Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Kasım 2019 Perşembe

Sinema: 37. Karakol - Alien Outpost 37 - Dünya'yı İstila Etmeye Çalışan Uzaylılarla Mücadele Eden Bir Grup Askerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

37. Karakol - Alien Outpost 37

Oyuncular; Adrian Paul, Brandon Auret, Reiley McClendon, Rick Ravanello
Yönetmen; Jabbar Raisani
Tür; Savaş, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, dünyayı istila eden uzaylılar ile 37. Karakol ismini verdikleri bir askeri üste savaşan bir grup askerin, bu uzaylılara karşı verdikleri mücadeleyi konu almaktadır.

Özeti; 2021 yılında dünya istilaya uğramıştır ve bir yıl sonra Fedai ismini verdikleri uzaylılar arkalarında bir çok Fedai bırakarak dünya gezegenini terk etmek zorunda kalmışlardır. Bu sırada insanlar bu uzaylı ırkı ile savaşmak için karakollar yapmışlardır ve zamanla bu karakollar unutulmuş, yok edilmiş ve içlerinden geriye sadece 37. karakol kalmıştır. 2033 yılında belgesel çeken bir grup gazeteci ile bu karakola giden askerler burada son kalan uzaylılara karşı mücadele vereceklerdir. Bulundukları karakolun çevresindeki halkın içinden bazı insanlar Fedai olarak adlandırılan uzaylılarla birlik olarak savaşmaktadırlar.





Ve Fedai'lerin silahlarında kullandıkları malzemeleri de bittiği için çok güçlü olan lazer ışınları çıkaran silahlarını artık kullanamamaktadırlar.

37. karakolda toplanan bir grup asker, komutanlarının öncülüğünde sürekli saldırıya uğradıkları karakolda uzaylılarla savaşmaya başlayacaklardır. Her geçen gün isyancı grupların saldırısına uğrayan askerler, bazende karakolun dışına çıkarak görev yapacaklardır ancak bu sırada bazı arkadaşlarını kaybedeceklerdir ve bir tanede Fedai'yi karakola getirecekler, bu olaya sinirlenen komutanları ise O'nu öldürecektir.

Kaybolan arkadaşlarına ne olduğunu bilmeyen askerler, sonraki zamanlarda arkadaşlarına ulaşacaklar ve uzaylıların onların ensesine bir cihaz yerleştirdiğini ve bu cihaz sayesinde o insanların uzaylılar için çalışan ve saldırgan bir yapıya dönüştüğünü fark edeceklerdir. Baygın halde karakola getirdikleri bir arkadaşları komutanlarını öldürmeye çalışacak ve sonrasında O'nu öldürmek zorunda kalacaklardır. Her geçen gün yeni bir asker kaybeden komutan, bu duruma çok sinirlenecek ve askerleri kendi emirlerinin dışına çıkmaması için çok sert bir şekilde uyaracaktır. Sonraki zamanlarda Fedai olarak adlandırdıkları uzaylılar ve peşlerinde bir çok isyancı insan grubu ile 37. karakolu basacak, bu sırada uzaylıların ellerinde silahları olduğunu ve kullanabildiğini görecekler, bunun üzerine 37. karakolu terk edeceklerdir.




Yol üzerine giderken elektro manyetik dev bir cihaz ile karşılaşacaklar ve bu cihazın gökyüzüne doğru lazer ışını çıkardığını fark edeceklerdir.

Bu cihaz uzaylıların kendi ırkları ile iletişime geçmesi için oluşturdukları bir uydu sistemidir ve askerler bu sistemi yok etmek için artık savaşmaya başlayacaklardır. Bu savaş sırasında yine bir çok asker ölecek ancak sonrasında uyduyu patlatmayı başaracaklardır. 

Kısa bir zaman sonra göreceklerdir ki uzaylılar bu uydudan aldıkları sinyal neticesinde dünyadaki Fedai'lere uzaylı silahları göndermektedirler. Sonunda bu bölgedeki savaşı kazanacaklar ancak ikinci bir istila olması ihtimali üzerine düşünürlerken film son bulacaktır.

Filmin içinde askerlerin röportajlarına yer verilmesiyle belgesel tadında seyreden, genellikle askerlerin uzaylılarla yaptıkları savaş görüntülerini izleyeceğiniz, yer yer fantastik içeriğe sahip olan ama daha çok savaş, gerilim ve bilim kurgu filmidir.