Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Kasım 2019 Cumartesi

Sinema: Şrek 4, Sonsuza Dek Mutlu - Shrek Forever After - Rumpelstiltskin ile Anlaşma Yaparak Ailesini Kaybeden Şhrek'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Şrek 4, Sonsuza Dek Mutlu - Shrek Forever After

Oyuncular; Okan Bayülgen, Sezai Aydın, Oya Prosçiler
Yönetmen; Mike Mitchell
Tür; Aile, Macera, Komedi, Animasyon

Konusu; Film, aile hayatından çok sıkılan ve eski özgür günlerinde dönmek isteyen Şrek'in Rumpelstiltskin ile bir anlaşma yapması sonucu gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Şrek, üç sevimli çocuğu, Fiona ve dostları ile birlikte bataklıklarında mutlu bir hayat sürmektedirler. Ancak zamanla bu hayattan sıkılan Şrek, eski özgür ve sorumsuz günlerini özleyecektir. Çocuklarının doğum günü partisinde Şrek için artık sabır taşları yerinden oynayacak ve Fiona ile bu konu yüzünden tartışacaklardır. Bu sırada onları izleyen Rumpelstiltskin ismindeki büyücü, Şrek'e bir oyun düzenleyecek ve sonrasında O'nun hayatından alınan bir gün karşılığında kendisine istediği hayatı yaşayacağı bir gün vermeyi teklif edecektir.





Bunun için bir anlaşma yapacaklar ve Şrek, bebekliğinden bir günün verilmesini isteyecek, bunun üzerine birden çevresindeki her şey değişecektir. Bu geldiği yeni dünyada artık insanlar Şrek'ten korkmaktadırlar ve devler ülkede aranan yaratıklar olmuşlardır.

Gönlünce herkesi korkutarak eski günlerini yeniden yaşayan Şrek, sonrasında Fiona ile yaşadıkları evlerinde kimsenin olmadığını görecek ve bu sırada O'nu cadılar uçan süpürgesi ile yakalayacaklardır. Cadılar artık Rumpelstiltskin'in askerleri olmuşlardır ve ülkedeki bütün devleri toplamaktadırlar. 

Şrek'i Rumpelstiltskin'in sarayına götürecekler ve Şrek, burada bütün gerçekleri öğrenecektir. Artık her şey çok değişmiştir, yolda gelirken kendisini tanımayan Eşek bile artık Şrek'in dostu değildir. Rumpelstiltskin, Şrek'in hayatından bir gün almıştır ve bu gün doğduğu gündür. Bu güne sahip olan Rumpelstiltskin, Şrek'in hiç doğmamasını sağlamış, bu yüzden Şrek'in bütün hayatı yok olmuştur. Fiona ile hiç tanışmamış ve ailesi hiç olmamıştır. Bunu öğrenen Şrek, sinirlenecek, ellerindeki bağlı olan zincirleri kopararak Eşek'i de alıp saraydan kaçacaktır. Bu anlaşmadan sonra Rumpelstiltskin, Fiona'nın ailesi ile de anlaşma yaparak krallığı ele geçirmiştir. Bütün bu olanları nasıl düzelteceğini düşünen Şrek, Fiona'nın kapatıldığı kuleye gidecek ve Fiona'yı orada bulamayacaktır.





Sonrasında Eşek ile birlikte yaptığı anlaşmadaki gizli maddeyi bulacaklar, ardından ormanda devlerin tuzaklarına düşecekler ve ülkede Rumpelstiltskin'e isyan eden bir çok devin olduğunu göreceklerdir. Bu isyancı dev grubunun lideri ile Fiona'dır ve Şrek, Fiona'yı görünce O'na olanları anlatmak isteyecek ancak Fiona, hiç bir şey hatırlamayacaktır.

Sonrasında Çizmeli Kedi'nin şişmanlamış bir şekilde Fiona'nın ev kedisi olduğunu görecek ve Rumpelstiltskin ile yapılan anlaşmada yazılan şeyi, yani Fiona ile aşk öpücüğünü gün bitmeden yapabilmek için çalışmalara başlayacaktır. Ne yapsa da Fiona Şrek'i öpmeyecek, sonrasında Çizmeli Kedi'nin verdiği akıl ile Fiona'ya kimsenin bilmediği sırlarından bahsedecek, buna rağmen öpüşseler bile büyü bozulmayacaktır. Çünkü Fiona Şrek'e henüz aşık değildir ve büyü bu yüzden bozulmamıştır. 

Bu olayların ardından büyünün bozulmaması için ülkenin her yerinde Şrek ve Fiona'yı arattıran Rumpelstiltskin, onları yakalaması için fareli köyün kavalcısını görevlendirecek ve Kavalcı, devlerin cadılara saldırdığı bir sırada kavalını çalarak bütün devlere dans ettirmeye başlayacaktır. Şrek ve Fiona'da elinde olmadan dans etmeye başlayacak ve onları bu durumdan Eşek ve Çizmeli Kedi kurtaracaktır. Bütün devleri yakalayan ama aralarında Şrek ve Fiona olmayınca, halka bildirilerde bulunan, Şrek ile Fiona'yı yakalayanlara hayatının anlaşmasını yapacağı konusunda vaatler veren Rumpelstiltskin'in sarayına anlaşma yapmak için Şrek gelecek ve anlaşma olarak bütün devlerin salı verilmesini isteyecektir.




Bunun üzerine bütün devler salı verilecek, ancak öncesinde Fiona'yı da yakalamış olan Rumpelstiltskin, O'nun yarı insan yarı dev olmasından dolayı salı verilmesine izin vermeyecek ve ejderhayı Şrek ile Fiona'nın üzerine gönderecektir.

Aksiyon dolu bir mücadele yaşandıktan sonra bütün devler, Eşek, Çizmeli Kedi, Fiona ve Şrek birlikte hareket ederek Ejderha'yı ve cadıları etkisiz hale getirecekler, sonrasında Rumpelstiltskin'i yakalayacaklardır.

Günün bitmesine saniyeler kala Şrek, artık yok olmaya başlayacak ancak bu sırada Fiona, Şrek'i öpecek ve bu öpücük gerçek aşk öpücüğü olduğu için büyü bozulacak ve her şey eski haline geri dönecektir. Ailesi ile yaşadığı son doğum günü partisinde kendisini bulan Şrek, ailesinin ve hayatının kıymetini anlayacak, sonsuza dek mutlu bir şekilde yaşamaya başlayacaktır. Böylelikle film son bulur.

Kaybettiği hayatının kıymetini anlayan Şrek'in yeniden ailesine kavuşmak için verdiği mücadeleleri izleyeceğiniz, yine komik, eğlenceli ve aksiyon dolu sahneleri ile serinin dördüncüsü olan film aile, macera, komedi ve animasyon filmidir.