Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Mart 2020 Cuma

Sinema: Korku Diyarı - Realms - Bir Araf Alanında İşledikleri Suçların Sonuçları İle Karşılaşan Ruhların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Korku Diyarı - Realms

Oyuncular; Priya suandokmai, Ryan Kelley, Madison Mckinley, Pitchaya Nitipaisalkul
Yönetmen; Daric Gates
Tür; Aksiyon, Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Film, öldükten sonra işledikleri suçların sonuçları ile karşılaşan bir grup insanın, girdikleri bu araf alanında yeniden ve yeniden 
ettiklerini bulmaları için gelişen gerilim ve korku dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Winny ve Earn, o gün bir bankada hesap işlemlerini halletmek için bulunmaktadırlar ve kısa bir süre sonra Bobby ve Jewel isimli
iki soyguncu sevgili, bankaya girecekler ve ellerindeki silahlarla insanları tehdit edip, bazılarını da öldürüp, Winny ve Earn'yi tutsak alıp onlarla birlikte bankadan çıkacaklardır. Soyguncular bu sırada kendilerine cep telefonu uygulamasından kişisel taksi çağırmışlardır ve Chaow ismindeki gelen taksicinin arabasına zorla binerek kaçmaya başlayacaklardır. Peşlerindeki polis arabalarından aksiyon dolu bir kovalamaca sonunda kurtulan soyguncular, yanlarında rehineler ve taksici ile yol alırlarken Winny, Bobby'in silahına uzanmak ve bu durumdan kurtulmak isteyecek ancak bu sırada çıkan arbede yüzünden arabaları kaza yapacaktır ve kendilerini bir ormanlık alanın içinde bulacaklardır.





Earn, bacağından yaralanmıştır ancak diğerleri hafif sıyrıklarla arabadan çıkacaktır ve ormanın içinde belirli bir süre yol aldıktan sonra, gizemli ve kimsesiz bir eve denk geleceklerdir.

Eve girdiklerinde Chaow, Winny ve Earn'u bir yere bağlayan Bobby ve Jewel, çaldıkları paranın keyfini çıkarmaya çalışacaklar ve başka bir odaya giderek uyuşturucu kullanıp, sevişmeye başlayacaklardır. Diğer tarafta bu durumu fırsat olarak gören Chaow, Winny ve Earn, çevrelerindeki bir küpü kırarak kırılan parçalardan bağlandıkları ipleri kesecekler ve kaçmaya başlayacaklardır. Ancak Earn, yaralıdır ve O'nu kapalı bir odaya koyup, Winny ve Chaow, evden çıkarak yardım getirmeye gideceklerdir. 

Evin çevresi ormanlık bir alandır ve uzun bir süre koştuktan sonra kendilerini yine aynı evin önünde bulacaklardır. Bu duruma bir anlam getiremeyecekler ve arkalarında gizemli ve ürkütücü bir varlık görünce eve girmek zorunda kalacaklardır. Eve girdiklerinde Earn'ü bıraktıkları odada bulamayacaklar, çünkü onlar dışarıda iken Earn'e ürkütücü bir varlık saldırmıştır ve götürmüştür. Ancak başka bir kilitli odada Earn'ün sesini duyan Winny ve Chaow, Earn'ü kurtarmak için bu odanın kapısının anahtarını bulmaya çalışacaklardır. Diğer tarafta eğlenceleri biten hırsızlar, dışarıda kırmızı kapşonlu birini görünce takip edildiklerini düşünüp panik yapacaklar ve bağladıkları tutsakları aramaya başlayacaklardır.





Onların kaçtığını gören Bobby ve Jewel, evin içinde bir odada Chaow ve Winny ile karşılaşacak ve aralarında yaşanan arbede sonucunda birbirlerini yaralayıp, ayrı odalara kaçacaklardır.

Bu sıralarda Chaow, kendisi ile ilgili anı gibi halüsinasyonlar görmeye başlayacak, aynı şekilde Jewel'de balonlu bir kızın görüntülerini takip edecek ve dumanlı görüntüsü ile bir varlığın saldırısı altında kalıp yok olacaktır. Bu sırada Winny ve Chaow, Earn'ün olduğu odanın anahtarını bulacak ancak onları bulan Bobby ile aralarında yaşanan kavga sonrasında panik ile Earn'ün olduğu odaya kaçacaklar ve kapıyı açıp içeri gireceklerdir. 

Kapının dışında kalan Bobby'e ise yine ürkütücü bir varlık saldıracak ve ortalıklardan kaybolacaktır. Kapıdan içeri giren Winny ve Chaow ise, bankaya gelmeden önceki anılarını hatırlamadıklarının farkına varacaklar ve akabinde bulundukları odada geçmişte yaşanmış olaylara tanık olacaklardır. Bir film karesi gibi her şeyi izleyecekler ve yaşananların nedenlerini anlayacaklardır. Winny, aslında geçmiş bir zamanda evleneceği adamı ve düğününe gelen misafirleri, Chaow, Earn, Bobby ve Jewel ile ortaklaşa bir çalışma ile öldürmüştür. Chaow ile flört eden Winny, garson olan Chaow'un evleneceği adamın içkisine zehir koymasını sağlamış, arkadaşı Earn'de bu duruma ortak olmuş, Bobby ve Jewel'de konukları öldürecek olan kiralık katiller olarak Winny tarafından tutulmuştur.





Ancak bu olay bununla kalmamış ve Winny, Chaow ile birlikte olup Bobby, Jewel ve Earn'i eve ilk geldiklerinde Bobby ve Jewel'in kendilerini bağladıkları yere bağlamışlar ve onlara kendilerine söylenen aynı sözleri söyleyip, yakarak öldürmüşlerdir.

Ve Winny, bununla da yetinmeyip sonunda Chaow'la da işi bitince, O'nu da öldürmüştür. Tüm bu olayları izleyen Winny ve Chaow, her şeyin nedenini anlayacak ve yaşananlara dayanamayan Chaow, odadan kaçarken bir güç tarafından fırlatılarak kazıklara saplanıp, yeniden
dirilmek üzere bir ölüm olayı yaşayacaktır. 

Bu olay sonrasında artık her şey iyice açığa çıkacak ve tüm bu insanların ölüm ile yaşam arasında bir araf alanında kaldıkları anlaşılacaktır. Yaptıklarının sonuçları olarak yeniden ve yeniden, farklı farklı senaryolarla, aynı kişilerle, gereken dersleri alana kadar bu tarz olaylar yaşamaya mecbur bırakılmışlardır. Filmin son sahnesi olarak yine aynı kişiler, bu sefer bir otobüsün içinde bir araya gelecekler ve yeni bir senaryo ile işledikleri günahların sonuçlarını yaşamaya başlayacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Tipik bir korku filmi gibi gözüken ancak olayların iç yüzü ortaya çıktıktan sonra izleyicisinin ilgisini ve beğenisini kazanan, evrenin sebep sonuç yasasına göre düzenlenmiş senaryosu ile ettiklerini aynı şekilde bulan ruhların bir araf alanında yaşadıklarının sahnelendiği aksiyon, gizem, gerilim ve korku filmidir.