Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Mart 2020 Salı

Sinema: Yırtıcı Kuşlar Ve Muhteşem Harley Quinn - Harley Quinn: Birds of Prey - Joker'den Ayrılan ve Kendi Başına Bir Suç Örgütü Olan Harley Quinn'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Yırtıcı Kuşlar Ve Muhteşem Harley Quinn - Harley Quinn: Birds of Prey

Oyuncular; Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell
Yönetmen; Cathy Yan
Tür; Suç, Fantastik, Aksiyon

Konusu; Fantastik Gotham şehrinde geçen filmde, Joker'den ayrılan ve artık kendi başına bir suç örgütü olan Harley Quinn'in, Yırtıcı Kuşlar ismindeki suçla mücadele eden ve 3 kadından oluşan ekiple yaşadığı aksiyon dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Harley, Joker'den ayrılmıştır ancak henüz bu ayrılığı kimse bilmemektedir. Joker'in sevgilisi olarak bilindiği sıralarda Harley'in aşırılıklarına kimse tepki gösterememektedir ve bu durumu belirli bir süre kullanan Harley, sonunda Joker'den ayrıldığını ilan edecek ve ilk saldırısını bir fabrikayı patlatarak yapacaktır. Aynı zamanda bu yalnızlığın etkisi ile kendisine evcil bir hayvan almak için petshopa giden Harley, bir sırtlan sahiplenecektir. 






Bu sıralarda Gotham şehrinde terör estiren ve şehrin neredeyse tamamını etkisi altında tutan Roman Sionis isimli kara maskeli bir psikopat, Harley'in Joker'den ayrıldığını duyunca O'nu öldürmek için adamlarına yakalanması emrini verecek ve yakalanan Harley'i öldürmeye çalıştığı sırada, Roman'ın uzun zamandır aradığı ve peşinde olduğu elması kendisi için bulabileceğini söyleyen Harley'i serbest bırakacaktır. 

Gotham şehrinde yıllar öncesinde çok değerli bir elmasın sahibi olan varlıklı bir aile, suç örgütleri tarafından katledilmiştir ve elmas çalınmıştır. Bu ailenin sadece küçük kızı hayatta kalmıştır ve bu kız, çete örgüt üyelerinden birinin ailesi ile yaşamak zorunda kalmış ve büyüyüp olgunlaştığı güne kadar ailesini katledenlerden intikam almak için yaşamıştır ve kendisini eğitmiştir. Bu kız Avcı lakabı ile Gotham şehrine gelmiştir ve katliamın olduğu gün orada olan herkesi elindeki arbalet ile teker teker öldürmektedir. 

Aynı zamanda Roman'ın sahip olduğu gece kulübünde şarkı söyleyen ve sesini bir silah gibi de kullanabilme yeteneği olan Siyah Kanarya lakaplı bir kadın, Roman'ın isteği ile özel şoförlüğünü yapmaya başlayacak ve Roman'ın aradığı elması alması için görevlendirecektir. Elması bulan Siyah Kanarya, onu Roman'ın yardımcısı Zsasz'a verecek ve elması cebine koyan Zsasz, kısa bir süre sonra Cass isimli küçük bir hırsız kıza elması çaldıracaktır. Bu hırsızlık olayından sonra Cass'ı başka suçlarından dolayı polisler yakalayınca, elması kabından çıkarıp yutan Cass, artık Gotham'ın bütün suç çeteleri tarafından aranan tek kişi haline gelecektir. 






Elması Cass'ın çaldığını bilen Siyah Kanarya, aynı zamanda Gotham'da polislik yapan Renee Montoya için köstebeklik yapmaktadır ve Roman'ın işlerini deşifre etmektedir. Ancak Harley, hepsinden önce davranarak polis merkezini basacak, aksiyon dolu bir mücadele sonunda Cass'ı polis merkezinden kaçırıp midesinde bulunan elması çıkarmaya çalışacaktır. 

Cass, aynı zamanda Harley'e hayranlık duyan bir kızdır ve O'nun bu durumundan etkilenen Harley, bir süre Cass'ı korumayı seçmiş olsa da sonrasında zor duruma düşünce Roman'a elması vermek için Cass'ı feda etmeyi göze alacaktır.

Bunun üzerine saklandıkları yere gelen Siyah Kanarya ve Zsasz, Harley'i bayıltacaklar ve Zsasz, Cass'ı öldürerek içinden elması almayı isteyecektir. Ancak Siyah Kanarya, hem Cass ile dosttur hemde iyi biridir ve bunu kabul etmeyince Zsasz tarafından silah ile öldürülmek üzere iken, olay yerine Avcı gelecek ve ailesinin katliamında son kalan kişi olarak Zsasz'ı öldürecektir. Bu sırada polis Renee Montoya'da olay yerine gelmiştir ve bir araya gelen 4 kadın bir kız çocuk, hepsi birlikte aynı amaca hizmet ettiklerini düşünecekler ve Roman için beraberce mücadele etmeye karar vereceklerdir. Bu sırada Roman, kara maskesini giymiş ve bütün adamlarını toplayarak bulundukları alana gelmiştir. Hem Cass'ı korumak hemde bulundukları alandan
kaçmaya çalışan 4'lü, Siyah Kanarya'nın herkesi bayıltan sesini de kullanarak, bitmek bilmeyen aksiyon dolu görüntüler ve mücadeleler sonunda hepsini etkisiz hale getirecekler ancak Roman, Cass'ı kaçırmayı başaracaktır. 





Bunun üzerine peşinden giden Harley, Avcı'nın da yardımları ile arabasına ulaşacak ve Roman'ı ıssız ve sisli bir köprüde sıkıştıracaktır. Elindeki bıçak ile Cass'ı öldürmek ile tehdit eden Roman'ın cebine el bombası koyan Cass'ın sayesinde kurtulmayı başaracaklar ve Roman, parçalanarak ölecektir. 

Gotham şehrinde etkili bir mafya olan Roman belası bitince, Cass'ın midesinden elması çıkarmayı başaran Harley, sonrasında yanına asistan olarak Cass'ı da alarak diğer gruptan kaçacaktır ve yine kendi başına bir suç örgütü olmaya devam edecektir. 

Diğer tarafta bir araya gelen Siyah Kanarya, Avcı ve Renee Montoya'da kendi aralarında bir ekip olarak Yırtıcı Kuşlar ismiyle iyilik için çalışmaya başlayacaklardır. Harley'in öldüğünü sandığı sırtlanını bulduktan, Cass'dan çıkardığı elması sattıktan ve çok sevdiği sandviçini yerken filmde son bulacaktır.

Gerçek Kötüler isimli filmden tanıdığımız, Joker'in etkisinden kurtulduktan sonra Gotham şehrinde kendi başına özgürce suçlar işleyip, herkesi kendine düşman eden Harley Quinn'in hikayesinin konu edildiği, suç ve fantastik aksiyon filmidir.