Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Nisan 2020 Perşembe

Sinema: Yeter - Enough - Kocasının Zulmünden Kurtulmaya Çalışan Bir Kadının Özgürlük Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Yeter - Enough

Oyuncular; Jennifer Lopez, Billy Campbell, Juliette Lewis
Yönetmen; Michael Apted
Tür; Aksiyon, Dram, Gerilim

Konusu; Film, severek evlendiği kocasının zamanla kötü huylarının farkına varan bir kadının, kocasına karşı verdiği mücadeleyi konu almaktadır.

Özeti; Bir restoranda garsonluk işi yapan Slim, kendisi ile çıkmak isteyen bir müşteriye denk gelecektir ve kalbini kazanmak isteyen bu adamın, arkadaşları ile bir iddiaya girmiş olduğunu, restoranda bulunan ve bu durumu ifşa ederek Slim'e yardımcı olan Mitch ismindeki başka bir adamdan öğrenecektir. Bu olay ile Mitch'den hoşlanan Slim, aralarında başlayan ilişki sonrasında evleneceklerdir. Evlendikten sonra rastgele gördükleri bir evi, ev sahibini tehdit ederek almayı başaran Mitch ile bu evde yaşamaya başlayan Slim'in birde Gracie isminde bir kızı olacaktır. Oldukça mutlu giden evlilikleri, bir gün kocasının çağrı cihazına mesaj gelmesi ile değişecektir.





Mesaj gelen numarayı arayan Slim, kocasının başka bir kadınla birlikte olduğunu anlayacak ve bunu Mitch'e söyleyecek, sonrasında Mitch özür dileyince konu kapanacaktır. Belirli bir zaman sonra Slim, Mitch'in üzerinde kadın parfümü kokusu alınca yine rahatsız olacak ve isyan edecektir.

Ancak Mitch, bu sefer özür dilemeyecek, aksine Slim'e tokat atıp, darp edip evin ve ailenin patronu olduğunu, parayı kazanan O olduğu için O'nun istediği şeylerin olacağını söyleyecektir. Bu olay sonrasında artık yalan söylemeden başka bir kadınla birlikte olmaya gittiğini söyleyecek ve Slim'i tehdit ederek evden ayrılacaktır. 

Bu şekilde tehdit ve baskı ile geçen günlerin sonrasında Slim, polise gidip olayı danışacak ancak istediği gibi bir sonuç bulamayınca polise şikayet etmekten vazgeçecek, büyük babası ve yakın iki arkadaşının yardımları ile çocuğunu da alarak bir gece evden kaçmaya çalışacaktır. Dışarıda arkadaşları O'nu beklerken kızı ile gizlice evden çıkmaya çalışan Slim'i, Mitch yakalayacak ve darp seslerini duyan arkadaşları gelip Slim'i ve kızını da alarak Mitch'in yanından uzaklaşacaklardır. Slim, Mitch'în kendisini bulmaması için tanıdıkları kişilerde kalmayacak, otelde kalmak isteyecek ancak Mitch, kartlarına ve hesaplarına bloke getirecektir. Yinede yakınlarının yardımları ile bir otelde kalacak ancak kaldığı yeri bulan Mitch'den son anda kaçmayı başaracak ve bir otobüse binerek kurtulacaktır. Bunun üzerine Los Angeles'da ki eski sevgilisi Joe'nın yanına gidecek ancak aynı gece FBI ajanları olduğunu söyleyen ama olmayan, 3 psikopat gelip evde Slim'i ve kızını arayacaklar, saklanmış olan Slim'i bulamayınca tehditler ederek gideceklerdir.





Bunun üzerine San Francisco'da ki babasının yanına giden Slim, burada kendisini kabul etmeyen babasından yardım göremeyecek ve oradan da Michigan'a gidip bir lokantada işe başlayacaktır. 

Kısa bir süre sonra aynı sahte FBI ajanları babasının da yanına giderek O'nu tehdit edince, babası kararından vazgeçecek ve Slim'e maddi ve manevi şekilde yardımlar etmeye karar verecektir. 

İlk iş olarak kimsenin bilmediği bir semtten ev tutan Slim, ismini Erin olarak değiştirecek ve herkesten gizli olarak belirli bir süre kızı ile burada yaşayacaktır. Yerini belli etmemek için kilometrelerce uzağa giderek annesini telefonla arayacak ancak Joe'nin kendisini ziyarete geldiği gün, peşinde olan Mitch'in polis arkadaşı Slim'in yerini bulacaktır. Bu polis Mitch ile Slim'in tanıştığı gün restoranda O'na oyun oynayan kişidir ve asıl oyunu da Slim'i elde etmek için Mitch oynamıştır. Slim'in yaşadığı evi öğrenen Mitch, bir sabah evine gizlice girecek ve Slim'i darp ederken kızı buna engel olacak, kızını da darp eden Mitch'e saatinden çıkardığı spreyi sıkan Slim, hazırladığı kaçış düzeneklerini kullanarak kızını da alıp Mitch'den kaçmayı başaracaktır. Araba ile bu kaçış sırasında kendisini takip eden polisten de kaçmayı başaracak ve hazırda beklettiği yedek arabaya geçip, peruk takıp yoluna bu şekilde devam edecektir. 






Sonrasında bir avukat ile görüşecek ve Mitch'in kendisine açtığı velayet davasının aslında O'nun yerini bulmak için bir oyun olduğunu anlayacaktır. Bunun üzerine plan yapan Slim, kızı Gracie'yi en yakın kız arkadaşına emanet edecek ve onları bir tatile gönderdikten sonra babasının da yardımları ile dövüş dersleri alacaktır. 

Uzun bir zaman eğitim alan Slim, Mitch'in evine gizlice girecek ve Mitch evde yokken evi kendi istediği şekilde düzenleyerek, akşam Mitch eve gelince O'nunla birebir şekilde düelloya tutuşacaktır. 

Maksadı dövüşerek O'nu alt etmektir çünkü bu durum nefsi müdafaaya girmektedir. Eve gelen Mitch, Slim'i evde görünce evdeki sakladığı silahlarını arayacak ama bulamayınca Slim ile kavga etmek zorunda kalacak, kavga ederken dayak yediğini anlayan Mitch, bu duruma çok öfkelense de öfkesi yenilgisine neden olacak ve Slim, tam Mitch'i öldürmek üzere iken bundan vazgeçecektir. Vazgeçtiği sırada arkası dönük olan Slim'in arkasından ayağa kalkan Mitch, bir darbe ile Slim'i yere yığacak ancak eğitmeninden aldığı son dersi hatırlayan Slim, özel teknik bir hareketle Mitch'i etkisiz hale getirip, evin içindeki ikinci kattan düşmesine ve ölmesine neden olacaktır. Bu olay sonrasında Slim'in yaptıkları nefsi müdafaa olarak algılanacak ve kızı ile buluşup kendi hayatına kaldığı yerden devam edecektir. Böylelikle film son bulur.

Erkek olmayı, para kazanmayı bir üstünlük olarak gören ve eşine eziyet eden bir adamın elinden kurtulmaya çalışan ve kendi özgür iradesi ile yaşamak için savaş veren bir annenin zorlu mücadelesine tanık olacağınız, Jennifer Lopez'in baş rolünde oynadığı aksiyon, dram, ve gerilim filmidir.