Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Eylül 2019 Cumartesi

Sinema: Maske - The Mask - Bir Maske İle Hayatı Değişen Stanley'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Maske - The Mask

Oyuncular; Jim Carrey, Cameron Diaz, Peter Greene
Yönetmen; Chuck Russell
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Komedi

Konusu; Film, sihirli güçleri olan ve takınca insanları çok özel güçleri olan başka bir varlığa dönüştüren maskeyi bulan Stanley'in yaşadığı macera ve komedi dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Stanley, bir bankada çalışan ve sevimli köpeği ile kendi halinde yaşayan bir insandır. O günlerde bankaya müşteri olarak gelen sanatçı Tina Carlyle'den çok hoşlanacak ve sonrasında hep O'nu hayal edecektir. Bu sırada Stanley'in de davet edildiği bir gece kulübünde sahne alan Tina'yı izlemeye giden Stanley, içeri alınmayacak, bunun üzerine kendi arabası tamirden çıkmadığı için verilmiş çok eski arabası ile evine gitmeye çalışacaktır.





Ancak bu sırada araba bozulacak, bozulan araba bir köprünün üzerinde kalacaktır.

Araban çıkıp dışarıyı seyreden Stanley, daha önce suyun altında araştırma yapan insanların, suyun içindeki kasanın kapağını açması ile dışarı çıkan maskenin, çevresindeki çöplerle yukarıdan bir insan görünümü oluşturması nedeni ile bu görüntüyü gerçek insan sanacak ve nehre inip, O kişiyi kurtarmak istediğinde eline maske geçecektir. 

Bu sırada polisler kendisini görecek, O'na nehirde ne yaptığını sorduklarında, maskemi arıyordum cevabı verip, maske ile birlikte eve gelecektir. Eve gelince maskenin içinde parlayan bir ışık gören Stanley, maskeyi takacak ve yeşil suratlı bambaşka bir varlığa dönüşecektir. Bu varlık her istediği şeyi yapabilmektedir ve çok eğlenceli, komik, sürekli şakalar yapan ve kendisine kimsenin gücünün yetmeyeceği özelliklere büründürmüştür Stanley'i.





Bunun üzerine kendisindeki gücü gören Stanley, dışarı çıkacak, ev sahibi ile dalga geçecek, sokaktaki serseriler ile oyunlar oynayacak, arabasını tamir etmeyen ustalara kötü bir ceza verecek ve sonrasında sabah kendisini yatağında uyanırken bulacaktır.

Yaşadıklarının bir rüya olduğunu sanan Stanley, kapısına polis gelip gece olanlar için sorgulamaya başlayınca, yaşananların gerçek olduğunu anlayacak, sonrasında gece Tina'nın çıktığı bara gitmek için yeniden maskeyi takacak, bu sırada mafya gruplarının soymaya çalıştığı bankayı önce Stanley soyacak ve çok uzun ve lüks bir araba ile kulübe gidecektir. 

İçeride Tina'yı görünce kendinden geçecek, herkesin şaşkınlıkla izleyeceği danslar ve gösteriler yapacak, sonrasında mafya lideri Dorian, bankadan paraları çalanın bu yeşil maskeli adam olduğunu anlayacak ve O'na saldıracaktır. Ne yapsa da zapt edemediği Stanley, olay yerinden ayrılacak ve artık O'nu polislerde aramaya başlayacaklardır. Ertesi gün çalıştığı bankaya Tina gelecek, Tina ile maskeli hali için randevu ayarlayacak, gece buluştuklarında kendisini takip eden polisler, O'nu suç üstü basacak ancak bütün polislerle hem dalga geçip, hemde hepsini dans ettirerek olay yerinden kaçacaktır.






Bu sırada O'nu her yerde arayan Dorian, Stanley'in gazeteci bir arkadaşı ile anlaşıp, Stanley maskeyi çıkardığı anda O'nu yakalayacak, sonrasında maskeyi Dorian takacak ve ortaya çok daha kötü bir varlık çıkacaktır.

Dorian, bu hali ile kendi patronunu öldürmek isteyecek ve Stanley'i de polislere teslim edecektir. Ancak Stanley, karakoldan sevimli köpeği Maylo sayesinde kaçacak, Dorian gece kulübünde herkesi öldürecek iken elinden maskeyi alacaklar ve şimdide maskeyi köpeği Maylo takacaktır. 

Maskeyi köpek takınca herkesle dalga geçmeye ve mafya gruplarını rahatsız etmeye başlayacak, bunun üzerine Stanley, köpekten maskeyi çıkaracak ve kendisi takacaktır. Maskeyi taktıktan sonra herkesle eğlenerek, mafya gruplarını etkisiz hale getirecek, Tina'nın yanındaki bombayı yutacak ve midesinde patlatacaktır. Ardından Stanley, maskeyi çıkarır ve polisler suçluları yakalar. Son olarak ise Stanley, Tina ile birlikte maskeyi bulduğu nehre giderler ve maskeyi nehre atarlar ancak Maylo, nehre atlayarak maskeyi alır ve böylelikle film son bulur.

90'lı yıllarında yapılmış bir yapım olarak hala etkisini koruyan, son derece eğlenceli ve komik görüntülerin olduğu, ikinci bir bölümü de olan, izlerken zevk alacağınız ve kesinlikle sıkılmayacağınız bir aksiyon, macera ve fantastik komedi filmdir.