Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Temmuz 2022 Perşembe

Bir Anekdot: Hafıza, Varlıkların Geçmiş ve Gelecekte Olan Bütün Bilgi ve Tecrübelerinin, Anılarının Bulunduğu Duyusal Özelliğidir.

Bir Anekdot:  Hafıza, Varlıkların Geçmiş ve Gelecekte Olan Bütün Bilgi ve Tecrübelerinin, Anılarının Bulunduğu Duyusal Özelliğidir.

Hafıza, içeriğinde varlıkların oluşması, ortaya çıkması zamanından sonra elde ettiği bütün bilgilerinin, tecrübelerinin, anılarının, yaşanmışlıklarının bulunduğu ve sonraki gereken zamanlarda istenildiği gibi hatırlanması, kullanılması, varlıkların birde bu yolla kendilerini tanıması şeklinde işlevleri de bulunan duyusal özelliktir. Bu duyusal özelliğin içinde varlığın sahip olduğu bütün yaşanmışlıkları ifade eden bilgiler ve anılar, tecrübeler kayıtlıdır. Zaten varlıkların geçmişlerini bilememesi, nasıl yaratıldığını bilememesi gibi saçma bir durum bu duyusal özelliğin varlığı ile engellenmiştir, ancak dünya şartları ile ilgili olan kısıtlanmış duyusal özelliklerimiz arasında en çok üzerinde işlem yapılanlardan biride bu duyusal özelliktir. Sizin dünyada var olmadan önceki bütün anılarınız kısıtlanmıştır. Bunları bilmeniz istenmemektedir. Bu durumun yanlışlığı özgür irade kavramına oldukça terstir ve yine üzerinde düşünülmesi gereken konulardan biridir. Aynı zamanda dünya şartlarında bu duyusal özellik çalışması bakımından o kadar engeller içindedir ki, bazı insanlar dün ne yaptıklarını bile hatırlayamaz hale gelmişlerdir. 

Hafıza Nedir?,  Hafızanın Özellikleri,  Hafızanın Felsefi Tanımı