Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Mart 2020 Çarşamba

Sinema: Karantina - Quarantine - Bir Virüs Salgını Sonrasında Karantinaya Alınan Bir Apartmanda Yaşanan Gerilim ve Korku Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Karantina - Quarantine

Oyuncular; Jennifer Carpenter, Columbus Short, Jay Hernandez
Yönetmen; John Erick Dowdle
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu; Film, insanları saldırgan bir yaratığa dönüştüren ölümcül bir virüs salgını sonrasında karantinaya alınan bir apartmanın içerisinde yaşanan gerilim ve korku dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Los Angeles şehrinde bir televizyon muhabiri olan Angela Vidal, kameramanı Scott ile itfaiyecilerin çalışma şartlarını ve yaşadıkları olayları görüntülemek için bir program hazırlamaya başlar. Bunun için Los Angeles itfaiyesine gider ve programına başlar. İtfaiye çalışanları ile yaptığı röportaj sonunda bir acil durum vakası görüntülemek ister ve bunun için olayın yaşanmasını bekler. Bu sırada 911'den gelen bildirim üzerine bir apartmana giden itfaiye ekibi, Angela'yı da yanlarında götürürler ve girdikleri apartmanda yaşlı bir kadının evin içinde mahsur kaldığını ve çıkarılması gerektiğini öğrenirler.







Apartmanın içindeki dairede yaşayan yaşlı kadının kapısını kırarak içeri girecekler ve içeride ağzından salyalar akan, son derece ürkütücü görüntüde olan yaşlı kadını bulacaklardır. O'nu dışarı çıkarmaya çalıştıkları sırada apartmanda olan ve itfaiyecilerle birlikte çalışan polislerden biri, yaşlı kadın tarafından ısırılacaktır.

Bu olay üzerine hemen yaralı polisi dışarı çıkarıp hastaneye götürmek isteyecekler ancak apartmanın kapısının dışarıdan kapandığını göreceklerdir. Aynı zamanda apartmanın girişinde bir çok apartman sakini toplanmıştır ve neler olduğunu anlamaya çalışmaktadırlar ancak kimse dışarı çıkamamaktadır. 

Bu sırada üst kattan birden bire bir itfaiyeci aşağı düşecek ve ağır yaralı sayısı iki olunca, onları özel bir alana götürüp tedavi etmeye çalışacaklardır. Bunun üzerine üst kata çıkan polislerden biri, kendisine saldıran başka bir hasta kadını öldürmek zorunda kalacak ve artık apartmanda saldırgan insanların olduğunu anlayıp, herkesi apartmanın girişinde toplamaya karar vereceklerdir. Bu olaylar yaşanırken itfaiyecilerden biri telsizle BNK ( Biyolojik Nükleer Kimyasal Tehdit ) olayı yaşandığı için içeride mahsur kaldıklarını öğrenecektir. Sonrasında telefonlar ve bütün iletişim imkanları kesilecek ve apartmanın dışından askerler, içerideki insanları pencerelerden uzaklaştırmaya, dışarı çıkmalarına engel olmaya başlayacaktır. Bu sırada yaralı olan itfaiyeci kırık bacağı ve salyalı ağzı ile ayaklanacak ve insanlara saldıracaktır.






Bu yaşananları gören içerideki bir veteriner, bu durumun çok hızlı gelişen bir kuduz vakası olduğunu söyleyecek ve Angela ile bazı apartman sakinleri, antenli televizyondan haberleri izlemek için yukarı kata çıktığında kuduz bir köpeğin saldırısına uğrayacaklardır.

Bu saldırıdan kurtulduktan sonra televizyondan yalan haber verildiğini, binanın içerisindeki herkesin tahliye edildiği haberini izleyeceklerdir. Bunları duyunca artık panik yapmaya başlayacaklar ve
sonrasında apartmandaki elektriklerde kesilecektir ve yine hastalık kapmış bir kadının saldırısına uğrayacaklardır. 

Ardından binaya dışarıdan hastalık kontrol birimlerinden insanlar gelecek ve kan örnekleri alıp, olayı incelemek isteyecekler ancak bu sırada onlarda hastaların saldırısına uğrayınca, binanın içinde tam bir kaos yaşanmaya başlayacaktır. Bu virüsün bir köpek aracılığı ile geldiğini söyleyen birimden insanlar, az sonra köpeğin sahibi olan küçük kızında hastalanıp saldırganlaştığını ve annesini ısırdığını görecekler ve yukarı katlara kaçan Briana isimli kızı aramaya gideceklerdir. Annesi ısırıldığı için apartmanın korkuluklarına kelepçeleyecekler ve bir evde saklanan Briana'yı bulduklarında, aralarından biri daha ısırılacaktır ve herkes artık kendi başının çaresine bakmak için buldukları evlere saklanacaklardır. Girdikleri evin camından çıkmaya çalışanlar olunca, dışarıdan askerler ateş ederek onları öldürecek, Angela ve Scott'ın bulunduğu dairenin içinde başka hastalarda ortaya çıkacak ve apartman sakinlerinden birinin söylemesi üzerine bodrumdan çıkış yolunu bulmaya çalışacaklardır.






Ve geriye sadece Jake, Angela ve Scott kalacak, onlarda henüz hastalanmamış bir şekilde apartmanın içinde yaşam mücadelesi vermek zorunda kalacaklardır.

Apartman tam bir kaos alanına dönüşmüştür, bu üç kişi dışında onlarca kişi çok saldırgan bir şekilde kuduza benzer bir hastalığa yakalanmıştır ve kendilerine saldıran onlarca hastanın arasından Angela ve Scott, kaçmayı başaracaktır. 

Jake, bu sırada hastalara yakalanacak ve hayatını kaybedecektir. Ancak Angela ve Scott'da çıkışı bulmak umudu ile girdikleri bir dairede, söz konusu olan ölümcül virüs üzerine çalışmaların yapıldığını görecekler ve akabinde dairenin içinde uzun zamandır hasta olarak kalmış bir insan, onlara saldırmaya başlayacaktır. Kameranın ışığı da gidince karanlıkta kalan Scott'ı hasta olan insan öldürecek ve yemeğe başlayacaktır. Kameranın gece görüşü ile bu görüntüye tanık olan Angela'nın da farkına varan hasta, sonrasında O'nu da sürükleyerek gözlerden kaybolacaktır.
Böylelikle film son bulacaktır.

Ölümcül bir virüs salgınının yaşandığı bir apartmanın karantinaya alınması sonrasında içeride yaşanan korku, gerilim, kan ve rahatsız edici bir çok şiddet görüntülerine tanık olacağınız, ikinci bir devam filmi de bulunan, aksiyon, gerilim ve korku filmidir.