Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Kasım 2019 Çarşamba

Sinema: Brokeback Dağı - Brokeback Mountain - Biseksüel İki Kovboy'un Aşk Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Brokeback Dağı - Brokeback Mountain

Oyuncular; Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Michelle Williams
Yönetmen; Ang Lee
Tür; Romantik, Dram

Konusu; Film, 20 yılı aşkın bir süre birlikte olan biseksüel iki kovboyun aşk dolu hikayelerini konu almaktadır.

Özeti; Ennis Del Mar ve Jack Twist, hayvancılık işine girmek üzere iken tanışacaklar ve sonrasında sürü halindeki koyunları aylarca Brokeback Dağı'n da otlatmak üzere işe başlayacaklardır. Ennis ve Jack, birlikte Brokeback Dağı'na gidecekler, burada hayvanların yayılması ve otlaması ile ilgilenecekler, bu sırada her geçen gün araları daha da yakınlaşmaya başlayacaktır. İçki içtikleri bir gün havanında soğuması nedeni ile aynı çadıra girmek zorunda olan ikili uyurken birbirlerine sarıldıklarını fark edecekler ve sonrasında kendilerine gelip birlikte olmaya başlayacaklardır.





Bu olay sonrasında Ennis, kısa bir süre durumu kabullenmeyecek, ikisi de birbirine heteroseksüel olduğunu söylemesine rağmen ertesi gecelerde yine birlikte olmaya devam edeceklerdir. Sonrasında artık Brokeback Dağı'n da geçirdikleri zamanlar ilişkileri iyice pekişecek ve ayrılma zamanı geldiğinde bu onlar için çok zor olacaktır.

İkisi de ayrı yerlerde ayrı hayatlar yaşamak zorundadır ve hüzünlü bir ayrılış sonrasında kendi hayatlarını yaşamaya çalışacaklardır. Ardından yıllar geçecek Ennis, Alma isimli bir kız ile evlenecek ve iki tanede kızı olacaktır. Diğer tarafta Jack'te ziraat araçları satan bir adamın kızı ile evlenecek ve Lureen'den bir tane oğlu olacaktır. 

Bu süre zarfında yeniden birbirlerine ulaşan Jack ve Ennis, Ennis'in evinde buluşacaklar ve uzun zamandan sonra birbirlerini ilk kez görmüş olmalarının verdiği heyecan ile evin kuytu bir köşesinde öpüşmeye başlayacaklar ve bu durumu Ennis'in eşi Alma görecektir. Bu buluşma sonrasında artık her dört ayda bir ilk tanışma yerleri olan Brokeback Dağı'n da buluşarak aşklarını yaşamaya karar veren çift, bu durumu gizli bir şekilde yaşayacaklardır. Dört ayda bir buluşarak Brokeback Dağı'n da bir kaç hafta geçirip sonrasında ikisi de eşlerinin yanına geri dönmektedirler. Yıllarca bu şekilde süren ilişkileri artık Alma'nın tahammül sınırlarını aşmış olacak ve Ennis'in Jack ile olan ilişkisini de bildiğinden Ennis ile ayrılacaklardır. 







Bu ayrılış sonrasında Jack, artık daha rahat bir şekilde görüşeceklerini düşünse de Ennis'in nafaka ödemeleri gibi sorunları yüzünden sürekli çalışmak zorunda kalacak ve görüşmelerinde sıkıntılar olmaya başlayacaktır.

Görüşmeleri seyrelmeye başladıkça Jack, Ennis'i başkaları ile aldatacaktır ve Brokeback Dağı'nda görüştükleri son hafta bunu O'na anlatmaya çalışacaktır.

Ancak Ennis, böyle bir şey yaparsa O'nu öldürmek ile tehdit edecek, 20 yıldır birlikte olduklarını ve birbirlerine olan aşklarını itiraf eden çift sonrasında ayrılacaklar ve ardından Jack'in ölüm haberi gelecektir. Jack'i birileri öldürmüştür ve eşi Lureen, Ennis'e yalan söyleyerek O'nun bir kazada öldüğünü söylemiştir. Jack'in son isteği ise öldükten sonra cesedinin yakılması ve Brokeback Dağı'na atılmasıdır. Bu haberle yıkılan Ennis, Jack'in bu hayalini gerçekleştirmek için ailesinin yanına gidip külleri almak isteyecek ancak ailesi Jack'in küllerini aile mezarlığına koymaya karar verecektir. Bunun üzerine Jack'in odasına çıkan Ennis, O'nun bir elbisesini alacak ve evden ayrılacaktır. Aradan yıllar geçecek Ennis'in büyüyen kızlarından biri evlenme çağına gelecek ve babasını kendi düğününe davet ettikten sonra Ennis'in hüzünlü bir şekilde Jack'i hatırlaması ile film son bulacaktır.

Birbirlerine aşık olmuş ve yirmi yıl gibi uzun bir süre birlikte olan biseksüel kovboyların romantik aşk hikayesini izleyeceğiniz, bir çok ödül almış romantik dram filmidir.