Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Eylül 2019 Salı

Sinema: Kral Olacak Çocuk - The Kid Who Would Be King - Kral Arthur'un Varisi Alex'in Kötü Büyücü Morgana'ya Karşı Verdiği Mücadelenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kral Olacak Çocuk - The Kid Who Would Be King

Oyuncular; Louis Serkis, Tom Taylor, Rebecca Ferguson
Yönetmen; Joe Cornish
Tür; Fantastik, Macera

Konusu; Geçmişte yaşamış kral Arthur'un kötü büyücü Morgana ile yaşadığı mücadele sonunda yerin altında hapsolan Morgana, çıkmak için zamanı beklemektedir. 

Günümüz dünyasında ise Alex isminde bir çocuk, kral Arthur'dan miras kalan kılıcı bulması ile Morgana'ya karşı savaşması gerektiğini öğrenir ve film, bu konuda Alex'in arkadaşları ile birlikte Morgana'ya karşı verdikleri mücadeleyi konu almaktadır.






Özeti; Britanya'da çok uzun zamanda önce kralları ölen bir toplumun, geride kral varisi olmaması nedeni ile toplum içinde kral olmak isteyenler arasında savaşlar çıkmış ve lidersizlik yüzünden toplum yok olmanın eşiğine gelmiştir.

Bunun üzerine Marlin isminde bir büyücü, Excalibur isminde bir kılıç ortaya çıkarmıştır ve bu kılıcı sadece kralın resmi varisinin kayadan çıkarabileceğini ilan etmiştir. Bir çok deneyen arasında sadece Arthur isminde bir çocuk
başarmıştır ve bu çocuk kralın soyundan olduğunu bilmemektedir. Ve Arthur, büyüyüp çok iyi bir kral olmuştur, düşmanlarını müttefiki yapmıştır ve kendisi ile şövalyeleri asil ve temiz savaşçılardır. En büyük düşmanları Arthur'un üvey kız kardeşi Morgana'dır. 

Meşru varisin kendisi olduğuna inanan ve Excalibur'u çaresizce isteyen Morgana, çareyi karanlık büyülerde aramıştır. Arthur, Morgana ile korkunç bir savaşa tutuşup, nihayetinde dünyanın en derin karanlıklarına O'nu gömmüştür fakat Morgana, gömülmeden önce tüyler ürperten bir intikam yemini etmiştir. Morgana, Arthur öldükten çok zaman sonra geri geleceğini ve bu söyleminden sonra kral Arthur'da kılıcında geri geleceğini söylemiştir.






Aradan yüz yıllar geçer ve günümüz dünyasındaki Alex isminde bir çocuk, okul arkadaşı olan Bedders ile birlikte iken, onları sürekli rahatsız eden Lance ve Kaye'den kaçarken bir inşaat alanına gidecek, burada taşa saplanmış olan Excalibur kılıcını görecek ve onu bir tek hamlede kayadan çekip çıkaracaktır.

Bu duruma şaşıran Alex, arkadaşı Bedders'in yanına gidip kılıcın ne anlama geldiklerini düşünecek, bu sırada kendisinde olan çizgi romandaki kılıca benzeteceklerdir. Ertesi gün okullarına çok garip bir çocuk gelecek, bu çocuk ise yüz yıllar öncesinden gelen Marlin isimli bir büyücüdür ve Alex, kılıcı aldığı için O'na yardım edip, olacak olanlarla ilgili bilgi vermek istemektedir. 

Bu sırada yerin altında, toprakla ve ağaçlarla iletişim içinde olan Morgana'da yeryüzüne çıkacağı zamanı beklemektedir ve Alex'i öldürme planları yapıp, kılıcı almak istemektedir. Marlin'nin tuhaf davranışları yüzünden O'nunla dost olmaktan kaçan Alex, sonrasında bir gece evine gelen ve Morgana'nın gönderdiği, yerin altından gelen yaratığı gördükten ve bu yaratığın elinden kendisini Marlin'in kurtardığına şahit olduktan sonra O'na inanacak ve artık kendisinin bir kral olduğunu, bu kılıcın Morgana'yı öldürmesi için eline geçtiğini ve bir kaç gün sonra olacak olan Güneş tutulmasına kadar zamanı olduğunu öğrenecektir.





Bu süreye kadar Morgana'yı öldürmelidir yoksa Morgana, yeryüzüne çıkacak ve bütün yeryüzünü kendi kölesi yapacaktır.

Bunun üzerine arkadaşları ile Morgana'yı aramaya ve Marlin'in yardımları ile O'nunla savaşmaya karar verirler. Bu sırada bir çok yaratıkla savaşıp, onların elinden zar zor kurtulup, yerin altındaki Morgana'nın yaşadığı yere kadar giderler. 

Burada Morgana'yı yaralayan Alex, O'nun öldüğünü sanacak ama sonrasında Marlin, O'na gerçeği söyleyecektir, ölmediğini anlayacaktır. Ve bunun üzerine Marlin'nin de insanları büyü ile etkilemesiyle, bütün okul arkadaşlarından bir ordu oluşturacaklar ve hazırlanıp, güneş tutulmasının olduğu anda, Morgana yerin altından orduları ile çıktıktan sonra onlarla savaşacaklar ve Morgana'yı yerin altına yeniden göndereceklerdir. Morgana tehlikesi bittikten sonra maceraları sırasında kendilerine yardım eden gölün hanımına kılıcı teslim edeceklerdir ve Marlin ile vedalaştıktan sonra film son bulacaktır.

Eğlenceli, ilginç fantastik yaratıkların bulunduğu, yer yer komik sahnelerin ve aksiyonunda olduğu fantastik macera filmidir.