Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Nisan 2020 Çarşamba

Sinema: Greta - İnsanların İçindeki İyiliği Kullanarak Onları Tuzağına Düşüren Psikopat Bir Kadının Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Greta

Oyuncular; Isabelle Huppert, Chloë Grace Moretz, Maika Monroe
Yönetmen; Neil Jordan
Tür; Dram, Psikoloji, Gerilim

Konusu; Film, insanları tuzağına düşürmek için metroya çantasını bırakan psikopat bir kadının
hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Frances, ev arkadaşı Erica ile birlikte New York'ta yaşamaktadırlar. Annesini yakın bir zamanda kaybetmiş olan Frances, anne özlemi çekmektedir ve aynı zamanda bir restoranda garsonluk işi ile uğraşmaktadır. Bir gün işinden eve dönerken metroda bir kadın çantası bulacak ve içerisinden kimlik ve adres bilgilerine ulaşıp, ertesi gün çantayı sahibine vermek için evine gidecektir. Evde Frances'i karşılayan Greta isimli olgun yaşta bir kadın vardır ve çantanın kendisine ait olduğunu, her yerde çantasını aradığını söyleyerek Frances'e minnet duygularını ifade edip, evinde bir kahve içmeye davet edecektir. Bu daveti kabul eden Frances, içeride Greta ile sohbet etmeye başlayıp, daha da yakınlaşacaklar ve ertesi gün birlikte Greta'ya köpek almak için bir barınağa gideceklerdir. 






Sonraki günlerde Greta, Frances'in sosyal medya hesaplarını kontrol edip, hakkında bilgi toplamaya çalışacak ve tekrar görüşmek için Frances'i arayacaktır. Annesini yeni kaybetmiş olan Frances için Greta, bir anne örneği gibi gelmiştir ve O'nunla zaman geçirmekten hoşlanmaktadır. 

Diğer buluşmalarında birlikte kiliseye gidecekler, kendilerine ait özel konulardan bahsedecekler ve sonraki günlerde Greta'nın evinde yemek yiyeceklerdir. Ev arkadaşı Erica, bu durumu ne kadar garipsese de görüşmelerine engel olamayacak ve Greta'da yemeğe giden Frances, o akşam Greta'nın evinde bir dolabın içinde, bulduğu çantanın aynısından onlarca olduğunu görecek ve hepsinin üzerinde bulan kişilerin isminin yazılı olduğunu fark edecektir. 

Bu gördükleri karşısında şaşkına dönen Frances, panikle bir an önce evden çıkacak ve Greta ile bir daha görüşmeme kararı alacaktır. Ancak Frances, Greta'nın telefonlarına bakmayınca iş yerine gelecek ve Frances, gördüğü çantalardan bahsedince, onlar için yalnızlığını bahane edecektir. Yalnızlığını gidermek için böyle bir yol bulduğunu söyleyen Greta ile kesinlikle görüşmek istemeyen Frances, sonraki günlerde başına ne büyük bir bela aldığını öğrenecektir. Greta, iş yerine gelecek, metroda karşısına çıkacak ve Frances, polisi arasa da yaşananların taciz olmadığını söyleyip yardımcı olmayacaklardır. Bunların üzerine Frances, Greta'nın evine gizlice gidecek ve kapısına gelen mektupları kontrol edip kızı hakkında bilgi edinecektir. Kızının Paris'te olduğunu söyleyen Greta'nın yalan söylediğini, bir hasta olduğunu, Macar olduğunu ve kızının öldüğünü, kızı Nicola'nın Alexa isimli bir arkadaşından öğrenecektir. 






Sonraki günlerde Greta, tacize devam edecek ve şimdi de Erica'yı takip etmeye başlayıp, çektiği resimleri Frances'e gönderecektir. Bunların üzerine sonraki gün Frances'in çalıştığı restorana yemek yemeğe gidecek, burada Frances'i rahatsız ettikten sonra restoranda kargaşa çıkaracak ve polisler Greta'yı alıp götüreceklerdir. 

Bu olaylardan iyice korkmuş olan Frances, Erica'nın önerisi üzerine Greta ile konuşarak peşini bırakmasını söylemeyi deneyecek, kilise de bu konuyu konuşup ayrılacaklardır. Ancak sonraki günlerde Frances'in evine gizlice giren Greta,
içtiği kahvesine uyuşturucu katacak ve habersiz bir şekilde kahveyi içen Frances'i bayıltıp kendi evine götürecektir. 

Frances'i evinde piyanonun arkasında özel olarak hazırladığı odanın içindeki sandığa koyacak ve Frances, kendine gelince çığlıklar atmaya başlayacaktır. Bunun üzerine sandığı açan Greta, Frances'i baskı ve tehdit ile kendince hasta fikirlerine eğitim ismi vererek, eğitmeye başlayacaktır. Bu sırada Frances'in babası O'na ulaşamayınca telefonuna mesajlar bırakacak ancak mesajlara cevabı Greta verecektir. Belirli bir süre sonra kızını görmeye New York'a giden baba, evde Erica'yı yalnız görünce ve mesajda söylediği gibi tatile gitmediklerini anlayınca, O'na bir şey olduğunu düşünerek bir dedektif ile görüşecektir. Peşindeki Greta isimli kadından haberi olan baba, Greta'nın bilgilerini dedektife verecektir ve dedektif, Greta'nın uzman bir anestezici olduğunu öğrenecektir.





Diğer tarafta Greta, Frances'e zorla piyano çalmayı öğretmeye çalışacak, Fransızca dersler vermeye başlayacak ve bu zamanlardan birinde Frances, Samantha isimli bir kızında aynı odada kaldığını anlayıp, mutfakta kendisine ders vermeye çalışan Greta'nın parmağını kesecek ve O'nu bayıltmayı başaracaktır. 

Bu fırsattan istifade ederek evden kaçmaya çalışacak ancak kapılar kilitli olunca bodruma inecek ve orada yarı ölü yarı canlı olan Samantha'nın poşete sarılmış bedenini görecektir. Bu sırada arkasından gelen Greta, Frances'i bayıltacak ve yine odaya kapatacaktır. 

Sonrasında dedektif Brian, Greta'nın evini bulacak ve evin içerisine girip Greta ile konuşmaya çalıştığı sırada, piyanonun arkasından ses gelince kapalı kapıyı bulan dedektif, Frances'in içeride olduğunu anlayacak ancak bu sırada arkasından sessizce gelen Greta, dedektife uyuşturucu enjekte edecek ve bayılan dedektifi kendi silahı ile öldürecektir. Artık Frances'i kısa bir zaman sonra Samantha gibi bodruma bırakmayı düşünen Greta, kendisine yeni insanlar bulmak için yine metroya çantasını bırakacak ancak haftalarca metrolarda çanta arayan Frances'in ev arkadaşı Erica, sonunda çantayı bulacak ve Greta'nın evine giderek kahve içerken fincanına sakinleştirici katacak ve Greta'yı bayıltacaktır. Bu sırada kapalı kaldığı odadan ses çıkaran Frances'in sesini duyan Erica, gizli odayı bulacak ve Frances'i bağlı olduğu yataktan kurtaracaktır. 





Baygın hali ile hala onlara engel olmaya çalışan Greta'yı odanın içindeki sandığa kapatacaklar ve polisi aramaya karar vermeleri ile film son bulacaktır.

İnsanların içindeki iyiliği kullanarak onları kendi tuzağına düşüren psikopat bir kadının oyunlarına tanık olacağınız, dram ve psikolojik gerilim filmidir.