Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Şubat 2020 Pazar

Sinema: Evlilik Hikayesi - Marriage Story - Sorunsuz Bir Şekilde Boşanmaya Çalışan Charlie ve Nicole'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Evlilik Hikayesi - Marriage Story

Oyuncular; Adam Driver, Scarlett Johansson, Laura Dern
Yönetmen; Noah Baumbach
Tür; Dram

Konusu; Film, mutlu başlayan birlikteliklerinde sorunlar yaşamaya başlayan Charlie ve Nicole'ın
New York'dan Los Angeles'e kadar uzanan boşanma hikayelerini konu almaktadır.

Özeti; Charlie ve Nicole, Charlie'nin işleri nedeni ile New York'ta yaşayan ve Henry isimli bir çocukları olan mutlu bir ailedir. Ancak bu mutluluk Henry sekiz yaşlarına geldiği zamanlarda bozulmaya başlayacaktır ve çiftin ayrılmasına kadar uzanacaktır. Bir çok yönleri ile birbirlerini tamamlayan bir çift olmalarına ve birbirleri hakkında herkesin bilemeyeceği en özel detayları bilmelerine ve hatta karşılıklı birbirlerine sevgi ve saygı duymalarına rağmen evlilikleri yürüyemeyecek duruma gelecektir. Nicole, Charlie'nin istekleri ve yaşamak istediği hayatın etkisinde kalarak kendi hayatını yaşayamadığını düşünmektedir ve bu dönemde gelmiş oldukları Los Angeles'da yaşamak istemektedir.








Nicole, bir oyuncudur, Charlie ise bir tiyatro yönetmenidir. Charlie'nin işleri New York'dadır ve oldukça başarılı olan Charlie, ödüller aldığı bu dönemlerde New York'ta ikamet etmesi gerekmektedir.

Ancak Nicole'da bir oyuncu olarak kendi kariyerini düşünmektedir ve bir dizi için Los Angeles'da bulunması gerekmektedir. Aralarında evli olmak dışında birbirlerine karşı artık sorumluluk hissetmeyen çifti tek bağlayan konu çocukları Henry'dir. Aynı zamanda son dönemlerde Charlie, Nicole'ı bir kadın ile aldatmıştır ve artık boşanmaları şart olmuştur. 

Nicole, çocukları Henry'nin kendi yanında Los Angeles'da kalmasını isteyecek ancak Charlie'de New York'da olmasını isteyince çift arasında öncelerinde avukatlara gerek duymadan boşanmayı düşünmelerine rağmen velayet konusunda anlaşmazlıklar ortaya çıkacaktır ve önce Nicole, Nora isimli gözü pek bir avukatla görüşecek ve bütün boşanma işlerini bundan sonra Nora yürütecektir. Nora ile Nicole'un anlaşmasından sonra Charlie'ye bir tebligat gidecek ve en kısa zamanda bir avukat bularak kendisini savunması istenecektir. Bunun üzerine Charlie, Jay isimli bir avukat ile görüşecek ancak O'nun ahlaki olmayan fikirleri yüzünden Jay ile çalışmaktan vazgeçip, sonrasında daha iyimser ve adil davranan Bert ile anlaşarak avukatlar arasında bu konunun halledilmesini sağlayacaklardır.








Ancak yanlarında Charlie ve Nicole varken bir araya gelen avukatlarla bir orta yol bulunamayacak ve Charlie, ısrarla New York'da yaşamalarını isteyecek ancak Nicole'da aynı şekilde Los Angeles için diretecektir.

Bu görüşme sonrasında özel olarak görüşmelerine rağmen yine bir orta yol bulamayacaklar hatta birbirlerine çirkin sözler sarf etmelerine kadar giden ateşli kavgalar edeceklerdir. Sonrasında mahkemeye çıkmak zorunda kalacaklar ve mahkeme günü herkes Charlie'nin yeniden Jay isimli avukatla anlaştığını görecektir. Bert'in daha pasif olduğunu düşünen Charlie, Nora gibi dişli bir avukat istemiştir ve bunun için yeniden Jay ile anlaşmıştır.

Ancak çıktıkları mahkemede hakim, iki tarafı da dinledikten sonra bir gözlemci ile ebeveynlerin hayatlarının kontrol edilmesine karar verecek ve bu dönemlerde Los Angeles'da ev tutmuş olan Charlie, bu gözlem sonucunda olumsuz notlar aldığı için davayı kaybedecektir ve Nicole, oğlu Henry ile Los Angeles'da yaşayacaktır. Tüm bu yaşananlara rağmen aralarındaki saygıyı ve dostluğu korumayı başaran Nicole ve Charlie, kendi hayatlarına devam edecek ve Charlie'nin son olarak işleri yüzünden belirli bir süre Los Angeles'da kalması gerektiğini söylemesi sonrasında film son bulacaktır.

Dağılan bir evlilikte yaşanan sorunların ve sıkıntılı bir mahkeme sürecinden geçen çiftin yaşadıkları olayların konu edildiği, ödüllü dram filmidir.