Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Nisan 2020 Çarşamba

Sinema: Dünya Dışı - Extraterrestrial - Uzaylılar Tarafından Kaçırılan İnsanların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Dünya Dışı - Extraterrestrial

Oyuncular; Brittany Allen, Freddie Stroma, Melanie Papalia
Yönetmen; Colin Minihan
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku, Bilim Kurgu

Konusu; Film, uzaylılar tarafından kaçırılan insanların hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Film, yakınları uzaylılar tarafından kaçırılmış ve kendisi de bu sırada uzaylılardan kaçan bir kadının görüntüleri ile başlamaktadır. Panik ile açık gördüğü bir kafeye giden kadın, içerideki adamın kendisine yardım etmemesi sonrasında telefon kulübesine 911'i aramak için girecek ve uzaylı gemisi, telefon kulübesi ile birlikte kadını yukarı çekeceklerdir. Bu olay sonrasında 5 arkadaş, April, Kyle, Melanie, Seth ve Lex, hep birlikte bu kaçırılma olayının yaşandığı ormanlık alana bir kaç günlük tatil yapmaya gideceklerdir. April'in ailesinin kulübesi olan bu ormanlık alana yaklaştıklarında, kasabanın şerifi onları yolda durduracak ve yaşananlarla ilgili uyaracaktır. Bölgede çok sık insanlar kaybolmakta, hayvanlar parçalanmış bir şekilde bulunmaktadır. Kulübeye giden arkadaşlar, burada eğlenceli zamanlar geçirmeye başlayacaklar ve April ile Melaine, ormanda köpekleri ile gezerken kaçan köpek, civarda kenevir yetiştiren ve uzaylılar ile ilgili oldukça bilgili olan Travis'in evine gidecektir. 





Burada Travis ile tanışan April ve Melanie, O'ndan civarda uzaylıların olduğunu ve gökyüzünden düşen cisimleri öğreneceklerdir. Travis'în söylediklerine çokta fazla inanmadan yanından ayrılacaklar ve diğer tarafta şerif, telefon kulübesi ile kaçırılan kadının video görüntülerini izleyince, kulübenin gökyüzüne çekildiğini görecek ve olanlara bir anlam getiremeyecektir.

Bu sırada kulübede eğlenen arkadaşlar,  gökyüzünden kırmızı bir cismin düştüğünü görecekler ve panik ile cismin düştüğü yere doğru gideceklerdir. Burada bir ufo görecekler ve yakınlarında ormana doğru giden ve insana ait olmayan ayak izlerini fark edeceklerdir. Bu görüntüden sonra korkmaya başlayan arkadaşlar, şaşkınlıkla evlerine gelecekler ve bir anda elektrikler kesilecektir. Elektrikler kesilince arızayı onarmak için bodruma inecekler ancak bu sırada eve birinin girdiğini duyacaklardır. 

Bunun üzerine bodrumda olan April'in babasının silahını alacaklar ve yukarı çıktıklarında uzaylıyı görüp ateş edeceklerdir. Ateş ettikten sonra hiç alışık olmadıkları kan izlerini takip edince, suyun içinde uzaylı varlığın cansız bedenini göreceklerdir. Bu görüntü sonrasında çok korkup arabalarına binerek kaçmaya çalışacaklar ancak yolları bir ağaç ile kesilmiş olunca durmak zorunda kalacaklardır. Bu sırada arabalarının üzerinden kırmızı ışıklar içinde bir ufo gelecek ve korkup araban dışarı kaçan Lex'i, ufo ışıklar içinde yukarı alacaktır. Diğer tarafta şerif, ormanda kamp yapan bir aileninde başına uzaylılar tarafından kaçırılma olayı geldiğini öğrenecek, ailenin annesi olan kadını bulacak ve anlattıkları karşısında şaşkına dönecektir. 





Uzaylılar kadının kocasını, çocuğunu ve kendisini kaçırmışlardır ancak sonrasında O'nu bırakmışlardır. Yukarıda kendisi gibi bir sürü insanın olduğunu söyleyen kadın, akli dengesini de kaybetmiş durumdadır. 

Uzun zaman önce karısı kaybolan şerif, bunları duyduktan sonra kendi eşinin de kaçırılmış olduğunu düşünecek ve olayı iyice araştırmaya başlayacaktır. Diğer tarafta ormanda kaçmaya başlayan arkadaşlar, Travis'in evine gelecekler ve Travis'e gerçekleri anlattıklarında Travis onlara, devletlerin uzaylılarla anlaşma yaptığını ve insanları kaçırmalarına müsaade ettiklerini ancak gençlerin uzaylılardan birini öldürdüğü için anlaşmanın bozulduğunu ve uzaylıların intikam almak istediğini söyleyecektir. 

Tam bu sırada bir ufo, Travis'in evine doğru gelecek ve içinden çıkan uzaylılarla aksiyon dolu bir mücadele yaşanacaktır. Bu saldırıda Travis'i götüreceklerdir ve diğerleri de kendi kulübelerine kaçacak, orada uzaylıların saldırısı altındayken şerif ve yardımcısı gelecek, gençler onlara her şeyi anlatıp yardım isteyeceklerdir. Bunun üzerine şerif, etrafı incelemeye başlayacak ve kulübenin çevresindeki uzaylılara tanık olunca, gençlerin doğru söylediğine inanacak ancak az sonra arabalarının önüne çıkan bir uzaylı, şerifi telepatik etki ile etkileyerek zihnine girecek ve yardımcısını ve kendisini silahı ile öldürmesine neden olacaktır. Bu sırada arabada olan Seth, korku ve panik ile arkadaşlarından silahı alıp ormana kaçacak ve ormanda O'nu yakalayan uzaylılar, Seth'in kendini almasınlar diye kolundaki kelepçeyi ağaca bağlamış olmasına rağmen kolu kopacak şekilde O'nu yukarı çekeceklerdir. 





Evde kalan Kyle, sevdiği kız April'i uzaylılardan korumak için Melanie ile bodruma kapatacak ve kendisi yalnız başına mücadele ederken uzaylı varlık tarafından alınacaktır. Bodrumda April ile yalnız kalan Melanie, bu yaşananları kaldıramayacak ve intihar edecektir. 

Melanie'nin ölümünden sonra yalnız kalan April, uzaylıların gittiğini fark edince yukarı çıkacak ve Kyle'nin kendisine aldığı yüzüğü görünce dayanamayacak ve herkes bitti düşüncesi ile giden uzaylıları kendisini de alması için havai fişeklerle geri çağıracaktır. 

Ufo ile yeniden gelen uzaylılar, April'i de alacaklar ve April, gözünü yapışkan bir kozanın içinde açacaktır. Zorlu mücadeleler sonucunda kozadan kurtulacak ve etrafı incelemeye başladığında, uzaylıların yaşam alanını görecektir. Bu kozalarda uzaylılar insanları kendileri gibi varlıklar yapmaktadırlar ve kolu koparak kaçırılan Seth gibi hasarlı insanlar üzerinde de işlemler, deneyler yapmaktadırlar. Seth'in üzerinde oldukça vahşet dolu bir işlem yaptıktan sonra ölümüne neden olacaklardır. Diğer tarafta Kyle'i bir kozada gören April, O'nu kozadan çıkaracak ve kendine gelmesini sağlayacaktır. Kısa bir süre sonra uzaylılar Kyle ve April'i bulacak ve onları birbirlerine sarılırlarken Dünya'ya göndereceklerdir. Gözlerini Dünya'da açan Kyle ve April, bu duruma sevinecekler ve uzaklardan gelen insan seslerini takip ettiklerinde, ordu mensuplarını görecekler, kendilerine yardım etmelerini istedikleri sırada askerler tarafından vurularak öldürüleceklerdir. 




Bu olay sonrasında ordunun uzaylılarla iş birliği yaptığı ve kanıtları sakladığı gerçeği ortaya çıkacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Uzaylıların insan kaçırma olayları üzerine kurgulanmış bir senaryosu olan filmde gerilim oldukça fazladır. Uzaylıların düzenli olarak insan kaçırdıkları bir kasabada yaşananların anlatıldığı aksiyon, gerilim, korku ve bilim kurgu filmidir.