Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Eylül 2019 Cumartesi

Sinema: Ocean's Eleven - Ocean's 11 - Las Vegas'daki Büyük Soygun İçin Bir Araya Gelen 11 Kişi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ocean's Eleven - Ocean's 11

Oyuncular; George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Matt Damon, Andy Garcia
Yönetmen; Steven Soderbergh
Tür; Aksiyon, Komedi, Suç, Polisiye

Konusu; Film, Ocean's eleven ismi altında bir araya gelen on bir kişinin, Las Vegas'da ki üç kumarhanenin bütün paralarının toplandığı tek bir kasayı soymaya çalışmalarını konu almaktadır.

Özeti; Danny Ocean, hapisten yeni çıkmış ve çıktığı gibi yeni bir soygun planı yapmaya başlamıştır. Eski karısının yeni sevgilisinin sahip olduğu kumarhaneyi soymak istemektedir. Bunun için çoğu tanıdığı kişilerden ve on bir kişiden oluşan ekibini hazırlaması gerekmektedir. Kendi alanlarında uzman, kimi usta bir hırsız, kimi usta bir akrobat, kimi bomba uzmanı, kimi bilgisayar teknisyeni ve bunlar gibi kendi alanlarında uzman on bir kişiyi bularak Las Vegas'da ki kumarhaneyi soymak için gereken çalışmalara başlarlar.





Bu kumarhaneyi soymak için toprağın 60 metre altına yerleştirilmiş kasaya girmeleri gerekecektir.

Üzerinde bulunan üç kumarhanenin de paraları bu kasada bulunmaktadır ve ekip 160 milyon doların biraz üzerinde olan bu paraları almaya çalışacaktır. 

Buranın güvenlik sistemi çoğu nükleer füze sistemlerinin güvenliklerinden çok daha iyidir. Önce kumarhanelerin kasa odalarına girmeleri gerekmekte, sonra 12 saatte bir değiştirilen 6 haneli farklı farklı şifreleri olan kapılardan geçmeleri gerekmektedir. Ve tüm bunların ardında bir asansör vardır ve iş burada zorlaşmaktadır. Asansör onaylı parmak izi olmadan hareket etmiyor ve bu parmak izleri taklit edilemiyor, aynı zamanda asansör yetkili kişilerden ses onayı da istiyor, dahası asansör boşluğunda hareket dedektörleri de bulunmaktadır. Asansörden geçtikten sonra uzi silahlarla bekleyen iki görevli ve insan oğlunun şimdiye kadar yaptığı en karmaşık kasa kapısı vardır. Tünelde kazılamamaktadır, binanın çevresini her yönden tarayan dedektörler bulunmaktadır, bir köstebek bir yuva yapsa bile haberleri olmaktadır.





Ve aynı zamanda kumarhanenin ve kasaya kadar giden bütün yolların her köşesi her an kameralar ile izlenmektedir.

Tüm bunları bilen ekip sırasıyla planlarını uygulayacaklar, bazı adamları kumarhanede işe başlayacak, bazı adamları zengin müşteri rolü yapacak, kimi adamları soygun sırasında tüm şehrin elektriğini kesecek, kimi adamları doktor rolü, kimi adamları kumarhane denetleme şirketinden gelmiş gibi yapacak, kimileri kumarhanede çalışan elemanlar olarak bulunacak ve bir çok yöntemle soygun için gereken bütün şartları oluşturacaklardır.

Her şeyi ayarlayıp kasaya girmeyi başaran ekip, bu kadar yüklü parayı dışarı çıkarmak için ise kumarhanenin sahibi Tery Bennedict'i kullanacaklar, O'nu '' ya paranın yarısını almayı kabul edersin, yada hepsini patlatırız '' şeklinde bir tehditle kandırarak polisi aramaya teşvik edecekler ve kumarhanenin iletişim hatlarını da eline geçirmiş olan ekip, 911'in aranması sonucunda polis olarak kendi adamlarını gönderecekler ve kasanın içinde inceleme yapan Ocean's Eleven ekibinden olan polisler, bütün parayı alıp herkesin gözüne bakarak çıkacaklardır.






Son bir iş olarak Danny, eski karısının kendisine geri dönmesini sağlamak amacı ile bir kameradan Tery'nin O'nu paraya tercih ettiğini izletecek ve bunu gören Tess, Tery'i terk edip Danny'e geri dönecektir.

Bu sırada hapisten yeni çıktığı için bazı kurallara uyması gereken Danny, bu kuralların ihlali yüzünden 6 ay hapis yatacak ve sonrasında çıkıp Tess ile birlikte olmaya devam edecektir. 

Soygundan elde edilen para ise bütün ekip tarafından eşit şekilde paylaşılmıştır ve film böylelikle son bulmuştur.

Devam filmlerinin de olduğu, yer yer komik, çoğunlukla heyecanlı anların yaşandığı, oldukça sürükleyici, George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Matt Damon,  Andy Garcia gibi oyuncuların buluştuğu, sıkılmadan izleyeceğiniz bir aksiyon, suç, komedi ve polisiye filmidir.