Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Şubat 2020 Cuma

Sinema: Gizemli Gerçek - Secret In Their Eyes - Devletin Ceza Vermediği Bir Katile Kendi Cezasını Veren Bir Annenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Gizemli Gerçek - Secret In Their Eyes

Oyuncular; Julia Roberts, Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman
Yönetmen; Billy Ray
Tür; Suç, Polisiye, Dram, Gerilim

Konusu; Film, bir cinayete kurban giden kızının katilini arayan bölge savcılığı dedektifi Jess ve arkadaşları Ray ile Claire'in, bu soruşturma sırasında yaşadıkları gizem dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Bölge Savcılığı dedektifi Jess Cobb, FBI dedektifi Ray Kasten ve Bölge Savcısı Yardımcısı Claire Sloan aynı alanlarda görev yapan ve işlerinde oldukça başarılı üç arkadaştır ve üçü de 11 Eylül saldırıları sonrası Los Angeles merkezli terörle mücadele timine seçilmişlerdir. Bu dönemlerde Jess'in kızı kaçırılıp tecavüz edilerek öldürülecektir ve Jess, kızının cesedini Ray ile birlikte çıktıkları bir araştırma operasyonunda çöp konteynerinin içinde bulacaktır. 





Kızının cesedini gören anne yıkılır ve Ray ile birlikte katili aramaya başlarlar. Katilin kimliğini araştıran Ray, Jess'de ki bir ofis pikniği resminde ofisteki kimsenin tanımadığı ve öldürülen kıza bakan bir genci fark edecektir. 

Ofisteki herkese sormasına rağmen bu adamı kimse tanımayacak ancak sonrasında O kişinin terörle mücadele konusunda birliğe muhbirlik yapan ve devlet tarafından özel olarak korunan biri olduğu ortaya çıkacaktır. 

Bu durumu umursamayan ve araştırma yapan Ray, bir arkadaşı ile Marzin isimli bu adamın sevgilisiyle yaşadığı evine gizlice girecek ve Marzin'e ait bir çizgi roman dergisini alarak evden çıkacaktır. Çizgi roman bir canavarın kızları öldürmesi ile ilgilidir ve kısa bir zaman sonra Marzin'i takıldığı bir stadyumda yakalamayı başaracaklar ve sorgulanması için ofise getirdiğinde, suçlu olduğu anlaşılmış olmasına rağmen yetkililer tarafından hem suçsuz bulunacak hemde terörle mücadele konusunda verdiği bilgiler çok daha kıymetli olduğu için O'nu salıvereceklerdir. Ancak Jess, kızının katilinden intikam almak istemektedir ve buldukları çizgi romandan bu çizgi roman hayranlarının takıldığı barda Marzin'in gelmesini beklemeye başlayacaktır. Bu olaylar üzerine 13 sene geçecek ve Ray, New York'tan yeniden Los Angeles'a gelecek ve Marzin'in suçunu ispatlayacağını düşünerek yeniden davayı açmayı isteyecektir. 





Ancak yine engellerle karşılaşacak, bu sırada geçmişte aşık olduğu Claire'e yeniden aşkı alevlenecek ve yıllar sonra bir yüz ameliyatı ile kendisini değiştirdiğini düşündüğü Marzin'i at yarışları poligonunda bulan Ray, burada Marzin'e ulaşacak ancak elinden kaçıracaktır. Kaçan Marzin'i başka bir seferinde yine bulacak ancak bu sefer Beckwith olarak ismini ve yüzünü ameliyatlarla değiştirdiğini düşündüğü Marzin, Ray'i tutsak alacaktır ve bu tutsaklık sırasında Ray'in dedektif dostları olay yerine gelerek O'nu kurtaracaklardır. 

Ancak bu sırada dostlarından Reg, açılan ateş sırasında hayatını kaybedecek ve bu ölüm üzerine daha fazla dayanamayan Jess, Ray ile Claire'e bütün gerçekleri açıklayacaktır. Aslında Jess, yıllar öncesinden beklediği barda gerçek katil Marzin'i bulmuştur. Bara gelen Marzin'i arabasına binerken darp ettikten sonra öldürdüğünü ve bahçesine gömdüğünü söylemiştir. Ve Marzin öldüğü için Ray'in yanlış kişinin peşinde olduğunu ve bu sebeple artık bu konuyu araştırmasını bırakmasını istemiştir. 

Ancak Ray, Jess'in açıklamalarından şüphelenecek ve hep yalnız kalmayı sevdiği bir dağ evinde O'nu kontrol etmeye gittiğinde gizli gerçeği öğrenecektir. Aslında Jess, Marzin'i darp ettikten sonra öldürmemiş, yasaların vermesi gereken ceza olan müebbet hapis sistemini kendi hazırladığı bir düzenekle bir kulübenin içinde oluşturmuş ve Marzin ile hiç konuşmadan 13 yıl boyunca bu kulübede O'nu tutsak almıştır. Jess'i takip eden Ray, kulübenin içinde Marzin'i görünce şaşıracak ve hep istediği şey olan ölüm fikri için Jess'e bir silah vererek bahçede çukur açmaya başlayacaktır. Bu olay üzerine Jess'de Marzin'i öldürecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Kızını öldüren katilden intikam almaya çalışan bir dedektif annenin hikayesine tanık olacağınız, bir cinayet işlemiş olan kişinin terör olayları ile ilgili muhbir olması nedeni ile cinayetinin örtbas edilmesi gibi bir durumun yaşandığı, ağır bir tempoda ilerleyen film suç, polisiye, dram ve gerilim filmidir.