Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

10 Eylül 2019 Salı

Sinema: Kill Bill: Volume 1 - Gelinin İntikamı... / Konusu, Özeti, Afişler

Kill Bill: Volume 1

Oyuncular; Uma Thurman, Sonny Chiba, Lucy Liu
Yönetmen; Quentin Tarantino
Tür; Suç, Aksiyon, Gerilim

Konusu; Film, düğün gününde kendisininde içerisinde olduğu bir suikast timinin diğer üyeleri tarafından ölesiye dövülerek ölüme terk edilen gelinin, sonrasında ölmeyerek kendine geldikten sonra bunu yapanlardan teker teker intikam almasını konu almaktadır.

Özeti; Ölümcül engerek suikast timi adı ile suikastlar düzenleyen bir ekibin üyesi olan ve filmde ismi gelin olarak adlandırılan Amerikalı bir kadın, düğün gecesi bu suikastçıların diğer üyeleri tarafından ölesiye dövülerek, karnındaki bebeğinin de alınması ile sonuçlanan şekilde ve sonrasında liderleri Bill tarafından başına silahla ateş edilerek, öldü sanılıp kilisenin içerisinde bırakılır. Ancak sonrasında olay yerine gelen polisler gelinin ölmediğini anlarlar ve O'nu hastaneye kaldırırlar.





Aradan 4 sene geçecek ve bu zaman zarfında hastanede komada yatan gelin, sonrasında kendisine gelecektir ve yarı felçli halini hemen kendi yöntemleri ile iyileştirecektir. Ve hastaneden çıkan gelin, O'na bunu yapanlardan biran önce intikam almak için çalışmalara başlayacaktır.

Öncelikle Japonya'ya gider ve burada Japon çeliğinden ve Hattori Hanzo isimli bir kılıç ustası tarafından yapılmış kılıcı alacaktır. Bu kılıç ile 5 kişilik ölüm listesi olarak düzenlediği listenin ilk sırasında olan yarı Japon, yarı Çinli  ve Amerikan askerleri arasında büyümüş, sonrasında Japonya'da mafya lideri olmuş O-ren Ishii'yi bulacak, O'nun bir gece kulübünde olduğu sırada, O'nunla karşılaşacak ve O-ren'nin çevresinde olan onlarca koruması ile mücadele ederek, hepsini kılıcı ile öldürecek ve sonunda O-ren'i yalnız bulup, karların üzerinde bir kılıç düellosuna girip, kafasını ikiye keserek öldürecektir.

Bu sırada O-ren'nin asistanı olarak çalışan Sophie Fatale isimli kadının kolunu kesen gelin, sonrasında Sophie'yi kendisine örgütün diğer elemanlarının yeri ile ilgili bilgi vermesi ve örgütün lideri olan Bill'e tüm bunları anlatması için yanına alır ve O'ndan gerekli bilgileri aldıktan sonra hastanenin önüne atar.  Bu bilgileri aldıktan sonra gelin, şimdide listesinin ikinci sırasındaki Vernita Green'nin yanına gidecektir ve O'nu kendi evinde yalnız bir şekilde yakalayacaktır.








Evinin içinde bıçaklarla bir mücadeleye giren ikili, ardından eve Vernita'nın küçük kızı gelince kavgayı bırakacaklar ve kızın hiç bir şey görmemesi için sanki dostmuş gibi davranıp, kızı odasına göndereceklerdir.

Ve sonrasında konuşmaya karar verip mutfağa geçeceklerdir. Bu sırada gizlice kızı için hazırladığı gevrek kutusunun içine silah yerleştiren Vernita, gelini öldürmeye çalışacak ancak gelin, bu tuzağa düşmeyip, Vernita'yı uzaktan sapladığı bıçak ile öldürecektir.

Vernita'nın ölümünden sonra listesinde 3 kişi kalmıştır. Bunlar Budd, Elle Driver ve Bill'dir. Filmin ilk bölümü biterken, Sophie ile Bill'in konuşmasıyla anlaşılacaktır ki, gelinin öldüresiye saldırıya uğradığı sırada karnındaki çocuğu öldürülmemiş, karnından alınmış ve hayattadır. Bunun öğrenilmesinden sonra filmin ilk bölümü son bulur.

Üç bölümden oluşan filmin müzikleri oldukça etkileyicidir. Aksiyon dolu kavga sahneleri ile gerilim ve heyecanı bir arada yaşatmaktadır. Kendine ait bir tarzı olan konu anlatımı yöntemi ile suç, aksiyon ve gerilim filmidir.