Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Eylül 2019 Cumartesi

Sinema: Terminatör 4: Kurtuluş - Terminator 4: Salvation - Nükleer Saldırı Sonrasında Skynet'e Karşı Duran Direnişçi İnsan Gruplarının Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Terminatör 4: Kurtuluş - Terminator 4: Salvation

Oyuncular; Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin
Yönetmen; McG
Tür; Savaş, Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Terminatör serisinin 3. filmindeki Skynet'in nükleer saldırısı sonrasında dünya tamamen harabeye dönmüş ve makineler ile geriye kalan direnişçi insanlar arasında zorlu bir savaş başlamıştır. Film, John Connor'ın, Kylie Reese'nin de içinde olduğu direnişçi insan grupları ile Skynet'in arasında yaşanan savaşı konu almaktadır.

Özeti; Yıl 2018 olmuştur, kıyamet günü olarak adlandırılan nükleer saldırıdan sonra dünya tamamen harabeye dönmüş, kaynaklar yok olmuş, geride kalan insanlar yıkılmış evlerin içinde, gizli sığınaklarda yaşamaktadırlar.





Skynet, gezegende makineler ile bir savaş başlatmış ve her yerdeki insanları öldürmeye çalışmaktadır.

Aynı zamanda Skynet, yeni bir terminatör modeli geliştirmeyi planlamaktadır ve bu modelin yapısı insan beyni, insan kalbinden oluşup, diğer organları tamamen makine olarak tasarlanmıştır. Ve yıllar öncesinde yaşamış olan Marcus ismindeki bir mahkumu, bu projesi için kullanmıştır. Marcus, kendisine geldiğinde kendini 2018 yılında bulur ve henüz kendisine ne olduğu anlayamamış ve hafızası da silinmiş şekildedir. Marcus, kendine gelip etrafı incelerken Kylie ile karşılaşır ve Kylie ile John Connor'ın yanına gitmeye karar verirler. 

Bu sırada Skynet, ordusuna bulunması ve yok edilmesi gereken isimler şeklinde bir liste vermiştir ve bu isimlerin başında Kylie, ikinci sırada ise John vardır. Kylie, henüz genç bir çocuktur ve kendisinin John'nun babası olduğundan haberi yoktur.





Ancak John, geçmişte annesinin anlattıklarından ve annesinden kalan ses kayıtlarını sürekli dinlediğinden Kylie Reese isimli birinin babası olduğunu bilmektedir ve her yerde O'nu aramaktadır.

Marcus ile Kylie, yolda Skynet'in dev robot terminatörleri ile kıyasıya, aksiyon dolu bir mücadeleye girişecek ve Kylie, terminatörler tarafından yakalanıp Skynet'in merkezine götürülecektir. Bu mücadele sırasında ise Marcus, nehre düşmüştür ve onlara yardım etmek isteyen direnişçi grubun elemanlarından Blair isimli kadınında, uçağı hasar almış ve paraşütle Marcus'un olduğu alana düşmüştür. 

Bu karşılaşma sonrasında Blair, Marcus'u John'a götürecek, yolda giderken mayına basan Marcus'un organlarının makineden yapıldığı anlaşılacak ve direnişçi grup, John'u öldürmeye geldiğini düşünerek O'nu esir alacaklardır. Marcus'un iyi biri olduğunu düşünen Blair, Marcus'a yardım edecek ve birlikte kaçacaklar, sonrasında John, Marcus'u yakalayacak ve Marcus, John'a kendisine yardım edeceğini, Kylie'ın yerini bulacağını söyleyerek yanından ayrılır ve John'a yardım etmek için Skynet'e gider. Marcus kendini bu hale sokanları aramaktadır ve terminatör olmaktan memnun değildir, Skynet için de çalışmamaktadır.





Aynı zamanda Skynet, yeni projeleri için bir çok insanı tutsak olarak alı koymuştur ve Kylie'da onların arasındadır.

Marcus, bu olaylardan sonra terminatör olarak algılandığı için rahatça Skynet'e girecek, içeride Kylie'ı bulup John'a bilgi verecek ve sonrasında Skynet, bir ekran vasıtası ile Marcus ile konuşup, kendisi ile ilgili gerçekleri O'na anlatacaktır.

Bu sırada direnişçi grubun askerleri, terminatörleri etkisiz hale getirdiğini düşünen bir sinyal bulmuşlardır ve bu sinyale güvenerek Skynet'in merkezine saldırmayı planlarlar ama bu Skynet'in bir oyunudur, onları kendi yakınlarına çekmek için sinyali işe yaramış gibi göstermiştir. Bunu anlamayan ve John'un içinde olmadığı bu direnişçi grup, Skynet tarafından yok edilecektir. Tam bunlar olurken John ise Skynet'in merkezine girmiştir ve burada tutsak olan insanları kurtarırken Kylie'i aramaktadır. Sonunda Kylie ile karşılaşıp, O'nu dışarıdaki askerlerin yanına gönderir ve içeride ilk terminatör görüntüsünde olan bir terminatör ile kıyasıya bir mücadele içine girer.



Bu sırada Marcus'da Skynet'e isyan ederek John'a yardım etmeye çalışır ve terminatöre karşı durarak, John'un hayatını kurtarır.

Bu olay sırasında John, kalbinden yaralanmıştır ve Marcus, O'nu hemen dışarıdaki askerlere götürür ve sonrasında John, elindeki bomba ile Skynet'in merkezini patlatır. Ertesi gün John'un kalbinin yaşamasına dayanamayacağını öğrenen Marcus, kendi kalbinin alınmasını ve John'a takılmasını ister. 

Böylece John, yaşamaya devam eder, Marcus ise bu amaç uğruna kendini feda etmiş olur. Ancak hala Skynet yok olmamıştır ve savaş hala devam etmektedir. Ve film burada son bulur.

Terminatör motorlar, dev terminatörler, gözcü terminatörler gibi bir çok terminatör modelini göreceğiniz filmde aksiyon her zaman ki gibi çok fazladır. Oldukça sürükleyici, serinin diğer filmlerini izleyenler için heyecan verici özellikleri olan Terminatör 4 Kurtuluş, tam bir aksiyon, savaş ve bilim kurgu filmidir.