Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Şubat 2020 Perşembe

Sinema: Bi Küçük Eylül Meselesi - Aşktan Korkan Bir Kıza Korkusuzca Aşık Olan Bir Adamın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Bi Küçük Eylül Meselesi

Oyuncular; Farah Zeynep Abdullah, Engin Akyürek, Ceren Moray
Yönetmen; Kerem Deren
Tür; Romantik, Dram

Konusu; Film, yaşadığı bir kaza sonucunda son bir ayına ait anılarını unutan Eylül'ün, iyileşme süreci bittikten sonra yavaş yavaş her şeyi hatırlaması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Hayat dolu ve yaşadığı her anın tadını çıkarmaya çalışan, aşkın dramatik halleri için bile çok neşeli olduğunu ifade eden, bu yüzden aşkın kendisi için olmadığını düşünen Eylül, erkek arkadaşı Atıl ile buluştuğu güzel bir gün sırasında birlikte araba ile yolculuk ederlerken kaza geçireceklerdir ve Eylül, ağır yaralar aldığı bu kaza sonucunda hafızasını kaybedecektir. İyileşme süreci içerisinde tüm hayatını hatırlayıp sadece son bir ay boyunca yaşananları hatırlayamayan Eylül, bu durumun garipliği ile kendisini sorgulamaya başlayacaktır. En yakın arkadaşı Berrak ile birlikte yaptıkları partide evde eski bir şapka bulacak, bu şapka O'na bazı şeyleri anımsatacak ve cep telefonuna uzun zamandır kimsenin mesaj yazmamış olmasını garipseyerek, Berrak'ın cep telefonunu kontrol edecek ve bir ay öncesinden kendisinin Berrak'a yazdığı mesajları okuyacaktır.






Eylül, bu mesajlarda Berrak'tan gelip kendisini alması gibi yardımlar istemiştir ve bu mesajları gördükten sonra Berrak, bu konuda bir açıklama getirmek zorunda kalmıştır.

Bozcaada'da olduğunu ve orada bir barda sarhoş olup kendisini almasını istediğini söyleyerek konuyu geçiştiren Berrak, sonrasında Eylül ile Bozcaada'ya gitmek zorunda kalacaktır. 

Son bir ayını hatırlamanın peşinde olan Eylül, adaya indiklerinde beyaz bir köpek görecek ve köpeği takip ettiğinde Tekin isimli ve kendisini tanıyan bir adam ile karşılaşacaktır. Tekin'in kısaltılmışı olarak Tek ismini kullanan bu adam, Eylül'ün kendisine aşık olduğunu hatırlamadığını fark edecek ve Eylül, Tek'ten korkarak kaçmaya başlayacaktır. Bozcaada'nın sokaklarında kaçmaya başlayan Eylül, bir evin bahçesinde sıkışacak ve yanına gelen Tek, Eylül'ün elini tutunca Eylül, bazı şeyleri hatırlamaya başlayacaktır. Bu olay sonrasında Berrak, Eylül'ü yalnız bulacaktır ve ertesi gün Eylül, Tek'in sürekli oturduğu kahveye giderek her şeyi kendisine anlatmasını isteyecektir. Ve Tek, elindeki karikatürleri çizdiği defterde örnekler vererek en başından kendi hikayelerini anlatmaya başlayacaktır.





Tek, ünlü bir karikatüristtir ve adada tabelaları boyamak, çizimler yapmak gibi işlerle uğraşmaktadır. Tek'in karikatürlerinin yayınlandığı gazeteyi sürekli takip eden Eylül, Tek'e hayranlık duymaktadır ancak kim olduğunu bilmemektedir.

O dönemlerde arkadaşları ile adaya gelen Eylül, Tek'in bulunduğu kahvehanede oturacaklar ve Tek'in karikatürlerinden bahsedince, Tek'de kulak misafiri olduktan sonra Eylül'e aşık olacaktır.

Tek, ertesi gün Berrak ile Eylül'ü plajda görecek ve Tek'in en yakın arkadaşı olan küçük kız Gülşah, Tek'in Eylül'den hoşlandığını anlayınca onlar için bir buluşma ayarlayacaktır ancak ertesi gün akşam yemeğine gelen Eylül, yemeğe katılmadan Tek'i öperek yanından ayrılacaktır. Bu küçük öpücük bile Tek'e yeterli gelecektir. Sonrasında Eylül'ün arkadaşları adadan ayrılacak ve bu sırada Eylül, birlikte olduğu Atıl'dan da ayrılıp adada biraz daha zaman geçirmeye karar verecektir. Arkadaşları gidince yine Tek ile buluşacaklar ve birlikte kahvaltı yapacaklar, birbirlerine yakınlaşmalarına sebep olacak özel anlar yaşayacaklar, sudan çok korkan ve yüzme bilmeyen Tek'e Eylül, sudan korkmamayı öğretmeye çalışacak ve artık günlerini birlikte ve romantik bir şekilde geçirmeye başlayacaklardır.






Zamanla bir sevgili gibi yaşamaya başlayan Eylül ve Tek, aynı evde kalıp günlerin tadını çıkarmaya başlayacaklardır. Eylül, Tek'in hep hayran olduğu karikatürist olduğunu anladığında yaptığı patavatsızlık yüzünden Tek'in kalbini kırmış olsa da, Tek'in Eylül'e olan sevgisi bütün kabahatleri örtmektedir.

Her şeyin çok güzel gittiği bir sabah Eylül, hiç yapmadığı şey olarak Tek için kahvaltı hazırlamaya karar verecek ve bu sırada aynada kendisini aşık olmuş ve bir erkeğe adamış şekilde görünce, bu durumundan rahatsız olacak, dramatik halleri kendisini korkutacak ve hep alıştığı özgür ve sorumsuz hayatına geri dönmek için arkadaşı Berrak'ı arayacaktır ve korktuğunu söyleyip kendisini almasını isteyecektir. Berrak'ın telefonundaki mesajlar bu ana aittir ve akabinde Berrak ve Atıl, adaya gelecekler ve Eylül ile adada bir gece geçirip ertesi gün hep birlikte İstanbul'a döneceklerdir.

Son sabah Tek'i habersizce terk eden Eylül, ayrılık anlarında Tek'e bir veda konuşması yapacak ve alaycı tavırları ile bota binerek Tek'i terk edecektir. Bu terk ediliş üzerine Tek, yüzme bilmemesine rağmen denize girecek ve Eylül'e doğru yüzmeye çalışırken boğularak ölecektir. İstanbul'a dönen Eylül ise ertesi gün Atıl ile birlikte çıktığı araba yolculuğunda her zaman okuduğu gazeteyi açıp, Tek'in karikatürlerine bakmak isterken ölüm ilanını görünce kriz geçirecek ve arabanın direksiyonuna müdahale ederek kaza yapmalarına sebep olacaktır ve filmin başındaki kaza anıda bu olaydır.







Tüm bunlar sonrasında anlaşılacak ki, aslında Eylül hala zihinsel olarak tam iyileşmemiştir ve adaya geldiğinde gördüğü Tek, bir hayalden ibarettir ve Tek ile karşılaşmalarının hiç biri gerçek değildir. Kendi yaptıklarından sonra Tek'in öldüğünü fark eden Eylül, Tek ile birlikteyken kumsala yazı yazdıkları yere O'nu çok sevdiğini yazacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Saf ve tertemiz duygularla Eylül'e aşık olan Tek'in dramatik yaşamını hüzünle izleyeceğiniz, hayatı alaya alan bir kızın yaşadığı pişmanlıklara tanık olacağınız, oldukça eğlenceli görüntülerin olduğu, Bozcaada'nın birbirinden güzel manzaraları içinde yaşanan bir aşkın konu edildiği ve Erdil Yaşaroğlu'nun karikatürleriyle de renklendirilmiş Türk Romantik Dram filmidir.