Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Şubat 2020 Pazartesi

Sinema: Son Ölüm - The Last Death - La última muerte - Organ Klonlama Yöntemi İçin İnsanlar Üzerinde Yapılan Deneyler... / Konusu, Özeti, Afişler

Son Ölüm - The Last Death - La última muerte

Oyuncular; Alvaro Guerrero, Kuno Becker, Carlos Bracho
Yönetmen; David Ruiz
Tür; Suç, Tıp, Dram, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, yasa dışı olan organ klonlama yöntemi için bir mahkum üzerinde deneyler yapan doktorların, bu yaptıklarının ifşa olması sırasında gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Alexanderson isimli bir doktor, kafa dinlemek için ormandaki kulübesinde zaman geçirmektedir. Fırtınanın koptuğu bu sırada tahliye edilen mahkum helikopteri kaza yapınca içerisinden sağ kurtularak kaçmayı başaran mahkumlardan biri Alexanderson'ın kulübesinin bulunduğu alana gelecek ve buradan gizlice arabasını çalarak kaçacaktır. Alexanderson, arabasını çalan kişiyi bulmaya çalışırken ormanda yarı çıplak ve yerde baygın şekilde yatan başka birini bulacaktır. Bu kişi yaralıdır ve Alexanderson, hemen O'nu kulübesine getirerek tedavi etmeye çalışacak ve bu sırada kendine gelen adam, hafızasını kaybettiği için kendisi hakkında hiç bir şey bilmediğini söyleyecektir. 




Çıkan fırtına sırasında Alexanderson, kulübenin bir bölümünde bir kaza geçirecek ve boğularak ölmekten O'nu bu adam kurtaracaktır ve bu olay sonrasında Alexanderson, kendisini O'na borçlu olarak hissedip, adama yardım etmeye başlayacaktır. 

Çok fazla ağrıları olan bu adamı hastaneye götürecek ancak götürdüğü hastanede Dünya'nın veri tabanı olarak adlandırılan ve Dünya'da ki bütün insanların kimlik bilgilerinin bulunduğu sistemde bu adamla ilgili hiç bir bilgi
olmadığını fark edecektir. Aynı zamanda kim olduğu belli olmayan bu adam, hastaneyi görünce bazı anılarını hatırlayacak ve O'nun bu haline hastanede sebep olduklarını hatırlayıp Alexanderson ile birlikte kaçacaklardır. 

Ancak çok fazla ağrıları olan bu adamı Alexanderson, tanıdığı doktor arkadaşı Dr. Helmut'a yönlendirecek ve herkesten gizli bir şekilde tedavisini yapmaya başlayacaklardır. Tedavi ve incelemeler sonucunda adamın klonlanmış organ nakli ile üzerinde deneyler yapıldığını, kalbinin, karaciğerinin ve midesinin değiştirilmiş olduğunu fark edeceklerdir. Kendini bu işi aydınlatmaya adamış olan Alexanderson, yasa dışı olmasına rağmen klonlanmış organ nakli yapabilecek imkanları olan hastanelerin listesini alacaktır ancak bu sırada bulundukları yeri bulan bazı özel güvenlik görevlileri klinikteki herkesi öldürüp bu gizemli adamı almaya çalışacaklardır. Bu sırada Dr. Helmut ölecek ve Alexanderson, bir diğer doktor arkadaşı Ray ve hasta olan adam ile kaçmayı başaracaklardır.




Kaçtıktan sonra ormandaki kulübelerine gelecekler ve Alexanderson, bulduğu dört hastane hakkında incelemeler yapmaya başlayacak, hangisinde bu adamın kayıtlarının olabileceğini araştıracaktır. Bu araştırma sırasında klonlanmış organ nakli ile ilgili basında taraf olarak demeçler veren Dr. Wilkins ile karşılaşacaktır ve hastanelerden birininde O'na ait olduğunu anlayınca bu iş ile ilgili olduğunu fark edecektir. 

Bunun üzerine hastanedeki bir doktoru darp ederek azından bilgi almaya çalışmasından sonra kendisini yine daha önceki güvenlik görevlileri kovalamaya başlayacaktır ve aynı görevliler Alexanderson'un eşini de bulmuşlardır ve baskı uygulamışlardır. Ancak Alexanderson, onların elinden kaçacak ve ertesi zamanlarda Wilkins'in bu iş ile ilgili olduğunu anlayıp onlarla görüşme talep edecektir ve görüşmeye gelen güvenlik görevlilerinden patronları Wilkins ile görüşmeyi isteyecektir.

Bu olaylar sırasında bir çok insan ve arkadaşı Helmut öldürülmüştür ve bunlarında hesabını sormak isteyen Alexanderson, sonraki zamanlarda Wilkins ile buluşacak ve gizemli adam hakkındaki bütün gerçekleri öğrenecektir. Christian isimli bu adam, Dr. Mateo Wilkins'in üç kızından biri olan Monica ile birlikte olmaya başlamış ve sonrasında bir parti anında kriz geçirerek üç kız kardeşi de öldürmüş idam mahkumu bir katildir. Bu olay üzerine klonlama ile ilgili deneyler yapan Dr. Wilkins, valinin de yardımları ile Christian'ı bu deney için denek olarak almıştır ve bütün hafızasını silerek, yerleştirilmiş hafıza bilgileri ekleyip üzerinde klonlama organ nakli için deneyler yapmaya başlamıştır. Öldüğü düşünülen Christian'ın bütün veri tabanı bilgileri de silinmiştir ve kimse O'nu artık aramamaktadır. 





Organ klonlama ile ilgili ileri seviyede yenilikler bulduklarını iddia eden ve bunun insanlığı kurtaracak olan bir yöntem olduğunu düşünen dr. Wilkins, aynı zamanda kızlarına yapılanların da intikamını almak istemiştir. Bu görüşme sırasında eşi Sofia ve doktor arkadaşı Ray'ı Christian ile ormandaki kulübede bırakmış olan Alexanderson'a Dr. Mateo Wilkins, bir silah verecek ve biran önce gidip eşini ve arkadaşını kurtarmasını önerecektir. 

Ancak diğer tarafta doktor Ray, internetten Christian'ın bilgilerine ulaşmış ve Wilkins'in üç kızını öldürmüş olan bir katil olduğunu öğrenmiştir. Bu sırada yanında Christian'da vardır ve bu bilgi edinme sırasında yaşadıklarını hatırlayan Christian, doktor Ray'i öldürecek ve bu sırada dışarıda olan Sofia'yı Alexanderson, telefon ile arayarak olaylar ile ilgili bilgi verecektir.

Kulübeye girmiş olan Sofia, yerde Ray'in cesedini bulacak ve kendisine saldıran Christian'ı son anda olay yerine yetişen Alexanderson, silah ile vurarak
öldürecektir. Bu ölüm sonrasında hemen olay yerine doktor Wilkins'ın adamları gelecek ve Christian'ın cesedini yok edip, kendileri ile ilgili delilleri toplayacaklar ve olay yerinden ayrılacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Organ klonlama yöntemi üzerine kurulu bir senaryosu olan, mağdur bir insana yardımcı olmak isterken aslında kendisini bir katile yardım ederken bulan oldukça iyi niyetli bir doktorun yaşadıklarını izleyeceğiniz suç, tıp, dram, gerilim ve bilim kurgu filmidir.