulurlar ancak Thanos, sonsuzluk taşlarını yok etmiştir ve artık geriye getirilemez özelliklerdedirler. Bunu duyan Yenilmezler'den Thor, bu duruma dayanamayacak ve elindeki keskin çekici ile Thanos'un kapasını koparıp, öldürecektir.

Ve aradan 5 yıl geçer, herkes artık kendisine özel bir hayat yaşamaya başlamış, sadece bu 5 yıl içinde Romanoff, yok olan insanları geri getirmenin yollarını aramış ve belirli zamanlarda bütün Yenilmezler'le iletişime geçerek, hala bir umut ışığı aramıştır. Bu sırada Thanos'un soykırım yaptığı anda kuantum evreninde olan Karınca Adam, olay anında zamanda geriye ve ileriye gidebilmek gibi şeylerin olduğunu fark edecek ve bu olayı Yenilmezler'e anlatıp, Thanos'un sonsuzluk taşlarını bulmak için, kuantum evrenini kullanarak zamanda geriye gidilebileceğini söyler. Bu durum Romanoff ve Kaptan Amerika'nın da aklına yatınca, konuyu Demir Adam'a ve Hulk'a açarlar. Demir Adam ilk başta kabul etmese de ve bu projenin üzerine kendi çalışmalarını da ekleyince, bunun mümkün olduğunu anlayacaktır.





Hulk ise artık çok değişmiştir, eskiden olduğu gibi iki kişilik kavga etmemekte, Bruce artık Hulk ile birlikte bütünleşmiş şekilde yaşamaktadır.

Hulk, oldukça kibar, anlayışlı olmuştur ve eski sinirli hallerinden eser kalmamıştır. Sonrasında Romanoff, Şahin Gözü'de bulacak ve ekibe yeniden katılan Hulk ile Rocket ise Thor ile konuşmaya gidecek ve O'nu yeniden aralarına katılmaya ikna edeceklerdir.

Yeniden bir araya gelen ekip, bu geride kalanlar ile birlikte zamanda geriye gitmeyi ve sonsuzluk taşlarının hepsini bulmayı, onları kendi zamanlarına getirip, Thanos'un yaptığı gibi metal bir eldivenin üzerine yerleştirip, parmaklarını şıklatarak, kaybolan bütün insanları yeniden hayata döndürmeyi ve sonrada taşları kendi zamanlarına geri koymayı planlamaktadırlar. Bütün taşların bulundukları zamanlar hakkında bilgileri ortaya çıkaran ekip, sonrasında belirlenen kişilerle belirli taşları hedef alarak kuantum evrenine giriş yapacaklar ve zaman yolcuğuna çıkacaklardır. Ekipten herkes gittiği yerdeki taşları aksiyon dolu mücadeleler sonucunda almayı başaracak ancak Romanoff ve Şahin Göz'e Ruh Taşı'nı almak görevi düşmüştür ve Ruh Taşı ise, kendisini almak isteyenden, sevdiği bir kişinin ölümü ile sonuçlanan bir fedakarlık yapmasını istemektedir.




Milyonlarca insanın hayatının söz konusu olduğunu düşünen Romanoff ve Şahin Göz, bu sırada zorlu bir mücadeleye girecekler, birbirleri ile kavga edecekler ve ikisi de kendilerinin ölmesi gerektiğini düşünecek ancak bu kavga sonucu Romanoff, isteğine kavuşacak ve Ruh Taşı için ölen kişi Romanoff olacaktır.

Bu sırada Nebula'da sonsuzluk taşlarından biri için görevdedir ancak geldiği zamandaki kendisi ile aralarında manyetik bir iletişim söz konusu olacak ve Thanos'un Nebula'dan bilgi almak için işkence yaptığı bir sırada, zamanda yolculuk yaparak gelen Nebula'nın zihnine bağlanacaktır ve Thanos, gelecek zamanda neler olduğunu izleyecektir. 

Kendisi ile ilgili gelecekteki gerçekleri öğrenen Thanos, bu duruma kayıtsız kalmayacak, gelecekte taşları bulduğunu anlayacak ve gelecekten gelen Nebula'yı yakalayıp, kendi zamanındaki Nebula ile yerini değiştirecektir. Eski Nebula, Yenilmezler'in olduğu zamana geri dönecek ve buradan Thanos'a bir kuantum evreni kapısı açacak ve Thanos, bütün orduları ile birlikte bu zamana gelecektir. Yenilmezler ekibi ise bütün taşları bulmuştur ve bu taşları metal bir eldivene yerleştirmişlerdir. Sonrasında eldiveni Hulk giymiş ve parmaklarını şıklattığında kaybolan bütün insanlar ve Yenilmezler geri gelmeye başlamıştır. Ve kaybolan diğer bütün Yenilmezler'in, Dr. Stanger'ın açtığı boyut kapılarından gelmesi sonrasında Thanos, Hulk'un elindeki sonsuzluk taşlarının olduğu eldiveni almaya çalışacak, bunun için ordular savaşmaya başlayacak, aksiyon dolu bir savaş sonrasında Thanos, yeniden eldiveni takarken, bu eldiveni Demir Adam alacak ve eline takıp, parmaklarını şıklatıp, Thanos ve Thanos'la ilgili olan her şeyin yok olmasını sağlayacaktır.





Son olarak Thanos'da yok olur ve böylelikle Thanos belası tamamen bitmiş, kaybolan insanlarda geri gelmiş olur. Ancak bir sorun vardır, Demir Adam sonsuzluk taşlarının etkisine dayanamamış ve ölmüştür.

Ardından bütün olaylar bitince Demir Adam için duygu yüklü bir cenaze töreni hazırlanacak, Demir Adam'ın ölmeden önce, ölüm riski olduğunu düşünmesi üzerine çektiği video kaydını izleyecekler ve hüzünlü bir şekilde O'nu uğurlayacaklardır. Bu duygu yüklü anlardan sonra Yenilmezler, sonsuzluk taşlarının hepsinin kendi zamanına bırakılması gerektiğini düşünürler ve bunun için Kaptan Amerika'yı görevlendirirler.

Bu yolculuk kendi zamanlarına göre 5 saniye, Kaptan Amerika için istediği kadar bir zaman süresine sığacak şekildedir. 5 saniye için kuantum evrenine gönderdikleri Kaptan Amerika, 5 saniye sonrasında oldukça yaşlanmış bir şekilde gelir ve aslında sonsuzluk taşlarını yerlerine bıraktıktan sonra, yarım kalan aşk macerasını yaşadığını ve O'nunla evlendiğini anlatır. Böylelikle film son bulur.

Demir Adam ve Romanoff'un ölümü gibi sahneler sayesinde bu bölümde dram diğerlerinden çok daha fazla öne çıkmaktadır. Ama yine her zamanki gibi eğlenceli, komik sahnelerin olduğu, Thor'u göbekli göreceğiniz, Hulk'un kibar olduğuna tanık olacağınız, bütün bölümlerinden farklı özellikleri ile Yenilmezler serisinin son bölümü olan bu bölüm bir macera, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.