Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Mart 2020 Salı

Sinema: Veba - Carriers - Ölümcül Bir Veba Salgını Sonrasında Yaşanan Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Veba - Carriers

Oyuncular; Chris Pine, Piper Perabo, Lou Taylor Pucci
Yönetmen; Alex Pastor, David Pastor
Tür; Dram, Gerilim

Konusu; Film, ölümcül bir veba salgını sonrasında dört arkadaşın güvenli bir bölge olarak adlandırdıkları sahile giderken, yolda yaşadıkları gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Danny, kardeşi Brian, kız arkadaşı Bobby ve Danny'in okuldan arkadaşı Kate, Amerika Birleşik Devletleri'nin güneybatısı boyunca, hayalini kurdukları bir güvenli mekana ulaşmak için yola çıkmışlardır. Ulaşmak istedikleri yer Meksika körfezindeki hiç kimsenin bilmediği bir kumsaldır. Çocukken burada ailece tatil yapmış olan Danny ve Brian, buradaki otelde veba salgınının bitmesini bekleyeceklerdir ve uzun bir yol kat etmeleri gerekmektedir. Hastalık iyice yayılmıştır, yaşayan insan sayısı çok azdır ve geride kalanlar için yemek, yakıt gibi sorunlar baş göstermiştir. Dört kişilik arkadaş grubu, kendilerine özel araçları ile yol alırken birden karşılarına yollarını kesmiş olan başka bir araç çıkacak ve durduklarında küçük kızı vebaya yakalanmış olan bir babanın kendilerinden yardım istediğini göreceklerdir. 





Ancak yardım etmeyecekler ve hemen oradan uzaklaşacaklardır. Yolları kesilmiş olduğu için yolun kenarından geçmeyi deneyecekler ve bu sırada arabaları hasar görecek ve biraz ileride arıza yapacaktır.

Arabaları arızalanınca geri giderek baba ve kızın arabasını almayı deneyecekler ancak onları da bırakmak yerine, aracın kasa bölümüne naylon bir örtü yaparak baba ve kızı gitmek istedikleri yere kadar götüreceklerdir. Yol üzerindeki bir şehirde tedavinin bulunduğunu ve doktorların burada yardımcı olduğunu düşünen baba Franck, kızı Jodie'ye çare bulacağını düşündüğü için yola çıkmıştır ancak hastaneye geldiklerinde sadece bir doktor bulacaklardır ve bu doktorda, veba salgınına yakalanmış çocuklar ile kendisini öldürmek üzeredir. 

Bunun üzerine dört arkadaş baba ve kızı bu hastanede bırakacaklar ve yollarına devam edeceklerdir. Ancak Jodie, arabada iken O'na refakat eden Bobby'e de virüs bulaşmıştır ve Bobby, arkadaşlarından bu olayı saklamıştır. Eğer gerçeği açıklarsa kendisini bırakacaklarından korkmuştur ve yol üzerinde lüks bir otele denk gelen arkadaşlar, burada konaklamaya karar verecekler ve eğlenmek ile geçen belirli bir süre sonunda, otele maskelerle ve virüsten koruyan elbiselerle bazı insanlar gelecektir. Hepsi erkek olan bu insanlar, kendilerince virüs için çareler aramaktadırlar ve kızları tutsak almaya karar vermişlerdir. 





Ancak kızları kontrol ederken Bobby'in veba olduğu gerçeği ortaya çıkacak ve dört arkadaşı da biran önce otelden arabaları ile göndereceklerdir. Bobby'nin hasta olduğunu öğrenen diğer arkadaşlar, arabada maske ile Bobby'den uzak kalarak önlem alacaklar ve belirli bir süre yol aldıktan sonra Bobby'i arabadan indireceklerdir. 

Issızlığın içinde Bobby'i yalnız bırakıp yollarına devam edecekler ve arabalarının benzini bitmek üzere olduğu için, yolda karşılarından gelen bir arabayı zorla durdurup, arabadan benzin almak isteyecekler ancak buna izin vermeyen insanları Brian, silahla vurarak öldürecektir ve bu sırada kendisi de ayağından yara alacaktır. 

Bu olay sonrasında yollarına devam edecekler ve Brian'ın yarasını tedavi etmek için ilaç aramaya başlayacaklar ve bir eve giren Danny, burada köpeklerin ölmüş insanları yediğini görecek ve köpeklerin saldırısına uğrayacaktır. Evde bulduğu silahla köpeklerin saldırısından kurtulacak ve bulduğu ilaçlarla arabaya giderek Brian'i tedavi etmeye çalışırken, bacağında veba izleri görecek ve O'nun da virüsü kaptığı ortaya çıkacaktır. Bunun üzerine Brian içinde arabanın kasasına naylon bir örtü yapacaklar ve belirli bir süre bu şekilde yol alıp, mola verdikleri bir yerde Brian uyurken arabanın anahtarını ve silahı alıp kaçmayı düşünen Danny, yanlış anahtarı aldığını görecek ve uyanarak arabanın anahtarlarını vermek istemeyen Brian'ı öldürmek zorunda kalacaktır. 





Aslında Brian'da bunu istemiştir ve ölen Brian'ı yaktıktan sonra yollarına devam eden Danny ve Kate, Meksika körfezindeki ıssız sahile ulaşacaklar ve oradaki otele yerleşerek veba salgınının bitmesini bekleyeceklerdir. Böylelikle film son bulur.

Ölümcül veba salgını sonrasında dört arkadaşın daha önce hiç yaşamadıkları şekilde ahlaki kararlar ve fiziksel mücadeleler vermek zorunda kaldıkları bir yolculuğun konu edildiği, dram ve gerilim filmidir.