Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Aralık 2020 Çarşamba

Sinema: Küçük Cadı Kiki - Majo no takkyûbin - Kiki's Delivery Service - Kendi Yaşam Tecrübelerini Edinmeye Çalışan Küçük Bir Cadının Masum Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Küçük Cadı Kiki - Majo no takkyûbin - Kiki's Delivery Service

Oyuncular; Kirsten Dunst, Minami Takayama, Rei Sakuma
Yönetmen; Hayao Miyazaki
Tür; Animasyon, Macera, Dram

Konusu; Film, 13 yaşına geldiği için ailesinden ayrılarak kendi yaşam tecrübelerini edinmeye çalışan bir cadının hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Ailesi de bir cadı olan Kiki, 13 yaşına geldiği için evden ayrılacak ve kendi tecrübelerini yaşamaya başlayacaktır. Bütün cadılar bu yaşlara gelince ailesinden ayrılırlar ve kendi maceralarını yaşamaya başlarlar. Ve aile ve dostları ile vedalaşan Kiki, annesinden aldığı süpürge ve kedisi Jiji ile süpürgeye binerek uçup kendi hayatını yaşamak için yola koyulacaktır. Bu uzun yolculuğunda başka bir küçük cadı ile tanışacak, O'nun uzmanlık alanının geleceği görmek ve aşk falı bakmak olduğunu öğrenecek ve kendi uzmanlık alanını düşünmeye başlayacaktır. Bu sırada yağmur yağınca bir trenin vagonuna sığınacak ve içeride Jiji ile uyuya kalan Kiki, uyandığında kendisini okyanusun kenarındaki şehirde bulacaktır. 





Burayı çok seven Kiki, burada cadılık yapmak istemektedir ancak şehrin insanları tarafından bir yabancı gibi karşılanacak ve bu ilk izlenim yüzünden morali bozulacaktır. Çok arasa da kalacak bir yer bulamayacak ve bu sırada bir müşterisinin bebeğinin emziğini vermeye çalışan fırıncı Osono ile tanışacak, O'nun yerine bebeğe emziği götürünce aralarında çok güzel bir dostluk başlayacaktır ve Kiki'nin evsiz bir cadı olduğunu anlayınca, çatı katındaki boş odayı O'na verecektir. 

Ve aslında hamile olan bayan Osono, Kiki'ye yanında çalışması için teklifte bulunacak ve bunun karşılığında çatı katındaki odasında kalabilecek ve yemekleri ücretsiz olarak Osono tarafından karşılanacaktır. Aynı zamanda paket servisi yaparak da para kazanmaya başlayacaktır. Ve ilk işinde yeğenine Jiji'ye benzeyen bir kedi hediye etmek isteyen bir kadının paketini götürecek ancak yolda fırtına çıkınca süpürgesi ile ormandaki kuşların arasına düşecek ve paketin içindeki oyuncak kediyi kaybedecektir. 

Bunun üzerine paketin içine Jiji'yi koyacak ve gerçek oyuncağı bulana kadar hediye olarak teslimat adresine kendi kedisini verecek ve oyuncağı aramaya gidecektir. Jiji ise evdeki yaramaz çocuk yüzünden zor zamanlar geçirmeye başlayacaktır. Bu sırada ormana giden Kiki, oyuncak kedinin ormanda yalnız yaşayan ressam bir kızın evinde olduğunu görecek ve kediyi almak istediğinde, oyuncağın parçalanmış olduğunu görecek ve evi temizlemesi karşılığında evin sahibi kız, oyuncak kediyi tamir edecektir ve Kiki, sonrasında oyuncak kediyi alarak Jiji'yi kurtarmaya gelecektir. Evdeki köpek sayesinde Jiji'yi kurtaracak ve fırına geri döndüğünde kendi adına dağıtım servisi isimli bir reklam panosu hazırlandığını görecektir. Ertesi günlerde aynı mahallede yaşayan Tombo isimli Kiki'nin yaşlarında bir erkek çocuk O'na yakınlık duymaya başlayacak ve O'nu bir partiye davet edecektir. 





Akşam altıda yetişmesi gereken partiye Kiki, yoğun işleri nedeni ile yetişemeyecek ve yağmura yakalandığı için ıslak elbiseleri yüzünden partiye katılmayacak ve geceyi morali bozuk bir şekilde uyuyarak geçirecektir. 

Ve yağmura yakalandığı için ertesi gün hasta olan Kiki'ye bayan Osono bakacaktır. Sonrasında Kiki iyileşecek işlerine kaldığı yerden devam edecek ve kedisi Jiji'de Lili isimli bir kedi ile tanışacaktır. Bu sırada bir siparişi adresine teslim ederken bu siparişi Tombo'nun verdiğini anlayacak ve birlikte eğlenceli zamanlar geçirmeye başlayacaklardır. Bu sırada Tombo'nun diğer kız arkadaşları gelince rahatsız olan Kiki, evine geri dönecektir. 

Eve döndüğünde kedisi Jiji'nin konuşmalarını anlayamadığını ve akabinde uçamadığını görecek ve cadı güçlerini kaybettiğini anlayacaktır. Son zamanlarda yaşadıkları olumsuzluklar O'na cadılık güçlerini kaybettirmiştir ve bu durum Kiki'yi çok üzecektir. Bu sırada ormanda tanıştığı ressam arkadaşı yanına gelecek ve Kiki'yi alarak evine götürecek, burada sessiz ve sakin bir gün geçirecekler ve kendi güçlerini kaybeden Kiki'ye bu konuda yardımcı olacaktır. Ertesi gün işlerine kaldığı yerden devam eden Kiki, o günlerde şehirde bir açılışla havalanan zeplinin kaza yaptığı haberini alacak ve kaza yapan zeplinde asılı kalan arkadaşı Tombo'yu görecektir ve O'na yardım etmek için yeniden uçmaya çalışacaktır. Ve yoldaki bir adamın süpürgesini alarak onun uçmasını sağlayacak ancak bir cadı süpürgesi olmadığı için uçarken zorluklar çıkaracak ve kaza alanında paramparça olan zeplinden düşmek üzere olan arkadaşı Tombo'yu son anda kurtarmayı başaracaktır. 






Ve bu başarısından dolayı halkın sevgisine maruz kalacaktır. Bu masum hikayede böylelikle son bulacaktır.

Kendi başına yaşamanın ne demek olduğunu anlamaya çalışan küçük bir cadının oldukça masum hikayesine tanık olacağınız dram, anime ve macera filmidir.