Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

10 Eylül 2019 Salı

Sinema: Karanlık Sular - The Shallows - Dev Bir Köpek Balığı Saldırısı Karşısında Verilen Zorlu Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Karanlık Sular - The Shallows

Oyuncular; Blake Lively, Angelo Lozano Corzo, Jose Manuel Trujillo Salas
Yönetmen; Jaume Collet-Serra
Tür; Aksiyon, Dram, Gerilim

Konusu; Film, sörf yapmak için ıssız bir sahilde denize giren Nancy isimli kadının, dev bir köpek balığı saldırısı sonrasında denizin içinde mahsur kalmasını ve köpek balığı karşısında verdiği mücadeleyi konu almaktadır.

Özeti; Nancy, sörf yapmak için doğal güzelliği olan ıssız bir sahil bulmuştur ve burada sörf yaparak zaman geçirmek istemektedir. Sahile geldiğinde, denizin içinde kendi gibi sörf yapan iki kişi daha vardır ve bütün eşyalarını sahilde bırakarak, sörf tahtasını da alarak denize girer. Denizde diğer iki kişi ile de tanışıp onlarla sörf yaparak güzel vakit geçirdikten sonra, bu iki kişi denizden çıkıp gitmeye hazırlanacaklardır. Bu sırada Nancy, denizde yalnız kalacak, bu yalnızlık sırasında denizin içinde yüzen dev bir cisim olduğunu fark edecektir.





Bu cisim ölü bir balinadır ve balinaya yaklaştıkça çevresinde balıklar, üzerinde kuşlar olduğunu ve balinanın cesedinden kan çıktığını görür.

Balinanın durumunu izlerken birden bacağını bir şey ısırır ve bu panik ile ne yapacağını bilemeyen Nancy, hemen yüzerek yakınındaki balina cesedinin üzerine çıkar. Burada bacağının büyük dişli bir yaratık tarafından parçalandığını görür ve çevresinde dolanan dev köpek balığının farkına varır. Bulunduğu yerde balina cesedi, küçük bir kısmı suyun üzerinde olan bir kaya parçası ve onların biraz ilerisinde gemiler için fener özelliği olan, suyun üzerinde asılı olarak duran bir duba vardır. 

Nancy, parçalanan bacağını sardıktan sonra balinanın üzerinden gitmek zorunda kalır ve kendisine yakın olan kaya parçasını seçer. Köpek balığı tam balinanın diğer tarafında iken, hemen bu kaya parçasına yüzer ve bu sırada kendisi ile birlikte yaralanan bir martıda bu kaya parçasına çıkar.  Nancy, artık zamanının büyük bir kısmını bu küçük kaya parçasının üzerinde yalnız başına geçirecektir ve günün belirli saatlerinde denizin gelgitler oluşturması söz konusudur. Yani zaman gelince Nancy'in üzerinde bulunduğu kaya, suyun içinde kalacaktır.





Bu zamana kadar kurtulmanın bir çaresini arayan Nancy, sahilde sarhoş ve sızmış bir adamı görür, O'na seslenir ve uyanan adamdan uzaklardan seslenerek yardım ister.

Ancak adam yardım etmek yerine, Nancy'nin sahildeki eşyalarını çalacak, bunlar yetmezmiş gibi denizin kıyısında yüzen sörf tahtasını da almak için denize girecek ve köpek balığı bu adamı ikiye parçalayarak öldürecektir. Şaşkınlık içinde Nancy, kurtulmayı bekleyecek, yanındaki yaralı martıyı tedavi edecek, çevresinde sürekli köpek balığı gezecek ve geceyi bu şekilde geçirdikten sonra, ertesi gün önceki gün denizde tanıştığı iki kişi yeniden gelecekler ve sörfleri ile denize girerken, Nancy, kayanın üzerinden onlara seslenip, köpek balığı olduğunu ve girmemeleri gerektiğini söyleyecek ancak onlar Nancy'e inanmayacak ve denize gireceklerdir. Bunun üzerine çok geçmeden köpek balığı ikisini de öldürecektir. 

Ölenlerin birinin kasketinde bulunan deniz kamerasını alan Nancy, kendisinin video kaydını çekerek yardım isteyip sahile doğru kasketi atacaktır. Ardından gelgit olayı yaşanacak, Nancy, dubaya gitmek zorunda kalacak, martıyı da parçalanmış sörf tahtasının üzerine koyup sahile gönderecektir.





Gelgit olduğunda ise şansına çevresinde büyük deniz anaları ortaya çıkacak ve onların arasına girerek, kendisine saldıran köpek balığından bu şekilde korunarak dubaya yetişecektir.

Dubanın üzerinde belirli bir süre kaldıktan sonra köpek balığı dubayı da parçalayacak, Nancy, çok zorlu bir yaşam mücadelesi verecek, dubada bulduğu yardım fişeklerini kullanacak, köpek balığını yaralayacak ancak hiç biri fayda etmeyince dubanın denizin içinde bağlı olduğu yerdeki sivri ve uzun demir parçalarına doğru dalış yapacak ve kendisini hızla takip eden köpek balığı tam Nancy'e ulaşacakken kenara çekilen Nancy'nin sonucunda, köpek balığı bu demir parçalarına saplanacak ve ölecektir. 

Sonrasında Nancy'nin sahile attığı kamera kaydını bir çocuk bulup babasını getirecek ve Nancy'i denizden çıkarıp kurtaracaklardır. Nancy, çıktığında martının da sahile çıktığını görecektir. Böylelikle film son bulur.

Gerilimin çok yüksek olduğu, tam bir yaşam mücadelesinin verildiği film, köpek balığı saldırısı konulu filmleri sevenler için oldukça sürükleyici bir aksiyon, dram, gerilim ve yaşam mücadelesi filmidir.