Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Aralık 2020 Perşembe

Sinema: Doğaüstü - Chronicle - Doğaüstü Güçler Kazanan Gençlerin Yaşadığı Aksiyon ve Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Doğaüstü - Chronicle

Oyuncular; Dane DeHaan, Alex Russell, Michael B. Jordan
Yönetmen; Josh Trank
Tür; Bilim Kurgu, Gerilim, Aksiyon

Konusu; Film, bir mağarada ne olduğu bilinmeyen bir obje ile temas eden gençlerin, sonrasında doğaüstü güçler kazanmasıyla gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Andrew, hasta annesi ve babası ile yaşayan, babasından şiddet gören ve okulda da aynı şekilde arkadaşları tarafından dışlanan bir gençtir. O günlerde bir kamera almıştır ve bütün hayatını kameraya çekmektedir. Kimileri bundan rahatsız olsa da çekim yapmaya devam eden Andrew, kamerasını okulun partisine de götürecek ve burada akrabası olan Matt ve arkadaşı Steve ile partinin bahçesinde kuyu şeklinde bir mağara bulacaklar ve içeri gireceklerdir. İçeride 15 metre kadar derinliğe inecekler ve karanlık olan bu tünelin sonunda ışıklar içinde bir obje görecekler ve içerisinde canlılık özellikleri gösteren ve renk değiştiren bu obje ile temas edince burunları kanayacaktır. Sonrasında dışarı çıkan arkadaşlar, ertesi günlerde telekinetik yetenekler kazanmaya başlayacaklar ve eşyaları dokunmadan yerinden oynatabileceklerdir. 





Sonraki günlerde içeri girdikleri mağaranın bulunduğu alana gidecekler ve mağaranın kapandığını göreceklerdir. Bunun üzerine kazandıkları telekinetik yetenekleri denemeler yaparak geliştirmeye ve gelişen telekinetik özellikleri ile insanları rahatsız etmeye başlayacaklardır. Markete girerek insanları korkutup, onları rahatsız edeceklerdir. 

Ve yetenekleri geliştikçe insanlarla dalga geçecekler ve kendilerini takip eden bir aracı yine telekinetik özellikleri ile yoldan çıkaracaklar ve içindeki sürücü ile araç göle düşecektir. Bu olay sonrasında kurallar koymaya karar verecekler ve sonrasında artık uçmaya da başlayacaklardır. Bulutların arasında oldukça eğlenceli zaman geçiren arkadaşlara, eğlendikleri sırada bir uçak çarpacak ve son anda ölümden kurtulacaklardır. 

Ve her telekinezi konusundaki ileri seviyedeki denemelerinde burunları kanamaktadır. Bunlarla da yetinmeyen arkadaşlar, sonrasında okulun yetenek yarışmasına katılarak telekinetik özellikleri ile insanlara şov yapacaklardır. Bu şov üzerine bir partiye katılacaklar ve güzel geçen zaman sonrasında Andrew, ertesi gün babası ile tartışacak ve telekinetik özellikleri ile babasının kendisini dövmesine engel olup, O'na sert tepkiler verecektir. Matt ise kız arkadaşı ile geçirdiği güzel bir gecenin sonunda burnu kanamaya başlayacaktır ve bu sırada Steve'in de burnu kanamaya başlamıştır ve Andrew'in sesini duyacak ve yaşadıklarından dolayı depresyona giren Andrew'u gökyüzünde bulutların arasında bulacaktır. Sonrasında Andrew'e yardım etmek için bulutlara çıkan Steve'e yıldırım çarpacak ve hayatını kaybedecektir. Bu olay sonrasında aslında kendisini kontrol edemeyen Andrew'ın bu yıldırımları oluşturduğu ve Steve'in ölümüne O'nun sebep olduğu ortaya çıkacaktır. 






Steve'in cenazesinden sonra O'nunla konuşmak isteyen Matt'le de görüşmeyen Andrew, okulda sorunlar yaşadığı öğrencilere telekinetik yollarla zarar vermeye de başlayacaktır. Bir öğrencinin kendisine laf attığı için dişlerini çıkaracaktır. 

Bu yaşanan olay yüzünden Matt ile tartışacaklar ve ardından annesinin ilaçlarını almak için eczaneye giden Andrew, burada ilaçları almak için çok fazla para gerektiğini öğrenince insanları soymaya başlayacak, zorla insanlardan para alacak, gasp yapacak ve sonunda bir benzin istasyonunu soymak isterken çıkan patlamada yaralanarak hastaneye kaldırılacaktır. Hastanede komada olan Andrew'un yanına babası gelecek ve komadaki haline annesinin öldüğünü söyleyip, bunun O'nun suçu olduğunu söylerken Andrew uyanacak ve babasını telekinetik özellikleri ile yüksek bir patlama yaratarak rehin alacaktır. 

Ve bu olay haberlerde yayınlanacak, bu durumu izleyen Matt'in burnu kanayacak ve Andrew'ın yanına gitmeye çalışacaktır. Hastaneye ulaştığında Andrew'ın babasını alarak uçtuğunu ve ölmesi için gökyüzünden yere bıraktığını görecek ancak Matt, buna engel olacak ve babasını ölümden kurtaracaktır. Bu sırada Matt'in yanında kız arkadaşı vardır ve bu olaya çok sinirlenen Andrew, bütün şehri alt üst ettiği gibi Matt ve kız arkadaşına da saldıracak ve şehirde tam bir kaos yaşanmaya başlayacaktır. Şehrin her yeri karışacak, Andrew polislere ve insanlara zarar vermeye başlayacak, Matt ise O'na engel olmaya çalışacaktır. Bütün insanların gözü önünde uçan bu iki arkadaş, artık polislerin ateşli saldırısı ile karşılaşacaklar ancak Andrew, mermileri de kontrol etmeye başlayacaktır. 



Artık Andrew, kontrolden çıkmış bir şekilde her yere ve herkese zarar vermeye başlayınca Matt, bu duruma engel olmak için bir heykelin elindeki demir mızrağı kullanarak Andrew'u öldürecektir. Bu ölüm sonrasında Matt, uçarak gözlerden kaybolacak ve artık herkesten gizli bir yaşam sürmeye başlayacaktır. Son olarak Andrew'un istediği keşişlerin yaşadığı alanlara gidecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Doğaüstü güçler kazandıktan sonra ne oldum delisi olan gençlerin hikayesini izleyeceğiniz aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.