Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Nisan 2020 Cuma

Sinema: Cennette Yedi Dakika - Seven in Heaven - Bir Oyun Sonrasında İnsanların Kötü Düşüncelerinin Yaşandığı Boyuta Geçen Gençlerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Cennette Yedi Dakika - Seven in Heaven

Oyuncular; Travis Tope, Gary Cole, Haley Ramm, Jacinda Barrett
Yönetmen; Chris Eigeman
Tür; Aksiyon, Gizem, Gerilim

Konusu; Film, bir oyun sonrasında kendilerini insanların kötü düşüncelerinin yaşandığı başka bir boyutta bulan gençlerin hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Aynı okulda öğrenim gören ve aynı mahallede yaşayan bir grup genç, o akşam arkadaşlarının evindeki bir partiye katılacaklardır. Partiyi düzenleyen David'in ailesi evde yoktur ve June, Jude, Kent ve Derek, evin üst katında gizli bir oda ve odanın çevresinde herkesin annesinin erotik resmi olan iskambil kağıtlarını bulacaklardır. Oyun kartlarının üzerindeki resimlerin kimliklerini anlamadan kendilerince cennette yedi dakika isimli oyunu oynamaya karar verecekler ve seçilen kartın çıktığı iki kişi ya öpüşeceklerdir yada odaya girerek yedi dakika yalnız kalacaklardır. 





Seçilen kartlar Jude ve June'a çıkacak, onlar öpüşmeyi kabul etmeyip odaya girecekler ve odanın içinde yedi dakika bekledikten sonra çıkmak istediklerinde, kapının zorlandığı fark edeceklerdir.

Zorla kapıyı açtıktan sonra çok farklı ve kalabalık başka bir parti ortamında kendilerini bulacaklar, ilk başta neler olduğunu anlamasalar da sonrasında Jude, partideki kişilerden dayak yedikten sonra koşarak evden çıkacaktır. Dışarı çıktığında etrafta polisleri gören ve eve giden Jude, babası ölmüş olmasına rağmen evde babasını görecektir. Olanlara inanamayan Jude, kendisinin polisler tarafından
Derek'i öldürmek suçundan arandığını öğrenecektir. 

Bunun üzerine şaşkınlıkla kendi odasına çıkacak ve çok korkutucu bir oda tasarımı ile karşılaşacaktır. Yaşananlara anlam veremeyen Jude, ailesine açıklama yapmadan dışarı çıkacak ve dışarıda öğretmeni Mr. Wallace tarafından zorla arabaya alıkonulacaktır. Mr. Wallace, O'na yanlış yerde olduğunu, buradan hemen gitmesini ve bunun için odaya yeniden girmesini söyleyecektir. Yeniden David'in evine gidip gizlice odaya giren Jude, yedi dakika beklemiş olmasına rağmen yine aynı yere çıkacaktır ve  kendisini kovalayan polis ve arkadaşlarından panik ile kaçıp, saklanmaya başlayacaktır. Bu sırada June'da kendisini taciz eden insanlardan kaçmak için bir ağaca çıkmıştır ve Jude'i görünce ağaçtan inecek, neler olduğunu anlamaya çalışacaklardır. 





Bulundukları yerin bildikleri Dünya olmadığını söyleyen Jude'a inanmayan June, kendi evine gidecek ve evin bambaşka bir halde olduğunu gördükten sonra kız kardeşi tarafından öldürülmeye çalışılacaktır.  

Bunun üzerine evden kaçacaklar, bir ormanlık alanda saklanırlarken onları yine Mr. Wallace bulacaktır. Diğer tarafta ise arkadaşlarının odadan çıkmadığına tanık olan Kent, Derek, Nell ve David, her yerde onları arayacaklar ancak telefonları da kapalı olacaktır. Nasıl kaybolduklarını anlamaya çalışan Kent, odaya girdiğinde Jude'in diğer boyutta yediği dayağı görecek ve kaybolma nedenlerinin oda ile ilgili olduğunu düşünecektir. Aynı zamanda partiyi polisler basmıştır ve gençleri evden çıkarmaya çalışmaktadırlar. Kullandıkları alkolün ortaya çıkmaması için evden çıkmayan ve polislere direnen gençlerin ailesi teker teker evin önüne gelmeye başlamıştır.

Diğer boyutta ise geri gelmeye çalışan June ve Jude, David'in evindeki odaya girecekler ancak yine aynı yerde çıkacaklardır. İlk başta gerçek Dünya'ya çıktıklarını düşünseler de onları kovalayan Mr. Wallace sayesinde aynı yerde olduğunu anlayacaklar ve Jude'u arayan Nell, yanlarına gelmelerini isteyecektir. Bunun üzerine arkadaşlarının yanına giden June ve Jude, orada Derek'in ölmemiş olmasına rağmen kendisini öldürmekle suçladığını görecek, boynundaki yara izini gösterecek ve onları başka bir oyunu oynamaya zorlayacaklardır. 





Bu oyunda yalan söyledikleri zaman sevdikleri kişiler ölecektir ve kasabadan bir çok insanın gözü önünde, June'a kardeşi ile ilgili sorular soracaklar ve cevabın samimi olmadığını düşündükleri için kardeşini boğarak öldüreceklerdir. Bunu yapan ise farklı boyuttaki kendisidir. 

Sonra Jude'a okuldaki öğretmeni bir soru soracak ve babasını trafik kazasında ölürken izleteceklerdir. Jude, bu duruma sinirlenecek ve oyunu tersine çevirip onlara soru sorunca, hepsi panik yapacak ve Jude ile June'ı kovalamaya başlayacaklardır. Kaçtıkları sırada babası ile karşılaşan Jude, O'ndan bu boyuttan nasıl çıkmaları gerektiği ile ilgili bilgiler alacak ve June'da alarak bir an önce David'in evine gideceklerdir.

Yolda onları yine Mr. Wallace yakalayacak ve gerçekten gitmek istediklerini söylediklerinde Mr. Wallace, onlara yardım edecek ve yolda bulundukları boyut ile ilgili gerçekleri anlatacaktır. Bu boyut insanların sadece kötü düşüncelerinin yaşandığı bir boyuttur. Bu boyutta iyilik yoktur ve herkes kötülük yapmak ile ilgilidir. Ancak bu sırada bu boyuttaki kasaba sakinleri onları kovalamaya devam edecek, kendince bir çözüm bulan Jude, Mr. Wallace'den peşlerindekilerin eve girmemesi için, eve girdikten sonra benzinle evi yakmasını isteyecek ve June ile Jude, bu kısa zamandan istifade ederek David'in evindeki bu gizemli odaya girerek yedi dakika bekleyecekler ve kendilerini gerçek Dünya'da bulacaklardır. 





Geldiklerinde polislerin evi boşattığını ve her şeyin bıraktıkları gibi olduğunu göreceklerdir. Ancak bu sırada Derek'de odaya girmiştir ve Derek'in ortadan kaybolmasından sonra film son bulacaktır.

Bir oyun sonrasında kendilerini insanların kötü düşüncelerinin yaşandığı bir boyutta bulan gençlerin gizemli ve gerilim dolu anlarını izleyeceğiniz, aksiyon, gizem ve gerilim filmidir.