Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Eylül 2019 Cumartesi

Sinema: Brightburn: Şeytanın Oğlu - Uzaydan Gelen Şeytani Bir Güç... / Konusu, Özeti, Afişler

Brightburn: Şeytanın Oğlu

Oyuncular; Elizabeth Banks, David Denman, Jackson A. Dunn
Yönetmen; David Yarovesky
Tür; Aksiyon, Gerilim, Fantastik, Korku

Konusu; Film, uzaydan bir bebek olarak uzay kapsülü içinde gelen insan görünümündeki bir varlığın, sonrasında büyüyünce özel güçlerini kötülük yapmak için kullanmasını konu almaktadır.

Özeti; Tori ve Kyle çifti uzun zamandır çocuk sahibi olmak istemektedirler ve bir gece evlerinin yakınlarına uzaydan bir kapsül düşecek ve içinde bir bebek bulacaklardır. Zaten bebek isteyen ve sahip olmayan çift, bu bebeği sahiplenecekler ve birlikte büyütmeye karar vereceklerdir. Bu olaydan sonra on yıl geçer ve Brandon ismini verdikleri erkek çocuk büyümüş, on yaşına gelmiş olur.







Brandon, arkadaşlarından daha zeki ve farklı bir çocuktur ve ailesi O'nun uzaydan geldiğini O'ndan saklamışlardır.

Kendisini bir yetimhaneden evlatlık olarak alındığını düşünen Brandon, zamanla kendisinde diğer insanlardan farklı özel yeteneklerin, güçlerin olduğunun farkına varacak ve ailesinin uzay kapsülünü ahırdaki gizli bir yere sakladığını fark edecektir.

Bir gün çim biçme makinesini çalıştırmaya çalışırken O'nu çok uzaklara fırlatacak, makinenin pervanesini eli ile parçalayacak ve hiç bir yeri kanamayacak, bunların üzerine okuldaki bir kız arkadaşının kendisine hakaret etmesi sonucu sadece tokalaşarak kızın elini kıracaktır. Brandon, kendisinde özel güçlerin olmasının yanı sıra bu güçleri kötü şeyler yapmak için kullanmak eğilimindedir. Ve kendisini getiren uzay kapsülünü bulan Brandon, kapsülün O'na talimatlar verdiğini anlayacak ve bu talimatlar arasında dünyayı feth etmesi gerektiğini öğrenecektir. Bunun üzerine kendisine bir maske yapan Bradon, önce evlerindeki tavukları zevk için öldürecek, sonra elini kırdığı kız arkadaşının annesini öldürecek, ardından kendisini şerife şikayet etmeyi düşünen teyzesinin kocasını öldürecek ve tüm bu ölümlerin olduğu yere iki b harfini anımsatan ismi ve soy ismi gibi algılanan bir sembol, işaret bırakacaktır.







Artık ailesi Brandon'dan şüphelenmeye başlar ve bu ölümlerin arkasında O'nun olduğunu düşünürler. Annesi ne kadar inanmasa da, babası Brandon'un suçlu olduğunu düşünecek ve O'nu öldürmek için ormana götürecektir.

Ormana gittiklerinde babası tüfek ile Brandon'un kafasına ateş edecek ancak Brandon ölmeyip, babasını öldürecektir. Bunun üzerine annesi de polisin işaretlerden bahsetmesi sonrasında Brandon'un eşyalarını karıştırıp, O'nun suçlu olduğunu anlayacak ve Brandon, bu seferde annesini öldürmek için eve gelecektir. 

Evde annesine ve eve gelen polislere gerilim dolu anlar yaşatan Brandon, iki polisi de acımasız bir şekilde öldürecek, sonrasında annesi, Brandon'un geldiği uzay kapsülünün parçalarından yaralandığını bildiği için, bu parçaları kullanarak Brandon'u öldürmek isteyecek ancak Brandon, bu durumu anlayıp, annesini bulutların üzerine çıkararak ve oradan aşağı bırakarak ölmesine neden olacaktır. Sonrasında üzerine gelen bir uçağı düşürecek, içindeki bütün insanlar ölecek ve artık şehirde, ülkede terör estirmeye başlayacaktır. Haberlerde orman yangınları, insan ölümleri gibi bir çok haber yayınlanacak Brandon ile ilgili ve film böylelikle son bulacaktır.

Alıştığımız iyi süper kahraman modelinin tam tersi olan, süperman gibi gözlerinden lazer ışınları çıkan, çok hızlı hareket edebilen ve uçabilen bir kötü kahramanın konu edildiği,  gerilim ve korku dolu sahnelerin yaşandığı, dünyayı korumak yerine yok etmeye çalışan bir süper insanı izleyeceğiniz aksiyon, gerilim ve fantastik korku filmidir.