Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Eylül 2019 Cuma

Sinema: Panik Odası - Panic Room - Bir Evin İçinde Hazırlanmış Özel Güvenlik Odası ve Yaşanan Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Panik Odası - Panic Room

Oyuncular; Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whitaker
Yönetmen; David Fincher
Tür; Suç, Polisiye, Gerilim

Konusu; Film, New York Manhattan'da yeni bir ev satın alan Meg ve kızı Sarah'ın, ilk gecelerini eve giren hırsızlar yüzünden bu evin içindeki güvenlik amacı ile yapılmış panik odasında geçirmelerini ve bu sırada yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Meg, eşinden ayrılmış ve kızı ile yalnız yaşayan bir kadındır. Manhattan'da yeni bir ev satın almaya karar verir ve bu ev oldukça eski, büyük ve içerisinde güvenlik amacı ile yapılmış, evin içindeki bütün odaların kamera sistemi ile gözetlenebildiği, çevresi kalın çelikle kaplı, içeriye girilmesinin mümkün olmadığı, panik odası isminde bir oda vardır.





Evi kızı ile beğenen Meg, sonrasında satın alacaklar ve yerleştikleri ilk gece, panik odasını da aktif ettikten sonra uyumaya karar vereceklerdir ve sonrasında eve panik odasının içinde gizli bir yerde paraların olduğunu düşünen hırsızlar girecektir.

Hırsızlar, önce evin boş olduğunu düşünürler ve eve bir kişi girerek dışarıda bekleyen iki kişiyi de almayı planlar. Ancak eve ilk giren Burnham, evde iki kişinin uyuduğunu görecek, ev üç katlı olduğu için en alt kata inip dış kapıyı açarak Junior ve Raoul'da içeri alacak, ancak planladıkları gibi olmadığı, yani evde insanlar olduğu için tartışmaya başlayacaklar ve bu sırada uyanan Meg, en üst katta tuvalete gidecek, tam geri yatmak üzereyken, panik odasının ışığını kapatmak için odaya gittiğinde, kameralardan içerideki insanları görecektir. 

Bunun üzerine hemen uyuyan kızının odasına gider ve kızını alıp acele ile panik odasına girer ve tam hırsızlara yakalanacaklarken kapıyı kapatmayı başarırlar. Hırsızların amacının ne olduğunu anlamaya çalışan Meg, içeriden ses sistemi ile onlarla konuşacak, ancak hırsızların asıl istediği şey ise panik odasının içindedir ve panik odası da içeride Meg ve kızı olduğu için artık kapanmıştır.





Hırsızlardan Burnham, panik odalarını yapan şirkette çalışmaktadır ve dışarıdan kesinlikle panik odasına girilemeyeceğini bilmektedir ve bu saatten sonra içeriden onları çıkarmanın yollarını ararlar.

Odanın içinde özel hatlı bir telefon vardır ama çalışmamaktadır ve polisi arayamayacaklarını bildikleri için bu güvenle odanın içine bir tüpün içindeki gazı havalandırma borusundan verecekler, bu sayede içeridekilerin çıkmasını amaçlarlar ancak Meg, içeriden havalandırmayı çakmak ile ateşleyip hırsızların bulunduğu yerdeki tüpü patlatacaktır. Bu sırada içlerinden biri yaralanacak ve ne yapmaları gerektiğini düşünürlerken, kendilerini kameradan izleyen Meg ve kızı, odanın kapısını açıp içerideki cep telefonunu alacaktır. 

Ancak cep telefonu panik odasının içinde çekmeyecek ve sonrasında odanın içindeki telefonun kablosunu evin telefon hattına bağlayarak polisi ve kocasını arayacak, tam konuşurken hırsızlar hattı kesecektir. Bu sırada hırsızların arasında para yüzünden çıkan tartışma sonrasında Junior'u öldürecekler ve iki kişi kalacaklardır. Bunun üzerine eve kendisini telefonla aradığı için Meg'in kocası gelecek, ellerinde silah olan hırsızlar kocası Stephen'ı dövüp, yaralayacaklardır.




Aynı zamanda Sarah, şeker hastasıdır ve git gide şekeri düşmektedir, bu konuda panik odasının içerisinde çare bulamayan Meg, yine uygun bir zamanda dışarı çıkmayı deneyecek, dışarıdan kızının iğnesini almak isteyecek ancak bu sırada hırsızlar panik odasına girecektir.

Panik odasında yerde komada yatan Sarah için Meg, kapı kapanmadan iğneleri içeri atmıştır ve hırsızlardan O'na iğne yapmasını ister. Bu sırada kapıya aradığı için polis gelir ama kızına bir şey yapmamaları için polisleri göndermek zorunda kalır. Polisler gittikten sonra hırsızlar Sarah'a iğnesini yapacak, ardından panik odasının içindeki 22 milyon dolar değerindeki banka tahvillerine ulaşacaklar ve onları alıp gitmeyi planlarlarken, dışarıda silahla ve gizlenmiş bir şekilde bekleyen Meg, içlerinden birini yaralayacak, Burnham ise kaçacaktır. 

İçeride yaralanan Raoul, kendine gelince Meg'e saldıracak, tam Meg'i öldürmek üzere iken geri dönen Burnham, bu duruma dayanamayıp Raolu'u kafasından silahla vurarak öldürecektir. Sonrasında Burnham, kaçarken eve polisler gelecek ve kaçamadan O'nu da yakalayacaklardır. Polislerin ellerini kaldırmasını istediği sırada ise bütün banka tahvilleri rüzgarda uçuşarak dağılacaktır. Sadece kocası Stephen'ın yaralanması ve iki hırsızında ölümü ile sonuçlanan olay sonrasında, anne ve kızın zaman geçince kendilerine daha küçük bir ev bakmaya başlaması ile film son bulur.

Gerilim ve heyecanın sürekli yaşandığı, genel olarak güvenlik önlemi için evin içinde oluşturulmuş bir odanın içinde geçen film, oldukça sürükleyici, sıkılmadan izleyebileceğiniz bir suç, polisiye ve gerilim filmidir.