Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Kasım 2019 Cumartesi

Sinema: Orman Çetesi - Over the Hedge - Kış Uykusundan Uyanan Sevimli Orman Canlılarının Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Orman Çetesi - Over the Hedge

Oyuncular; Bruce Willis, Garry Shandling, Nick Nolte
Yönetmen; Tim Johnson, Karey Kirkpatrick
Tür; Aile, Macera, Komedi, Animasyon

Konusu; Film, kış uykusundan uyanan sevimli bazı hayvanların yiyecek bulmak için insanların yaşam alanlarına girmesi ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Yiyecek arayan RJ isimli bir rakun, cips makinesinden istediğini alamayınca kış uykusundaki ayının mağarasına giderek O'nun yiyecek erzağını çalacaktır. Ancak bu hırsızlık sırasında yakalanacak, çaldığı bütün erzaklara bir taşıt çarpacak ve yok olacaklardır. Bunun üzerine Ayı, RJ'ye çaldığı ve yok olmasına sebep olduğu bütün erzakların aynısı getirmesi için bir haftaya kadar süre verecek yoksa bunu canı ile ödeyecektir. Bunun üzerine ne yapması gerektiğini düşünen RJ, insanların yaşadığı yaşam alanına gider ve orada küçük bir orman alanında kış uykusundan yeni uyanmış bazı hayvanları görür.






Bir kaplumbağa, iki sıçan, bir sincap, bir kokarca ve anne ve babadan oluşan üç çocuklu birde kirpi ailesi hep birlikte ormanda yaşamaktadırlar ve kış uykusundan henüz uyanmışlardır.

Kış uykuları bitince her zaman yiyecek toplayan bu hayvanlar, bu sefer uyandıklarında çevrelerindeki ormanın yok olduğunu ve yerine insanların yaşam alanı yaptıklarını göreceklerdir. Çok küçük bir alan orman olarak kalmıştır ve onların evi de bu alanın içindedir. Çevrelerine sarılmış çalılardan oluşan çitin yapısını anlamaya çalışırlarken liderleri olan kaplumbağa Verne, çitten içeri girecek ve insanların O'na kötü davranması sonucu bir daha çitten geçmeyi yasaklayacaktır. 

Bu sırada aralarına rakun RJ katılacak ve ayıya gereken erzağı toplamak için bu hayvan ailesini kullanmaya karar verecektir. Onlara çitin arkasındaki insanların yaşam alanında bir çok yiyecek olduğunu söyleyecek, yanındaki cipslerden hayvanlara tattıracak ve hepsini kandırıp insanların evlerinden yiyecek çalmaya ikna edecektir. Verne ve ailesi, yiyecekleri kendileri için çaldıklarını düşünseler de aslında RJ'nin amacı toplanan yiyecekleri ayıya götürmektir. Aksiyon ve komedi dolu olaylar yaşanarak insanların evlerinden, bahçelerinden bir çok yiyecek çalacaklar ve RJ, ayı için gereken erzağı toplamış bulunacaktır.







Ancak bu sırada Verne, bu olaydan rahatsız olacak ve bütün erzakları insanlara geri götürmeye gidecek, giderken oyun delisi olan bahçedeki köpekle karşılaşacaklar ve bütün erzakları havaya uçurup yok edeceklerdir.

Uzun zamandır insanların bulunduğu bu yaşam alanında hayvanlar yüzünden dağınıklıklar olmaya başlayınca, sitenin yöneticisi bir hayvan toplayıcısı çağıracak ve O'da sitenin bahçelerine hayvanları yakalayan ve öldüren mekanizmalar yerleştirecektir. 

Son erzaklarının yok olduğunu gören RJ, yeniden erzakları toplamak için plan yapacak, sevimli sincap Hammy'in hızlılığını kullanarak bahçeye yerleştirilen mekanizmaları kapattıracak ve site yöneticisinin evine girerek buz dolabındaki bütün yiyecekleri çalacaklardır. Ancak bu sırada site yönetici uyanacak ve hayvan toplayıcısı da gelip RJ dışındaki bütün hayvanları yakalayacaktır. RJ, topladığı erzaklarla kaçarken ayıya denk gelecek, uzaktan arkadaşlarının yakalandığını görünce onları kurtarmaya karar verecek ve ayı için topladığı erzakları kullanarak arkadaşlarının götürüldüğü kamyonun önüne atlayacaktır ve peşine takılan ayı ile birlikte aksiyon dolu bir mücadele sonrasında arkadaşlarını kurtarmayı başaracaktır. 


Bu olay sonrasında ayı, site yöneticisi, hayvan toplayıcısı hayvanların derilerini yüzen makinenin etkisi altında kalacaklar ve son derece berbat bir şekilde polisler tarafından yasa dışı olan bu makineyi kullandıkları için tutuklanacaklardır.

Kurtulan orman hayvanları ise yeniden kendi yaşam alanlarına gidecekler ve rakun RJ'yi de kendi ailelerine dahil edeceklerdir. Bu mutlu görüntü sonrasında filmde son bulacaktır.

Birbirinden sevimli hayvanların yiyecek bulmak için verdiği mücadelelerin sahnelendiği, özellikle sincap Hammy'i izlemekten zevk alacağınız, oldukça komik, eğlenceli, bol aksiyonlu aile, macera, komedi ve animasyon filmidir.