Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Şubat 2020 Pazar

Sinema: Kuş Kafesi - The Birdcage - Eşcinsel Bir Çiftin Trajikomik Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kuş Kafesi - The Birdcage

Oyuncular; Robin Williams, Gene Hackman, Nathan Lane
Yönetmen; Mike Nichols
Tür; Dramatik Komedi

Konusu; Film, Kuş Kafesi isimli bir Drag Queen barı işleten ve eşcinsel olan Armand Goldman'ın sevgilisi Albert Goldman ile başlarına gelen trajikomik olayları konu almaktadır.

Özeti; Amerika'nın Miami kentinde bulunan Birdcage isimli bir Drag Queen barını işleten Armand Goldman, aynı zamanda kendisi de Drag Queen olan Albert ile uzun yıllardır birliktedirler ve aşağısı bar olan evlerinde yaşamaktadırlar. Yanlarında Agador isimli eşcinsel bir göçmen hizmetçileri vardır ve Albert, aynı zamanda barda sahne almaktadır. Filmin başladığı gece Albert'ın sahne aldığı sırada gizlice evde başka bir erkekle buluşan Armand'ın, bu buluştuğu kişinin sonrasında oğlu olduğu anlaşılacaktır ve oğlu Val, ailesi olarak adlandırdığı Armand ve Albert'ı bu ziyaret edişlerinde onlara evlenmek istediğini söyleyecektir.








Albert, sahneden indikten sonra kendisini başkası ile aldattığı için suçladığı Armand'ın aslında Val ile buluştuğunu anlayınca pişmanlık yaşayacak ve sonrasında Val'ın evlenme kararını duyunca bunu kabul etmekte zorlanacaktır.

Val'ı kendi çocuğu gibi gören Albert, Val'ı henüz küçük bir çocuk sanmaktadır oysaki Val, üniversiteyi bitirmek üzeredir. Ne kadar karşı çıksalar da sonrasında Val'ın bu kararını onaylayacaklar ancak karşılarında şimdi de Val'ın evleneceği kızın babasının Amerika'nın muhafazakar bir partisinde senatör olması sorunu vardır ve senatör Kevin ve eşi Louise, Val'ın babasını Yunanistan ateşesi ve annesini de ev hanımı sanmaktadırlar. Val'ın kız arkadaşı Barbara, mecbur kaldığı için böyle bir yalan söylemek zorunda kalmıştır. 

Diğer tarafta bu yalanın farkında olan Val, Albert ve Armand'a bunu nasıl açıklayacağını düşünmektedir. Aynı zamanda Barbara'nın ilişkisini ailesine açıkladığı dönemde senatör Kevin'ın bulunduğu muhafazakar partinin başkanı bir otel odasında siyahi bir kadının yatağında ölmüştür. Bu durumu kaldıramayan Kevin, topluma açıklama yapmakla uğraştığı dönemde senatör ve eşi Louise, Val'ın Barbara ile evlenmesini onaylayarak topluma iki siyasi liderinde çocuklarının evlenmesi gibi bir haberi vererek, diğer konunun üzerini örtmeye çalışacaklardır.








Bunun için bir an önce yolculuğa çıkacaklar ve Miami'ye doğru gideceklerdir. Ancak diğer tarafta Val, Armand'a konuyu açmıştır ve senatörün muhafazakar olduğunu söylemiştir.

Bunun üzerine Armand'ın kendisini değiştirmesini ve eşcinsel olduğunu belli etmemesini, kısa bir süreliğine biyolojik annesi ile evli taklidi yaparak kız isteme merasimini sağlıklı bir şekilde atlatmasını istemiştir. Ancak Armand, ilk başta kabul etmese de sonrasında oğlunu kırmamak için bu fedakarlığa katlanacak ancak evden Albert'ı da göndermeleri gerekince, bunu öğrenen Albert çığlığı basarak evi terk edecektir. 

Yinede Val için bu fedakarlığı gösterecek olan Albert ve Armand, evin içindeki bütün dekorasyonu değiştirecekler ve eşcinsel olduklarını belli etmemek için ellerinden geleni yapacaklardır. Aynı zamanda Val'ın biyolojik annesine de haber verilmiştir ve senatör ile ailesinin geldiği gün O'da yolda olacaktır. Ancak senatör ve ailesi gelince biyolojik anne trafiğe takılacak, bu sırada Armand ve Val, misafirlerle ilgilenmeye başlayacak, zor olsa da alışmaya çalışan Armand ve yine aynı şekilde bu konuda oldukça zorlanan hizmetçi Agador, senatör Kevin ve eşi Louise ve kızı Barbara'yı gayet heteroseksüel bir tavırla konuk etmeye çalışacaklardır.








Ancak Val'ın biyolojik annesi gecikince birden diğer odadan kadın kılığına girmiş olan Albert ortaya çıkacaktır ve misafirlere Val'ın biyolojik annesi olduğunu söyleyecektir.

Armand, Val ve Agador'un şaşkınlığı içinde çok güzel kadın taklidi yapan Albert, bu durumu senatör ve eşine inandıracak ve gece boyunca Albert'ı Val'ın gerçek annesi sanarak oldukça güzel zaman geçirmeye başlayacaklardır. Hatta senatör Albert'a hayranlık duymaya başlayacak, bu hayranlık eşi Louise tarafından kıskançlıkla algılanacaktır. 

Oldukça komik ve eğlenceli geçen dakikaların ardından aslında gelmemesi için not bırakılmış olan Val'ın biyolojik annesi, eve gelerek gerçekleri senatöre açıklayacak ve artık Val'de Albert'ın gerçek annesi, Armand'ın da babası olduğunu ve onların eşcinsel bir çift olduğunu utanmadan açıklayacaktır. Bunu anlamakta zorlanan ve kızları Barbara'yı alıp gitmeye karar veren senatör ve eşi, dışarıda kendilerini bekleyen gazetecileri görünce ne yapacaklarını şaşıracaklar ve Albert'ın planı üzerine, senatör ve eşini Drag Queen olarak hazırlayıp alt kattaki bardan bu şekilde gazeteciler görmeden çıkaracaklardır. Bu olay sonrasında son sahne olarak Val ile Barbara evleneceklerdir ve film böylelikle son bulacaktır.

Oldukça komik ve eğlenceli sahnelerin olduğu, eşcinsel bir çiftin trajikomik hikayelerine tanık olacağınız, Robin Williams'ın baş rolünde yer aldığı ve birbirinden renkli Drag Queen görüntüleri ile dramatik komedi filmidir.