Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Eylül 2019 Cumartesi

Sinema: Gizemli Adaya Yolculuk - Journey 2 The Mysterious Island - Jules Verne'nin Maceralarının Peşinden Giden İnsanların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Gizemli Adaya Yolculuk - Journey 2 The Mysterious Island

Oyuncular; Dwayne Johnson, Michael Caine, Josh Hutcherson
Yönetmen; Brad Peyton
Tür; Aile, Aksiyon, Fantastik, Macera

Konusu; Film, Jules Verne'nin '' Gizemli Adaya Yolculuk '' kitabının içeriğinin gerçekliğine inanan Sean isminde bir gencin, daha önce bu adaya gitmiş olan büyük babasından şifreli mesajlar alması üzerine, bu gizemli adaya gitmesini ve bu yolculukta yaşanan macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Sean, Jules Verne'nin kitaplarını okuyan ve içeriğindeki hikayelerin gerçek olduğuna inanan bir gençtir. Üvey babası ve annesi ile birlikte yaşamaktadır. Aynı zamanda büyük babasından yıllardır haber alamamışlardır ve bir gün kendisine şifreli mesajlar gelecek, bu mesajları üvey babası Hank ile birlikte çözecekler ve mesajda, bu adanın gerçek olduğunu öğreneceklerdir.





Bunun üzerine ellerindeki haritada dünya üzerindeki yeri gösterilen adayı bulmak için birlikte yola çıkmaya karar verirler. 

Okyanusun ortasında olan bu adanın yerini kimse bilmemektedir ve oraya kimse gitmek istememektedirler. Çünkü bulunduğu bölgede dev hortumlar ve fırtına vardır ve giden gemiler kaybolma tehlikesi yaşamaktadırlar. 

Bunun üzerine bu adanın bulunduğu yere gitmek için bir tekne bulmaya çalışan Sean ve Hunk, Gabato ve kızı Kailani ile tanışır ve onlara çok para vereceklerini söyleyerek, bu adanın olduğu yere götürmelerine ikna ederler. Böylece dört kişi helikopterle adanın olduğu yere gidecekler, helikopterin içinde havada iken adaya yaklaştıklarında dev bir fırtınanın olduğu hortuma yakalanacaklar ve helikopterleri ile birlikte bu hortumun içine düşeceklerdir. Kendilerine geldiklerinde kendilerini aradıkları bu gizemli adada bulurlar ve burada her şey çok güzel ve çok farklıdır. Adanın yapısına göre dev hayvanlar küçülmüştür, küçük hayvanlarda dev boyutlardadır.





Adanın güzel manzarasından etkilenen dörtlü, sonrasında dev bir kertenkelenin yumurtalarını kaya sanarak üzerinden geçecekler ve anne kertenkelenin kendilerini kovalamasına neden olacaklardır.

Sonrasında onları Sean'ın büyük babası Alexander, kurtaracak ve hepsini alıp eskiden suyun altında olan ama suların çekilmesi ile yeryüzüne çıkmış olan Atlantis uygarlığının yerleşim yerine götürecektir. Burada gördükleri karşısında hayrete kapılan ekip, sonrasında Hunk'ın bir kaç gün içinde yeniden bütün adanın denize batacağını söylemesi üzerine, buradan kurtulmanın çaresini aramaya başlayacaklardır. 

Öncelikle kaptan Nemo'nun deniz altı gemisine ulaşmaya çalışırlar ve bunun için kaptan Nemo'nun mezarlığından günlüğünü alıp, denizaltının yerini öğrenirler. Denizaltı gemisinin bulunduğu mekan uzak olduğu için dev arıların üzerine binip uçarak gitmeyi deneyecekler ancak onları dev ebabil kuşları kovalayacak ve aksiyon dolu bir kovalamaca sonunda denizaltı gemisinin bulunduğu yere ulaşacaklardır. Kızı Kailani'nin üniversite parasını karşılamak için herkes uyurken Gabato, altın püskürten dağdan altın almaya gidecek, diğerleri uyandığı zaman ikiye ayrılıp, Sean ve Hunk denizaltı gemisini bulmaya, Kailani ve Alexander'da Gabato'yu bulmaya gideceklerdir.






Hunk ve Sean, denizaltı gemisinin denizin içinde olduğunu fark ederler ve ikisi birlikte dalarak, dev elektrikli yılan balığından son anda kurtularak, denizaltı gemisinin içerisine girerler.

Ancak geminin enerjisi yoktur ve bunun için dışarıdaki dev elektrikli yılan balığını kullanıp gemiye elektrik vererek çalıştırmayı başarırlar.

Bu sırada dışarıda olan diğerleri Gabato'yu bulmuşlardır ama ada denize batmaya başlamış, her yer yıkılmak üzeredir. Bu yıkım sonucunda denize düşen Kailani, Alexander ve Gabato'yu denizin içinden gemi ile Hunk ve Sean kurtaracak, sonrasında güvenli bir şekilde adadan ayrılmayı başaracaklardır. Aradan altı ay geçtikten sonra Gabato, deniz altını insanların hizmetine açmış bir şekilde yaşayacak, kızı da üniversiteye başlamış olacak ve Sean'ın doğum gününde bir araya gelen ekip, bu seferde Jules Verne'nin '' Aya Yolculuk '' kitabına bakıp, yeni bir macera için planlar yapmaya başlayacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Ailece izlenebilecek, eğlenceli, harika doğa manzaralarının olduğu, çeşitli fantastik görüntüleri ile aile, aksiyon ve fantastik macera filmidir.