Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Şubat 2020 Salı

Sinema: Sonsuz Aşk - Bir Beyin Cerrahı ile Temizlikçi Kızın Hüzünlü Aşk Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Sonsuz Aşk

Oyuncular; Fahriye Evcen, Murat Yıldırım, Fatih Al
Yönetmen; Ahmet Katıksız
Tür; Romantik, Dram

Konusu; Film, temizlikçi bir kız olan Zeynep ile beyin cerrahı Can'ın arasında yaşanan ve sonu mutlu bitmeyen hüzünlü bir aşkı konu almaktadır.

Özeti; Can, işinde çok başarılı bir beyin cerrahıdır. Sık sık yurt dışı seyahatlerine çıkmaktadır ve bu sırada evini temizlikçilere emanet etmektedir. Can'ın evininin temizlik işleri ile bu dönemde ailesini bir trafik kazasında kaybetmiş ve kardeşi ile yalnız yaşayan Zeynep ilgilenmektedir. Can'ın yine bir iş gezisine çıkacağı sırada Zeynep, Can'ın evine gelecek ve temizlik işlerini yaparken kız kardeşinden kiralarının ödenmediği için ev sahibin kapılarının kilitlerini değiştirdiğini öğrenecektir. Kısa bir zaman sonra ödeyeceği konusunda anlaşmış olmasına rağmen ev sahibi Zeynep'i ve kardeşini mağdur bırakmıştır. Bu olay üzerine kardeşi bir arkadaşında geceyi geçirecek ve Zeynep'te doktor Can'ın gelmeyeceğini düşünerek Can'ın evinde bir gece geçirecektir.






Ancak Can, seyahatten erken dönünce evde salonunda tanımadığı bir kızın uyuduğunu görecek ve sonrasında O'nun temizlikçi olduğunu öğrenecektir. Ve doktor Can, uyuyan Zeynep'i uyandırmayacak ve sabah uyandıklarında karşılaşacaklardır. 

Zeynep, panik ile özürler dileyerek kendi durumundan bahsedecektir ve bu olay üzerine doktor Can, tıp camiasının o gece verdiği bir partiye Zeynep'in kendisine eşlik etmesini, ancak bu şekilde kendisini affedebileceğini ve eğer kabul ederse kirasını da ödeyeceğini söyleyecektir. Can'ın hastanede kendisi ile ilgilenen bazı kadınlar vardır ve onlara Zeynep'i göstererek umutlarını yok etmek istemektedir. 

Bu teklifi kabul etmek zorunda kalan Zeynep, bu sırada beyin cerrahı olan Can'a bir komşusunun beynindeki tümöre bakması için hastalıkla ilgili olan bir Cd verecektir. Umutsuz olan bu kişi için Can'ın bir şey yapıp yapamayacağını öğrenmek istemiştir. Cd'yi alıp Zeynep'in yanından ayrılan Can, akşam için Zeynep'in hazırlanması sebebiyle özel bir araba gönderecek ve Zeynep, Can'ın tanıdığı modacıdan gece kıyafeti alacak ve kuaförde hazırlanıp geceye katılacaktır. Son derece güzel görünen Zeynep'i gören Can, ilk görüşte etkilenecek ve tamamen tıp camiasından oluşan partide Zeynep'i, bir temizlikçi şirketinin sahibi olduğu yalanı ile sevgilisi olarak insanlara tanıtacaktır. 






Bir kaç saatlik olması düşünülen parti, Can'ın dostlarının Zeynep ile Can'ı uçakla
Cunda Adası'na götürmesi ile günleri bulacaktır. Burada aynı odada kalacaklar, Can'ın dostlarına sevgili imajı çizecekler ancak bu duruma dayanamayan ve yalan söylemeyi beceremeyen Zeynep, gerçek kimliğinden bahsedecektir. 

Sonrasında Can, Zeynep'i haklı görecek ve ertesi gün yeniden İstanbul'a döneceklerdir. Aynı zamanda bu sırada Zeynep'in Cd'sini verdiği komşusu ile ilgili beyin tümörü hastalığı hakkında Can, yapılabilecek bir şeyin olmadığını, umutsuz bir vaka olduğunu söylemiştir.

Ve bu bir kaç gün içinde Zeynep ve Can, birbirlerine aşık olmuşlardır, sadece bunu itiraf edememişlerdir. Cunda Adası'ndan dönmelerinden hemen sonra Zeynep'in adadan topladığı otları düdüklü tencerede kaynatırken tencerenin patlamasını ve ortalığın temizlenmesini bahane ederek yeniden Zeynep ile bir araya gelen Can, bu buluşmalarında hislerini artık saklayamayacak ve birlikte olacaklardır. Birlikte geçirdikleri bir gece sonrasında Can, işleri nedeni ile hastanede iken Zeynep'te evine dönecektir. Ancak o gün Can, evinde yalnızken hastaneden tıp direktörü olan  ve Can'dan hoşlanan bir kadın gelecektir ve Can, sırf O'nunla yalnız kalmamak için evi terk edecektir. Ancak O, gece evde kalacak ve Can'ın yatağında yatıp, yatağın üzerine iç çamaşırlarını ve bir not bırakacaktır. Evden çıkarken evi temizlemek için gelen Zeynep ile karşılaşacak ve çamaşırları ve notu yatakta gören Zeynep, ağlayarak evden ayrılacaktır. 






Hastanede tıp direktörü ile karşılaşan Can, Zeynep ile karşılaştıklarını anlayınca olayları tahmin ederek Zeynep'in evine gidecek ve gece boyunca hastanede olduğunu söyleyecektir. 

Bunu duyan Zeynep'in içi rahatlayacak ancak sonrasında Can'a verdiği Cd'deki beyin tümörü fotoğraflarının kendisine ait olduğunu söyleyince Can, şok geçirecektir. Can'dan üzülmemesi için ayrılmayı isteyen Zeynep'i Can bırakmayacak ve beyin ameliyatı yapmak için çareler aramaya başlayacaktır. 

Doktor arkadaşları bile çok tehlikeli olan bu ameliyata karşı çıksa da Can, yüzde 10 gibi küçük bir ihtimali değerlendirmek isteyecek ve Zeynep'i ameliyata alacaktır. Yoksa zaten bir kaç aylık ömrü kalmıştır. Ancak çok zor geçen ameliyat başarılı olamayacak ve yeniden hayata döndürdükleri Zeynep ile 3 ay boyunca çok mutlu zaman geçireceklerdir. Ancak bu 3 ay sonunda, aşklarının başladığı Cunda Adası'nda yağmurlu bir günde hamakta sallanan Zeynep, hayatını kaybedecektir. Böylelikle film son bulur.

İlginç bir rastlantı ile başlayan aşkın ölümcül bir hastalığa karşı verdiği mücadelesinin konu edildiği, sonu mutlu bitmeyen, hüzün dolu Türk romantik dram filmidir.