Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Aralık 2020 Çarşamba

Sinema: Crood'lar - The Croods - Mağara İnsanları Olan Crood'ların Eğlenceli ve Macera Dolu Hikayeleri... / Konusu, Özeti, Afişler

Crood'lar - The Croods 

Oyuncular; Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone
Yönetmen; Kirk DeMicco, Chris Sanders
Tür; Animasyon, Macera, Komedi, Aksiyon

Konusu; Film, mağara insanları olan Crood'ların birbirinden eğlenceli ve aksiyon dolu hikayelerini konu almaktadır.

Özeti; Haftalarca mağaralarda yaşayan taş devri insanları olan Crood'lar, belirli zamanlarda mağaralarından dışarı çıkarak yemek aramaktadırlar ve özellikle gece olunca yeniden mağaralarına girmektedirler. Her yer vahşi hayvanlarla doludur ve yaşam bu devirde çok zordur. Bütün mağara insanları neredeyse yok olmuştur ve geriye bir tek Eep ve ailesi kalmıştır. İki kardeşi, annesi, babası ve büyükannesi ile yaşamaktadırlar ve Eep, mağarada yaşamaktan oldukça rahatsızdır. Ailesi yeni olan şeyleri, merak etmeyi tamamen yasaklamıştır ve Eep, bu durumun yanlış olduğunu düşünmeye başlamıştır. Ve yine uzun bir süre uykuya daldıkları sırada mağaranın içine bir ışık geldiğini gören Eep, ailesinden gizlice dışarı çıkarak ışığı takip edecek ve sonunda ateşi bulmuş olan Guy isimli bir insanla tanışacaktır. 






Guy'da oldukça yeni şeyler vardır ve onları tanımaya çalışan Eep, ateşi sahiplenmeye çalışacak ve Guy'dan bir çok şey öğrenecektir. Guy, O'na yakında Dünya'nın yerle bir olacağından bahsedecek ve yüksek bir yerlere çıkması gerektiğini söyleyecektir. 

Ancak bu sırada mağarada uyanan babası Eep'i aramaya çıkacak ve Guy gittikten sonra Eep'i bulup yeniden mağaralarına getirecektir. Bu sırada Eep, Guy'dan ses çıkaran bir salyangoz kabuğu almıştır ve bunun yeni bir şey olduğunu anlayan ailesi onu parçalamıştır. Bu duruma çok üzülen Eep, ailesine bu konuda kızarken birden yer sarsılacak ve yıkılan kayalar sonucunda mağaraları yok olacaktır. 

Yıkılan enkazın altından çıktıktan sonra karşılarına yeşillikle dolu ve içerisinde birbirinden ilginç ve vahşi hayvanların olduğu bir arazi çıkacaktır. Peşlerine vahşi bir hayvan takılınca mecburen bu araziye girmek zorunda kalacaklar ve burada bir çok hayvanla aksiyon dolu anlar yaşayacaklardır. Bu sırada gece olacak ve gece olunca ortaya çıkan vahşi kuşlardan onları Guy kurtaracaktır ve Croodların yanına gelerek ateş yakacak ve kuşlara yem olmaktan kurtulacaklardır. Ancak ateşle tanışan Crood ailesi, ateşi nasıl kullanacaklarını bilmedikleri için her yeri yakmaya başlayacaklar ve sonunda belirli bir arazi yanıp kül olacaktır. Bunun üzerine karşılarında görünen yüksek bir dağa çıkmaya karar verecekler ve Guy'ı da zorla yanlarına alarak bir yolculuğa çıkacaklardır. Bu yolculuk sırasında komik ve aksiyon dolu olaylar yaşayacaklar, yemek bulmak için bir çok uğraşlar vermek zorunda kalacaklardır. Aynı zamanda bu yolculukta Guy'dan bir çok yeni şey öğreneceklerdir. 





Guy, Crood'lara göre çok daha gelişmiş bir insandır ve her konuda çare olabilecek icatlar yapmaktadır. Bunlardan biride iletişim kurmaları için ses çıkaran salyangoz kabuklarıdır ve yolculukları sırasında yer altı mağaralarına düşen Croodlar, ayrı ayrı yerlerde Guy'ın onlara ilham olması nedeni ile kendilerince tehlikelerden kurtularak yol almaya devam edeceklerdir. 

Bu yolculuk sırasında Eep ve Guy arasında da duygusal bir yakınlaşma olmaya başlayacak ancak her seferinde babası Grug, buna izin vermeyecektir. Aynı zamanda Guy'ın yeni düşüncelerini kıskanan Grug, kendince yeni şeyler üretmeye çalışarak ailesinin gözündeki eski değerini kazanmaya çalışacaktır. Çünkü herkes Guy'ın Grug'dan çok daha iyi bir öncü olduğunu düşünmeye başlamıştır. Ancak Grug'ın fikirleri yardımdan çok zarar getirmeye başlamıştır. 

Bu durum üzerine Guy'ın ailesini etkilemeye başladığını anlayan Grug, Guy'ı aralarından göndermeye çalışacak ancak bu sırada bir katrana saplanınca buradan çıkmak için Guy'ın fikirlerine ihtiyacı olacak ve bu olay sonrasında araları düzelecek, Grug'da artık Guy'ı benimseyecektir. Ancak bir sorunları vardır ve Dünya yok olma tehlikesindedir, yerle bir olan alanlar kendilerine yaklaşmaktadır ve biran önce yüksek tepeye çıkmaları gerekmektedir. Panik ile tepeye çıkmayı başaran Croodlar, burada yolun ikiye ayrıldığını görecekler ve karşıya geçmeleri gerekecektir. Bunu nasıl yapacaklarını bilmedikleri ve artık pes ettikleri sırada Grug, oldukça güçlü olan yapısı ile hepsini teker teker karşıya fırlatma fikrini aklına getirecek ve kendisi kalana kadar Guy ve bütün ailesini karşı taraftaki güvenli alana fırlatacaktır. Sonrasında kendisi yıkımın olduğu alanda kalacak ve kendisi ile birlikte bu alanda kalan ve uzun zamandır peşinde olan bir kaplanla dostluk kurmayı başaracak ve aklına yeni bir fikir getirerek, katranları vahşi kuşlara yapıştırmayı başaracak ve böylelikle bu kuşlar sayesinde uçarak ailesinin yanına gitmeyi başaracaktır. 




Ve ailesi ile bir araya gelen Grug, yanında bir çok hayvanda getirmiştir ve onlar artık evcil hayvan olarak onların ailesinin bir parçası olmuştur. Biraz ilerledikten sonra okyanus ve yemyeşil bir alanla karşılaşacaklar ve yeni ve mutlu yaşantılarına burada devam edeceklerdir. Böylelikle film son bulacaktır.

Bir mağarada yaşayan Crood'ların sonrasında Dünya'yı öğrenmeye başlamaları ile gelişen olayların konu edildiği, oldukça eğlenceli görüntülerin olduğu aksiyon, macera, komedi ve animasyon filmidir.