Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

10 Kasım 2019 Pazar

Sinema: Mahşer Günü - The Divide - Nükleer Bir Saldırı Sonrasında Yaşanan Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Mahşer Günü - The Divide

Oyuncular; Lauren German, Milo Ventimiglia, Michael Biehn
Yönetmen; Xavier Gens
Tür; Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir nükleer saldırı sonrasında yok olan şehirde apartmanın bodrum katına sığınarak kurtulmayı başaran ve burada uzun bir süre mahsur kalan 9 kişinin sonrasında aralarında yaşanan gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Nükleer saldırıyı yaşadıkları apartmanın dairesindeki penceresinden izlerken, sevgilisi ile bodrum kata acilen inmek zorunda kalan Eva ile, bodrum katının görevlisinin kapıyı kapatması sonucu içeriye ancak 9 kişi girebileceklerdir. Eva, Josh, Mickey, Bobby, Marilyn ve kızı, Delvin, Sam, Adrien hepsi birlikte nükleer patlamadan sonra bodrum katta kapalı kalmışlardır ve radyasyonun etkisinden korktukları için dışarı çıkmak istememektedirler.




Mickey, çıkış kapısını kapatmıştır ve uzun bir süre kimsenin kapıyı açmasına izin vermeyecektir. Bunun üzerine içeride beklemeye başlayan insanlar zaman geçtikçe tedirgin olmaya başlayacaklar ve dışarı çıkmak isteyeceklerdir.

Ancak buna Mickey izin vermeyecek ve kısa bir süre sonra dışarıdan birilerinin içeri gelmeye çalıştığına tanık olacaklardır. Dışarıdan üzerinde radyasyondan korunmak için özel elbiseler giymiş ve ellerinde silah olan insanlar gelecek ve Mariyln'in kızını alıp götüreceklerdir. 

Bu sırada geriye kalanları da öldürmek isteyecekler ancak içeridekiler saklanacak ve aralarından bazıları gelen bu insanların ellerindeki silahları almayı başaracak ve bir kaç tanesini öldüreceklerdir. Gelenlerden geriye kalanlarda dışarı çıkacak ve kapıyı kapatacaklardır. Neler olduğunu anlayamayan insanlar, içeride panik yaşayacaklar ve belirli bir süre sonra aralarından biri dışarıda neler olduğunu anlamak için gelen insanların elbiselerini giyip, silahlarını alarak dışarı çıkacaktır. Aynı zamanda Marilyn'in de kızını bulmak için çıkan Josh, dışarıda kapının önünden başlayarak özel bir yol oluşturduklarını ve yolun sonunda bazı insanların kaçırdıkları bu çocukları kapalı bir alana hapsettiklerini ve üzerinde deneyler yaptıklarını görecektir.





Bunu gören Josh, sonrasında oradakiler tarafından fark edilecek ve kaçarak yeniden bodrum kata gelecektir. Ardından Josh'ın çıkıp yanlarına geldiğini anlayan dışarıdaki insanlar onları bulundukları bodrum katına hapsetmek için kapılarını dışarıdan kilitli hale getireceklerdir.

Bunun üzerine artık içeride kalan bu sekiz kişi yaşam mücadelesi vermeye başlayacaklardır. Sınırlı yiyecek ve içecekleri olan bu insanlar Mickey'in onlara sunduğu kadarı ile idare edeceklerdir. Bu sırada kızını kaybettiği için Marliyn, akli dengesini kaybedecek ve O'nu bir odaya kapatacaklardır. 

Sonrasında zaman geçtikçe insanlar içeride iyice gerilmeye ve birbirlerine sert davranmaya başlayacaklardır. İçeride bulunan yemek ve suyun dışında Mickey'in birde özel gizli odası vardır ve bu odada hepsine günlerce yetebilecek ve su ve erzak vardır. Ancak Mickey, içeridekilerden erzakları saklarken Delvin'e yakalanacak ve bu yakalanma sonrasında Mickey, Delvin'i öldürecek ve bu ölümü gören diğerleri Mickey'i bağlayacaklar ve O'na işkence yaparak
O'danın kapısının şifresini öğrenip içeri gireceklerdir. Artık içeride tamamen gerilim dolu bir ortam vardır. Josh ve Bobby, hep aynı tarafta hareket eder olmuşlardır ve sonrasında içeride terör estireceklerdir.






İçeride bulunan cesetler kokmaya başlayınca Bobby, onları parçalamak zorunda kalmış, bu ve bunun gibi olaylar, kapalı bir alanda uzun süre hapis kalmaları gibi bir çok sebep hepsinin akıl sağlığını bozmuştur ve Bobby ile Josh, artık aklını tamamen yitirmiş olan Marilyn'e tecavüz etmeye de başlarlar. 

Erzakların bulunduğu odanın yönetimini
eline alan Josh ve Bobby, o kadar kendilerinden geçmiş olurlar ki sonunda Marilyn'i öldürecekler ve içerideki diğerlerine sözlü, fiziksel tacizlerde bulunacaklardır. 

Elleri bağlı olan Mickey, kendi gizli odasında bir silah olduğunu Eva'ya söyleyecek, bütün bu yaşananlara dayanamayıp silahı almak isteyen Eva, Sam ve Adrien ile işbirliği yapacak, ancak bu sırada silahı almayı başaran Sam, yanlışlıkla Adrien'i öldürecek ve bu duruma dayanamayan Eva, sonrasında Bobby'i öldürecektir. Bu olay sonrasında kendi üzerine Josh'ın yürümesiyle Eva, Mickey'i bağlı olduğu yerden çözecek ve bu kurtuluş sonrasında da Mickey, Josh'ı elindeki silahla vuracaktır. Silahla yaralandıktan sonra elindeki gaz lambası ile kendini ve bulunduğu yeri yakarak ölmek isteyen Josh'ın yüzünden her yer yanmaya başlayacaktır. Ve bu durumu gören Eva, kaçarak radyasyondan korunmak için kullanılan elbiseyi giyip, Mickey'in çıkış olarak tavsiye ettiği kanalizasyon borularını kullanacak ve çıkarken Mickey ile Sam'i geride ölüme terk edecektir. Bu olay sonrasında dışarı çıkan Eva, dışarıda her yerin yok olduğunu görecek ve tek başına dışarıda yok olmuş şehrin içindeyken film son bulacaktır.

Kan ve vahşet görüntüleri ile dolu, cinayet, tecavüz v.b. bir çok eylemi nükleer bombalardan korunmak için saklandıkları sığınağın içinde yaşayan ve yaşatan insanların görüntülerine tanık olacağınız, gerilim ve bilim kurgu filmidir.