Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Nisan 2020 Perşembe

Sinema: Dünyanın Son Günleri - Los Ultimos Dias - İnsanların Açık Alanlara Çıkmalarına Engel Olan Bir Virüs Salgını... / Konusu, Özeti, Afişler

Dünyanın Son Günleri - Los Ultimos Dias

Oyuncular; José Coronado, Quim Gutiérrez, Marta Etura, Leticia Dolera
Yönetmen; Àlex Pastor, David Pastor
Tür; Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, aniden ortaya çıkan ve insanların açık alanlara çıkmalarına engel olan bir salgın karşısında yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Barcelona'da bir şirkette çalışan ve Julia isimli bir kadınla evli olan Marc, iş yerinde sürekli şirkette kalan ve dışarı çıkmayan bir çalışanın, bu tutumundan dolayı işten kovulduğuna şahit olacak ve yaka paça bu çalışanı şirketten çıkaran görevliler, adamı dışarı çıkardıklarında bir anda panik atak geçirerek öldüğüne tanık olacaklardır. Bu olay üzerine internette herkesin izlediği bir intihar vakası dilden dile dolaşmaya başlayacaktır. Aylarca kendini odasına kapatan bir çocuk, sonunda silahla kendisini öldürecek ve bunu videoya çekecektir. Tüm bunlara ek olarak Marc'ın karşı komşusu aylardır evinden çıkmamaktadır ve O'na bir şey olduğunu düşünüp evine giden Marc, adamın dışarıya çıkmaktan korktuğunu öğrenecektir.







Ve anlaşılacak ki Dünya genelinde bir salgın ortaya çıkmıştır ve bu salgın, açık alanlara çıkan insanlarda panik atak semptomları göstererek krize sokmakta ve öldürmektedir. Bir anda bütün Dünya'daki insanlar aynı salgına yakalanacaklar ve oldukça fazla artan ölüm olayları sonrasında herkes kapalı kaldığı alanda beklemeye başlayacaktır.

Bu virüsün yer altı katmanlarından geldiğini düşünen yetkililer, bir çare bulamamışlardır. Marc ise salgının tamamen yayılmaya başladığı gün, eşi Julia ile bebek yüzünden tartışmışlardır ve o gün iş yerinden çıkıp Julia'nın yanına gitmek isterken, dışarı çıktığında birden panik atak geçirecek ve panik ile tekrar iş yerinin kapısından içeri girecektir. Artık iş yerinde kalan Marc ve diğer çalışanlar, uzun bir süre burada beklemek zorunda kalacaklardır. 

Kimse dışarı çıkamaz hale gelmiştir, herkes bulunduğu kapalı alanlarda kalmışlardır. Aradan uzun bir zaman geçtikten sonra Marc ve diğer çalışanlar, şirketin bulunduğu binadan çıkmak için bir tünel kazacaklar ve metro istasyonu tünellerine ulaşacaklardır. Kapalı alanları bularak ilerlemek zorundadırlar, bu yüzden tünel kazarak yollarına devam etmektedirler. Bu sırada iş yerindeki müdüründe GPS aleti olduğunu öğrenen Marc, O'nunla bir anlaşma yapacak ve eşi Julia'yı aramaya birlikte gideceklerdir. Geçtikleri tünellerden sonra bir çok insanın bir arada sefalet içinde yaşadığı alanlara gelecekler ve burada müdür Enrique, sırtındaki çantayı ve GPS aletini çaldıracaktır. Çalan çocuk kendisini koruyan bir çetenin yanına gidecek ve burada aksiyon dolu yaşanan mücadeleler sonunda yeniden çantayı alacaklar ve yollarına devam edeceklerdir.







Kanalizasyon tünellerinden yollarına devam eden Marc ve Enrique, Marc'ın yaşadığı binanın altındaki kanalizasyon alanına geleceklerdir. Son yaşadıkları olayda çeteden silah almışlardır ve yanlarındaki tüpü, binanın altındaki bir alana koyup silah ile patlatıp binanın içinden bir delik açacaklardır.

Buradan binaya girip kendi dairesine giden Marc, başkalarının evini sahiplendiğini görecek ancak eşi Julia'yı bulamayacaktır. Bu sırada evdeki röntgen görüntülerinden eşinin hamile olduğunu öğrenecek ve bu haber üzerine sarsılacaktır. Aynı zamanda su konusunda kıtlık yaşadıkları için yağan yağmurdan faydalanıp, su birikimlerini yapıp eşi Julia'yı aramak için yollarına devam edeceklerdir. Ancak sıra Enrique'dedir, O'da hastanedeki babasını aramaktadır. Yolda dinlenmek için bir kilisede mola verecekler ancak kilisenin içinden çıkan bir ayının saldırısına uğrayacaklardır. Bu saldırı sonrasında ayıyı öldürecekler ve eti ile besleneceklerdir.

Ertesi gün kanalizasyondan GPS aletini kullanarak yollarına devam edecekler ve karşılarına çıkan insanlar, onlara aradıkları hastanenin yandığını söyleyince panik ile bulduğu bir binanın en üst katına çıkan Enrique, gerçekten hastanenin yandığını görünce intihar etmek isteyecek ancak Marc, buna engel olacaktır. Bunun üzerine sürekli biriktirdiği tohumları Marc'a veren ve O'nu yalnız başına Julia'yı aramaya gönderen Enrique, yalnız başına kalacaktır.







Julia'nın bir alışveriş merkezinde olduğunu düşünen Marc, tamamen yağmalanmış ve içeride çetelerin kol gezdiği alışveriş merkezine gidecek, burada market bölümünde yaşayanlarla konuşurken diğer çete üyelerinin saldırısına uğrayacaklar ve çıkan kargaşa sırasında Julia'nın en yakın arkadaşı olan Andrea ile karşılaşacaktır.

Andrea'dan Julia'nın salgın sırasında doğum merkezinde olduğunu öğrenecek ve bu sırada Andrea, üzerine düşen beton parçaları yüzünden hayatını kaybedecektir. Marc, tam saldırı altında iken O'nu takip etmiş olan Enrique, hayatını kurtaracak ancak bu sırada Enrique ağır bir şekilde yaralanacaktır. 

Sonrasında doğum merkezinin olduğu alana ulaşacaklar ve karşı binada eşi Julia'yı pencereden bakarken bulan Marc, O'nunla iletişim kurmayı başaracak ve ölmek üzere olan Enrique'yi yalnız bırakıp, karşı binada olan Julia'ya ulaşmak için açık alandan geçmek zorunda kalacaktır. Çok zor bir şekilde panik ataklar geçirerek karşı binaya ulaşmayı başaracak ve sonrasında eşi Julia'ya kavuşacaktır. Aradan aylar geçecek ve Julia, doğum yapacaktır. Doğan çocuk büyüyüp dışarı çıktığında, O'nun bağışıklığı olduğu anlaşılacak ve yıllar geçtikten sonra kendisi gibi bağışıklığı olan çocuklar, Marc ve Julia'ın Eric isimli çocuklarını da aralarına alarak etrafı incelemeye çıkacaklardır. Ancak Marc ve Julia kapalı kalmaya devam edeceklerdir. Böylelikle film son bulur.

İnsanların açık alanlara çıkmasına engel olan bir salgının konu edildiği, Dünya'nın tamamen değiştiği bir düzende yaşananları izleyeceğiniz, yer yer dram ve aksiyon sahneleri de bulunan, gerilim ve bilim kurgu filmidir.