Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Şubat 2020 Çarşamba

Sinema: Issız Adam - Kendi Eliyle Bulduğu Aşkını Yine Kendi Eliyle Kaybeden Issız Bir Adamın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Issız Adam

Oyuncular; Melis Birkan, Cemal Hünal, Yıldız Kültür
Yönetmen; Çağan Irmak
Tür; Romantik, Dram

Konusu; Film, yalnız yaşamayı seven, gece hayatı ile kadınlara düşkün olan bir adamın, hiç tahmin etmediği bir şekilde ve zamanda karşısına çıkan aşkı bulmasıyla kaybetmesi sırasında gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Alper, bir lokanta sahibi olan usta bir şeftir. Yemeklerinin lezzeti gazete yazarlarından bile tam not almıştır. Bu başarılı gündüz çalışmalarından fırsat bulduğu zamanlarda genellikle kadınlarla zaman geçiren Alper, gece hayatı ve alkol düşkünüdür. Yalnızlığı sevmektedir ve her gün başka biri yatağına girmektedir. Yine böyle geçirdiği günler sırasında bir kitapçıda eski albüm plaklarını arayan Alper, bu sırada kitapçıya gelerek '' Çılgın Kalabalıktan Uzak - Thomas Hardy '' nin ikinci el kitabını arayan Ada ile karşılaşacaktır. 





Bu karşılaşma sırasında gözlerini Ada'dan alamayan Alper, aradığı kitabı bulamadan kitapçıdan çıkan Ada'yı takip etmeye başlayacaktır ve bu takip sırasında denk gelen başka bir kitapçıdan Ada'nın aradığı kitabı alacak ve içerisine ismi ile telefon numarasını yazarak Ada'nın peşinden gidip, yolda durduracaktır. 

O'na aradığı kitabı bulduğunu söyleyip kitabı vermek isteyecek ancak Ada'nın sert tepkileri ile karşı karşıya kalacaktır. Ancak Alper, yinede kitabı vermeyi başaracaktır ve kitabı verdikten sonra Ada'yı takip ederek iş yerini öğrenecektir. Çocuklar için kostümler diken Ada, kendi işinin patronudur ve Alper, dükkana girip Ada ile daha da samimi olmaya çalışacak ve yanından ayrılacaktır. 

Ertesi gün yine dükkana gelen Alper ile Ada arasında gerginlikler yaşanacak, bu gerginlik sırasında Ada, kahveyi Alper'in üzerine döküp dükkandan kovacaktır. Bunların üzerine yaptığından pişman olan Ada, Alper'i cep telefonundan arayacak ve özür dileyecektir. Bu özürden yüz bulan Alper, sonrasında Ada'nın dükkanına gidecek ve kendisi ile bir akşam yemeği yemesi için söz alacaktır. Bu teklifi kabul etmek zorunda kalan Ada, o akşam Alper'e sevdiği eski plaklardan alarak evine gidecektir. Alper'in kendi eliyle yaptığı yemekleri yiyen çift, sonrasında içtikleri şarabında etkisi ile daha da samimi bir hava içerisine girecekler ve kendilerine engel olamadan geceyi birlikte, aynı yatakta geçireceklerdir. 





Ertesi sabah daha erken uyanan Ada, Alper'in kendisini göndermeye çalıştığını hissedince öfke ile evi terk edecek ancak Alper, sonrasında yine Ada'yı arayacak ve gönlünü alacaktır. Tekrar buluşmalarından sonra aralarında ciddi bir ilişki başlayacak ve her günlerini birlikte geçireceklerdir. 

Birlikte oldukları zamanlarda çok mutlu olan çiftin tek sorunu Alper'in gece hayatını, başka kadınları ve yalnızlığını aklından çıkaramamasıdır. Bu durumun Ada'ya da zarar vereceğini düşünen Alper, birlikte oldukları sırada sürekli bunları düşünmeye başlamıştır artık. O dönemlerde Alper'in annesi Müzeyyen hanımda Alper'İ ziyaret etmeye gelecek ve Ada'yı çok sevecektir. 

Alper'in yalnız ve asabi huyunu bilen annesi, Ada'ya O'nu terk etmemesini söyleyecek ve  aynı şekilde yanlarından ayrılırken Alper'e de Ada'nın kıymetini bilmesini söyleyecektir. Bu olay sonrasında Alper, uzun zamandır düşündüğü şeylerin bir
sonucu olarak Ada'ya evde her şey çok normal bir şekilde ilerlerken, bir dakika öncesinde bile sevgi ile öpüşmüşlerken ayrılmak istediğini söyleyecek ve Ada, ağlayarak evi terk edecektir. Bu terk ediş sırasında Alper, Ada'ya '' O'nu üzmekten korktuğu, kendisinin içinde bir mikropla yaşadığı '' gibi itiraflarda bulunacak ve sonrasında ayrılacaklardır. Bu ayrılığın ardından Alper, yine eski hayatını yaşamaya devam edecek ancak bu sırada Ada'yı da aklından çıkaramayacaktır. Sonrasında Ada'ya ulaşmak istese de O'na ulaşamayacak, gittiğinde dükkanını boş bulacaktır. Aynı şekilde ayrılıklarının ilk zamanlarında Ada'da son kez Alper'in hatıraları ile yaşamak ve bu ayrılığı bu şekilde atlatmak için Alper'in annesi Müzeyyen hanımın yaşadığı yere gidecek ve oradan geldikten sonra İngiltere'ye giderek orada başkası ile evlenecektir. Ve bir çocuğu olacaktır. 






Ayrılıklarının üzerinden seneler geçtikten sonra karşılaşan çift, birbirlerini ne kadar unutamamış olsalar da ayrılmak zorunda kalacaklardır ve duygu yüklü bir ayrılık konuşması ve karşılaşması sonrasında film son bulacaktır.

Yalnızlığı seçmiş bir adamın kendi eliyle bulduğu aşkını yine kendi eliyle kaybetmesi sırasında yaşanan olayların konu edildiği, beğeni ile dinleyebileceğiniz eski Türk müziklerinin seslendirildiği Türk romantik dram filmidir.