Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Şubat 2020 Cumartesi

Sinema: Çıngıraklı Yılan - Rattlesnake - Kızının Hayatını Kurtarmak İçin Kendi Canından Vazgeçen Bir Annenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Çıngıraklı Yılan - Rattlesnake

Oyuncular; Theo Rossi, Carmen Ejogo, Emma Greenwell
Yönetmen; Zak Hilditch
Tür; Gizem, Gerilim

Konusu; Film, kızını zehirli bir çıngıraklı yılanın ısırması ile hayatı tamamen allak bullak olan ve kızını hayatta tutabilmek için başka birini öldürmek zorunda kalan bir annenin gizem dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Katrina Ridgeway, kızı Clara ile birlikte yaşayan ve bu sırada bir araba yolculuğunda olan bekar bir annedir. Amerika'nın Teksas Eyaletine bağlı Tulia ilçesine doğru yol alan Katrina'nın bir kanyonun olduğu bölgede arabasının tekeri patlayacak ve tekeri değiştirmek için kızı ile birlikte arabadan aşağı ineceklerdir. Clara, yol kenarındaki arsada kendince oyun oynarken Katrina'da arabanın tekerini değiştirmekle uğraşacak ancak bu sırada Clara'yı zehirli bir çıngıraklı yılan ısıracaktır. Yılanın ısırmasından sonra çığlık atıp yere yığılan Clara'yı Katrina, kucağına alarak yardım etmeye çalışacak ancak telefon çekmediği gibi arabanın lastiği de henüz değişmemiştir ve bu sırada çevrede prefabrikten yapılmış bir ev görecek ve hemen oraya gidecektir. 





Eve girdiğinde gizemli bir kadın kendisine yardım edebileceğini söyleyecek ve Clara'yı kucağından alıp, ödemeyi sonra hallederiz diyecek ve Katrina'yı bu sırada arabanın tekerini değiştirmesi için gönderecektir. 

Arabanın tekerini değiştiren Katrina, Clara'nın yanına geldiğinde evde kızından başka kimseyi bulamayacak ve kızının bacağına baktığında ısırık izlerinden ve yaradan eser göremeyecektir. Evin içinde kadını da göremeyince kızını da alarak yolculuğuna devam edecektir. Yol üzeri Tulia ilçesine gelecek ve Clara'yı hastaneye götürerek doktorlara olanları anlatacak ancak yılan zehrinden ve ısırığından bir iz bulamadıkları için Katrina'yı halüsinasyon görmekle itham edeceklerdir.

Kısa bir süre sonra hastane odasında siyahi bir adam belirecek ve Katrina'ya ödeme yapmasının zamanı geldiğini ve gün batımına kadar zamanı olduğunu söyleyecektir. Katrina, bu adamı ilk başta hastane görevlisi sanacak ancak sonrasında gerçeği anlayacaktır. Clara'yı iyileştiren şey, Katrina'dan bunun karşılığında bir insan öldürmesini istemektedir yoksa gün batımı sonrasında kızı yeniden yılan zehri ile ölecektir. Ne kadar buna inanmasa da o anda kızı yeniden zehirlenecek ve sonrasında gördüğü kişiler sürekli Katrina'yı bu konuda uyarmaya başlayacaktır. Aynı ilçede daha önceden yaşanmış '' bir ruha bir ruh '' şeklindeki cinayet vakalarına da tanık olunca, kızını kurtarmak için birini öldürmesi gerektiğine inanmaya başlayacaktır. Bu arada prefabriğin olduğu kanyona da gitmiştir ve orada prefabrikten iz bulamamıştır.




Bu kişinin kim olacağı konusunda etrafını gözlemlemeye başlayan Katrina, gittiği bir barda sevgilisine sert davranan bir adamı görecek ve O'nu öldürmeye karar verecektir. Güneş batana kadar zamanı vardır ve sürekli Katrina'ya daha önce bu konu yüzünden ölmüş insanlar görünerek yapması gerekeni hatırlatmaktadırlar. 

Billy isimli bu adamı öldürmek için yasa dışı yollardan bir silah alan Katrina, Billy'in yaşadığı eve gizlice girecek ve sevgilisine cezalar veren Billy'i arabasına bindirerek çıngıraklı yılanın kızını ısırdığı kanyona götürecektir. Burada Billy'i öldürmeye karar verdiği sırada Billy, kaçmayı başaracak ve kanyonun içinde bir kovalamaca başlayacaktır. 

Ancak Katrina, Billy'e ulaşamayacak ve bu sırada yine daha önceden bu konu yüzünden öldürülmüş bir kurbanın görüntüsü ile görünen gizemli şey, Katrina'ya zamanının az kaldığını hatırlatacak ve Billy'i bulamayan Katrina, kızını kurtarmak için kendisini öldürmeye karar verecektir. Güneş batmadan önce son kez ayrılık konuşması yaparak telefona kaydetmek için uğraşan Katrina'yı, bu sırada arabanın anahtarlarını almak isteyen Billy bulacak ve Katrina'nın kafasına taş ile vurup bayıltacaktır. Kendine gelen Katrina'ya silahı doğrultan Billy'i bu sırada yine bir çıngıraklı yılan ısıracak ve kanyonun yüksek tepesinden aşağı düşürecektir. Aşağı düşmesine rağmen ölmemiş olan Billy'i güneş batmadan önce Katrina, aşağı inerek öldürecek ve kızı için gereken ödemeyi yapmış olacaktır. 




Kanyondan ayrılırken daha önce bu şekilde öldürülmüş kişilerin görüntüleri ile karşılaşacak ve sonrasında hastaneye kızının yanına gittiğinde sağlıklı bir şekilde ayağa kalktığını görecektir. Hastanede kızının da onlardan birinin resmini çizdiğini görünce şaşıracak ve kızı ile çıktıkları yolculuk sırasında öldürdüğü Billy'i otostop çekerken görecektir ve film böylelikle son bulacaktır.

Kızının hayatını kurtarmak için gizemli bir şey tarafından tehdit edilen ve bu sırada kendi canından da vazgeçen Katrina'nın, gerilim dolu mücadelesini izleyeceğiniz gizem ve gerilim filmidir.