Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

31 Mart 2020 Salı

Sinema: Zombi Ekspresi - Train To Busan - İnsanları Saldırgan Bir Zombiye Dönüştüren Bir Virüs Salgını Sırasında Trende Yaşanan Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Zombi Ekspresi - Train To Busan

Oyuncular; Gong Yoo, Yumi Jung, Ma Dong-seok
Yönetmen; Sang-Ho Yeon
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu; Film, Güney Kore'de insanları saldırgan bir zombiye çeviren bir virüs salgınının ortaya çıkması sırasında, Busan isimli kente doğru yol alan bir tren içinde yaşanan aksiyon ve gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Film, Güney Kore'deki bir biyoteknoloji bölümünde ortaya çıkan sızıntı haberleri ile başlamaktadır ve Busan'da ki annesini görmek isteyen Su-ahn, babası Sok-woo ile birlikte Busan'a doğru yol alan bir trene bineceklerdir. Bu sırada ülkede salgın başlamıştır ve tamamen yolcularla dolu olan trene, son anda kalkarken virüs kapmış bir genç kız binecek ve tren hareket ettikten belirli bir süre sonra yolcuların arasına karışan ve bir zombiye dönüşen kız, ilk olarak kendisine yardım etmeye çalışan kadın hostese saldıracak ve neler olduğunu anlayamayan yolcular, kısa bir süre sonra hostesin de bir zombiye dönüştüğünü görüp, kaçmaya başlayacaklardır.







Bu virüs çok hızlı bir şekilde insanları etkilemektedir ve ısırılan kişiler saniyeler içinde zombi olmaktadır. Bu sırada trendeki ekranlardan ülke genelinde bir salgın olduğunu öğrenecekler ve panik içinde bütün yolcular, sayısı git gide artan ve kendilerine saldıran zombilerden kaçmaya başlayacaklardır. 

Bu sırada Sok-woo, trende Sang-Hwa ve hamile olan eşi Sung-kyung ile tanışacak, birbirlerine ettikleri yardım sayesinde yakınlaşmaya başlayacaklardır. Sağ kalanlar panik içinde güvenli vagonlara doğru gitmeye çalışacak ve sonrasında vagonların kapısını kapatmayı deneyecekler ve güvenli bir vagonda sağ kalanlar beklemeye başlayacaklardır.

Tren artık duraklarda durmadan direk olarak Busan'a gitmeye karar verecek ve geçtikleri istasyonlarda insanlara saldıran zombileri göreceklerdir. Bu sırada insanlar ülkede neler olduğunu anlamak için internete baktığında, düşmanların helikopterlerle kasıtlı olarak şehirlere zombileri atarak salgını yaymaya çalıştıklarını öğreneceklerdir. Kaos çıkarmak için bir fırsat olan salgın, ülkenin artık bir çok yerine yayılmış durumdadır. Bu sırada makinist, trende anons yapacak ve anonsta, kuleden aldığı bilgiler neticesinde Busan'a gitmeden Dejon isimli yerleşim alanın da duracağını ve orada ordunun sağ kalanları beklediğini söyleyecektir. Dejon'da inen insanlar, kendilerine yardım edeceğini düşündüğü bütün askerlerinde zombiye dönüştüğünü görecekler ve aksiyon ve gerilim dolu bir mücadele sonunda sağ kalmayı başarabilenler, yeniden trendeki güvenli olan vagona bineceklerdir. 







Tren yeniden Busan'a doğru hareket etmeye başlayacak ancak ailelerinden ayrı kalmış olan Sang-Hwa, Sok-woo ve yanlarında kendi spor takımı arkadaşlarının hepsini kaybetmiş olan Young-guk ile birlikte, ailelerinin yanına gitmek için, içi tamamen zombilerle dolu olan vagondan geçmek zorunda kalacaklardır. 

Bu zorlu mücadeleyi başarmak zorunda kaldıkları sırada, zombilerin karanlıkta görememesini, sese duyarlı olarak hareket etmelerini ve trenin raflarını kullanarak ailelerine ulaşacaklardır. Ailelerini bir tuvalette saklanmış olarak bulduktan sonra hep birlikte güvenli olan vagona gitmeye çalışacaklar ancak oradaki insanlar, onlarında hastalık kapmış olduğunu düşünerek içeri almayacaklardır. 

Bu sırada peşlerindeki zombilerle mücadele eden Sang-Hwa, elinden ısırılacak ve hamile olan eşini ve diğerlerini korumak için kendini feda edip zombilerin arasına karışacaktır. Bu sırada Young-guk, kapalı olan kapının camını kıracak ve içeri girmeyi başaracaklardır. Ancak içerideki insanlar Young-suk isimli bir adamın gazına gelerek yeni gelenlerin başka bir vagona geçmelerini isteyecekler ve onlardan ayrılan Su-ahn, babası Sok-woo, hamile Sung-kyung, Young-guk, kız arkadaşı Jin-Hee ve bir evsiz adam, geçtikleri vagondan diğerlerine zombilerin saldırdığını göreceklerdir. Bu sırada yolda raylar kapanacak ve makinist anons yapıp başka bir trene geçeceğini söyleyecektir. Sağ kalanlar trenden inecek ve saldırıya uğrayan vagonda sağ kalmış olan Young-suk'da yanındakini zombilere yem yaparak trenden inecek ve dışarıda aksiyon dolu bir zombi kovalamacası yaşanacaktır.







Bu sırada yanarak gelen bir tren, ortalığı kaza alanına çevirecek ve sağ kalanların bazıları trenin altında sıkışacak ve aynı zamanda zombilerle burun buruna geleceklerdir. 

Makinistin geçtiği diğer tren hareket etmeye başlayınca, treni görenler binmeye çalışacak, bu sırada makinist Young-suk'a yardım etmeye çalışırken kendi ölecek ve geride sağ kalan Su-ahn, babası Sok-woo, hamile Sung-kyung, trene binmeye çalışacaklardır. Trene bindikten sonra ise yüzlerce zombi trene asılı olarak peşlerine takılacaktır. 

Sok-woo, zombileri trenden ayırmayı başarsa da trenin içinde dönüşmüş olarak bekleyen Young-suk'la mücadele ederken ısırılacak ve kızı ile Sung-kyung'a treni kullanmayı gösterdikten sonra kendisi de dönüşünce trenden atlayacaktır. Bu olay sonrasında hayatta kalan Sung-kyung ve Su-ahn, Busan'a yakın bir yerde olan tünelin kapalı olduğunu görünce, treni durdurup yürüyerek tünelin içinden geçmeye çalışacaklardır. Bu sırada tünelin diğer çıkışını gözleyen askerler, gelenlerin enfekte olmayan insanlar olduğunu anlayınca onları öldürmekten vazgeçecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Bir ülkede ortaya çıkan ve insanları saldırgan bir zombiye dönüştüren bir virüs salgını sırasında trende yolculuk yapan insanların yaşadığı aksiyon ve gerilim dolu anların konu edildiği, yer yer dramatik sahnelerin olduğu, Güney Kore yapımı aksiyon, gerilim ve korku filmidir.